Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Din "main reason" av att röka

Skapad av Rosadinosaurien, 2014-03-20 10:40 i Alkohol, tobak & droger

7 537
37 inlägg
24 poäng
Sex och blandat
Rosadinosaurien
Visningsbild
F Hjälte 3 inlägg
3
Hej (Lite sexigt med tjocka bokstäver i början såhär på ett inlägg)

Till saken: Vad är din främsta anledning till att du röker?

För egentligen är rökning sjukt äckligt och man kan ju faktiskt dö av det (som av precis allt annat.. höhö).
Frågar då jag själv är en aktiv rökare och endast röker av anledningen att bli lugn och bli mindre ångestfull.

Så ja, WHY PEOPLE?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Elastik55
Visningsbild
P 31 Malmbäck Hjälte 316 inlägg
0

Svar till Rosadinosaurien [Gå till post]:
Don't be a bitch to the guy.


Jag rökte när jag var liten pojk för att alla andra gjorde det. Sen tröttnade jag och slutade.

Thanks Obama

Insomnia
Visningsbild
P 30 Smålandsstenar Hjälte 2 296 inlägg
7

Svar till Kleff [Gå till post]:
ångest och depression är faktiskt inte ovanligt vid 14-års åldern
Svar till Elastik55 [Gå till post]:
Han var faktiskt dryg och skrev något helt irrelevant i tråden.


OnT: Började när jag bar ung och dum sen har jag inte orkat kämpa för att sluta, tog en paus på några veckor sen var jag tillbaka igen.

Mat

pawwla
Visningsbild
F 30 Nyköping Hjälte 82 inlägg
2
Jag är själv inte rökare men anser att det inte finns någon vettig anledning till att göra det överhuvudtaget. Det är en stor hälsorisk som dessutom är väldigt beroendeframkallande.

Däremot så tror jag att många gör det för att de just ska kunna "koppla av", vilket jag tycker är fel. Tanken är god men konsekvenserna är värre.
Ofta finns det ett större skäl till varför man vill bli lugn och för mig finns det inga riktiga preparat som som löser ett problem - eftersom preparat/droger väldigt lätt skapar ett beroende.

Att röka tror jag också är lite av en "misslyckad trend". Det är lätt att börja, men svårt att sluta. De flesta av mina vänner började röka under högstadiet eller i början av gymnasiet. Det ansågs som lite tufft och alla rökarna fick en anledning till att gå ut och umgås, känna gemenskap. Som i en ond cirkel så verkar fler falla för detta grupptryck (ibland direkt, ibland indirekt) som lätt sker när andra också vill känna en typ av gemenskap. Man vill vara med i gänget, helt enkelt.

Men som sagt, jag röker inte.

Sug av mig, någon?

Zupduck
Visningsbild
P 31 Hjälte 149 inlägg
0
Var en gång ung och dum som började (kan nog inte påstå att jag har så mycket mer vett i skallen idag.) Den stora anledning till att jag röker nu är väl för att det har blivit en ren vana och för att jag tycker att det är nice. Man har ju tagit det tills sig och det har associerats med mängder av saker man gör dagligen.

Lev farligt, dö ung och bli ett vackert lik.

Crash_Override
Visningsbild
P 35 Hjälte 96 inlägg
4
Svar till Kleff [Gå till post]:
Genomgående låga nivåer av signalsubstanser efter trauman är ju ett medicinskt faktum. Alla är inte martyrer, även om många är och kan göra något åt det. Men du kanske aldrig känt så.


Svar till Rosadinosaurien [Gå till post]:
För varje dåligt argument så finns ett bra argument. KBT. Se det som att han vill ge dig en känga för att komma till skott och bli starkare.

Om du började röka efter du blev våldtagen så är det ett uppenbart dåligt plåster på ett köttsår som bara blir större.

Själv slutade jag röka cigg och började snusa istället.

Bakgrund: Jag började röka cigg sent, efter gymnasiet, när jag var trött på mitt tråkiga jobb men var för lat för att göra något åt det. Jag kände att jag inte brydde mig om min hälsa och toppkompetens längre, även om jag redan hade blivit inpräntad hela livet hur dåligt det var för en. Det var min ursäkt då.

Min main reason för att röka är för att jag tycker det på något sätt är ett trevligt komplement till när jag t.ex. har druckit alkohol (statens dyrkade jästbajs, som om det vore bättre för en...).

Jag tycker inte att cigg är gott, men det ger på något sätt ett uppfriskande rus under en fylla. Ett väldigt kort rus där de långsiktiga nackdelarna väger över fördelarna. Men jag håller mig ändå till snuset, eftersom jag har svårt att sluta med nikotin utan att känna att det kommer påverka mitt vardagliga liv under i alla fall några veckor framöver.

Men jag rekommenderar ingen att börja med varken cigg eller snus. Jag var lugn och nöjd innan det fanns i mitt liv.

Vem har inte vaknat upp bakfull och ångrat att de kanske kedjerökt ett paket kvällen innan, när de känner hur de mår i munnen och halsen?

E-cigg är en revolution som hjälpt många rökare.

När man vet tillräckligt om nackdelarna med dagligt cigarettberoende så brukar man vilja lägga av. Men man kan behöva en påminnelse, det är för lätt att leva i nuet av ruset. Det är min uppfattning om folk i min närhet som gått över till snus och e-cigg.

Nikotin är ett förödande nervgift, framförallt i rökform, och innan jag själv började röka så gillade jag det inte. Jag blev bara yr och illamående. Det är inte du som vill ha det, det är din kropp som skriker efter det, när du redan har ett beroende.

Om du inte kan sluta tvärt, gå i alla fall över till e-cigg.

Fak off u twat

Zell
Visningsbild
P 28 Stockholm Hjälte 1 663 inlägg
0
Svar till Rosadinosaurien [Gå till post]:
Rökte endast för jag tyckte det var gott, och det var lugnande. Sen även för att det var socialt, hamnade i en klass i gymnasiet där 70% av eleverna rökte.

Det var dock så värt att sluta röka. I slutet tyckte jag bara att det var pinsamt att gå runt och lukta rök. Skönt att man hann knappt "börja", innan man verkligen satt fast. Då hade jag rökt i endast två år.

Ingen status

Tjingsallad
Visningsbild
P 30 Lund Hjälte 10 405 inlägg
0
Det hjälpte mig att bli mer social, nu orkar jag helt enkelt inte sluta.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Peppar
Visningsbild
P 31 Community Manager 7 463 inlägg Online
2
För att jag hatar folk.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

doop
Visningsbild
F 26 Hjälte 316 inlägg
0
80% av min klass röker och jag umgås endast med dom, min pojkvän har rökt i 9 år och jag började för att "det var coolt".
Fortsätter för att det är något som kan vara skönt ibland, rökt i drygt 2 år men ska sluta efter sommaren för att det suger att bli pank 5 dagar efter att man har fått studiebidraget

I don't mean to sound cold or cruel or vicious... But I am, so that's how it comes out.

PsykelTjuv
Visningsbild
P 32 Hjälte 3 487 inlägg
6

Svar till Kleff [Gå till post]:
Lol, säger han som projicerar sina osäkerheter på tonåringar på hamsterpaj.

Värsta är att jag vet att du kan va hur trevlig som helst, men du bara väljer att spela elak och rå hela tiden. Tro mig, din trevliga sida klär dig bättre.Svar till Rosadinosaurien [Gå till post]:
Röker mest för det sociala. En anledning till att gå ut och softa av och socialisera sig. Har träffat många trevliga personer genom rökning.

Men mest är det nog för att att ibland är det bara skönt att ha en anledning att gå iväg och enbart koppla av för några minuter.


Ingen status

RosaGlitterhest
Visningsbild
Hjälte 237 inlägg
0
Röker för att det är gött att ta en morgon cigg ;)

swag

Tiffany
Visningsbild
F 33 Kändis 76 inlägg
-1
Jag röker när jag får cigg av kompisar
Feströkte på midsommar bland annat
Det är sexigt med lite cigarettrök blandat med parfym
I vissa länder anses kvinnor som röker lättfotade, därför tar jag med mig cigg på nästa utlandsresa
Laufey
Visningsbild
P 30 Hjälte 1 903 inlägg
3

Svar till Tiffany [Gå till post]:
Är man lättfotad behöver man sällan visa detta.

Mainly Tråkig

Mojjiped
Visningsbild
P 32 Hjälte 289 inlägg
0
Började när jag var 15 av skäl som jag inte kommer ihåg. Fortsätter för att jag är sjukt beroende och lite för att det tillhör min image.
Newdist
Visningsbild
Hjälte 998 inlägg
0
Svar till Mojjiped [Gå till post]:
"Började när jag var 15 av skäl som jag inte kommer ihåg"

Skitsnack. Alla vet varför du började: Grupptryck/passa in, vara cool. Inte nog med de så vet vi också att ingen som börjar röka gillar de eller blir beroende första veckan/veckorna, utan de är en process man tvingar sig igenom för att man är dum i huvudet. Jag testade röka några gånger i den åldern för att mina kompisar gjorde de, men de smakade skit och jag mådde illa, så den logiska reaktionen blev ju då att SLUTA RÖKA. Sen dess har de varit ett mysterium för mig varför inte andra gjorde samma sak.

Ingen status

LIDLJERRY
Visningsbild
P 26 Hjälte 1 375 inlägg
0
Röker när jag inte har snus.
Började snusa p.g.a av nyfikenhet. Folk tror att jag började p.g.a av grupptryck/leka cool osv vilket absolut inte stämmer. Började när jag var 14 och jag snusade aldrig i skolan/om jag var med vänner för jag var rädd för vad dom skulle tycka. Bryr mig inte nu dock.

Ingen status

TrolleriTrixz
Visningsbild
P Hjälte 222 inlägg
0
Tyckte det var coolt när jag gick i fyran eller vad det var när jag testade. Jag har dock turen att om jag inte dricker så kan jag endast ha en snus inne i 10 minuter eller ta max en cigg varannan timme utan att bli illamående så jag har aldrig fastnat.

Ingen status

tt
Visningsbild
F 27 Kändis 34 inlägg
0

Svar till Rosadinosaurien [Gå till post]:
Att det hjälper lite mot min ångest är en av de större anledningarna. Annars så är det väl för att det är skönt och nice.

Om jag lyfter ett finger för dig, gissa vilket det är.

SpiderSandra
Visningsbild
F 33 Tyresö Kändis 82 inlägg
0
Nu kommer jag skämmas, jag är 24år och började röka nyligen.. Varför?.. Trodde det skulle hjälpa mig sluta snusa..

Har snusat sen jag var 13år, tänkte sluta och alla vet hur förjävligt det är sluta med snus när man haft det under läppen 24/7 timmar om dygnet i flertal år.. Min mor kom över hälsa på, jag fick en cigg då och då och tänkte "Ah, kan köpa cigg och ta en när det är som värst"... Mjo, det höll sig inte så bra.. :P

Annars känner jag mig stolt att jag inte föll för grupptryck och så när jag var mindre, började aldrig röka även om alla mina vänner börja.. Snus är en helt annan sak, det var mitt eget fel ;P

Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Din "main reason" av att röka

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons