Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Vart kan man få tag på mere christianity och andra

Skapad av kungbombo22, 2016-02-21 20:00 i Livsåskådningar

10 826
12 inlägg
3 poäng
kungbombo22
Visningsbild
P 24 Kändis 529 inlägg
0
Hej. Eftersom jag är kristen och tror på både guds möjliga existens och jesus läran så undrar jag vart man kan få tag på bra och populära böcker om den kristna tron och läran som Mere Christianity av CS lewis?

Jag har läst bibeln men bara några kapitlar tills jag orkade inte läsa den helt eftersom den var otroligt lång och hade en massa texter. Det är inte så att jag är synskadad men ibland så kan det vara svårt för mig att hänga med svårlästa texter och försöka koncentrera mig in på det.

Jag är helst ute efter böcker som inte är fientliga mot vetenskapen och evolutionen. Så finns det någon bok därute som ni rekommenderar?

Lennon

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Andy
Visningsbild
P 30 Stockholm Hjälte 7 344 inlägg
1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Hur vet du att du är kristen och att du tror på Jesu lära om du inte har läst bibeln - den främsta (enda?) källan till "Jesus ord"?

I'm back, with blazing arrows

kungbombo22
Visningsbild
P 24 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Andy [Gå till post]:
Eftersom jag tror att gud finns och dessutom så tror jag också på att Jesus har funnits samt på den nya testamentet vilket är kravet på om man ska räknas som kristen. Det enda delen i bibeln som jag kan om är Nya Testamentet men jag skulle vilja lära mig mer om kristna läran så jag började bli intresserad av böcker som Mere christianity.

Anledningen till varför jag inte läst bibeln är att den är alldeles för lång och att jag har svårt att ha tid eller orken att läsa klart den.

Lennon

TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
-1

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Så du tror på att vatten till vin och liknande?

Istället för att tro att det var en väldigt fin ide och gemenskap som urartade under medeltiden?

The leetest herperderper

kungbombo22
Visningsbild
P 24 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Förlåt mig men tror du verkligen på att jag är en sådan typisk fundamentalist som tar allt i bibeln som fakta och som går emot vetenskap?

Huvudämnet handlar om vart man kan köpa eller få tag i kristna böcker som anses vara bra och kompatibel med vetenskap så jag förstår inte hur din inlägg skulle ha någon relevans i tråden överhuvudtaget? Vill inte låta taskig eller fientlig men detta är en tips eller råd tråd och inte någon intervju tråd. :(


Lennon

guessmyname
Visningsbild
F 26 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
2

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Skulle faktiskt pratat med personerna involverade i din kyrka och frågat vad dem har för bra boktips, skulle blivit förvånad om dem inte har några favoriter att dela med sig av !

robin söker ny sexpartner.

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 945 inlägg Online
1
Svar till TLTGja [Gå till post]:
Jag har ett flertal högutbildade vänner som är troende, folk som kallar sig kristna likväl som muslimer.

Religion är någonting som är öppet för tolkning. Vetenskap och religion kan faktiskt gå hand i hand, det behöver absolut inte vara en bokstavlig tolkning. Se religiösa texter som en abstrakt förklaring med metaforer och paralleller. Man ska inte följa religiösa texter ord för ord, religion är någonting som varierar för person till person och det allra viktigaste är budskapet du får ut av det.

Utav mina lite mer troende vänner är det ingen som ser gud som en allvetande gubbe uppe bland molnen, utan snarare som en fundamental kraft som lett till skapande, utan att nödvändigtvis vara allvetande och känna till alla sina agerandens konsekvenser. Alltså, många av dem ser inte gud som ett kännande medvetande, utan mer som en kraft kapabel att skapa.

Nu är jag inte särskilt religiös av mig. För mig har religion alltid varit ett sätt att manipulera människor att bete sig på ett visst sätt, men det betyder inte att jag är inkapabel att förstå hur andra faktiskt kan vara religiösa.


Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Jag skulle faktiskt rekommendera att du jobbar dig igenom bibeln trots allt, om inte annat för att komma närmre din religion. Du behöver inte läsa allting själv, du kan alltid söka reda på en ljudbok eller liknande, lyssna på när du åker till och från skolan, eller varför inte precis innan läggdags?

Even boys have something to say if you listen long enough

TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
0

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Jag kallar mig med kristen.

Men jag uppfattade det som att bombo tyckte att man blint var tvungen att tro var ord som står skrivet i bibeln för att få kalla sig kristen.

Svar till kungbombo22 [Gå till post]:
Förlåt. Jag läste fel. Var trött


The leetest herperderper

Withz
Visningsbild
Veteran 72 inlägg
0

Meh.

kungbombo22
Visningsbild
P 24 Kändis 529 inlägg
Trådskapare
0

Svar till TLTGja [Gå till post]:
Det gör inget. Jag visste inte att du var också kristen. Får jag fråga om du är katolik eller protestant? själv tillhör jag protestantismen och eftersom du är kristen så borde du kunna känna till någon bra bok där den kristna läran är kompatibel med vetenskap? :)

Lennon

Guud
Visningsbild
32 Göteborg Administratör 2 416 inlägg Online
0
Tråden väcks med skräp, TS har redan fått svaret som han behövde! Rensar och låser!

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow


Forum » Samhälle & vetenskap » Livsåskådningar » Vart kan man få tag på mere christianity och andra

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons