Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

är jag för tjock för min ålder?

Skapad av Tjabbalabba, 2013-05-21 22:51 i Hälsa, kropp & pubertet

5 286
16 inlägg
3 poäng
Sex och blandat
Tjabbalabba
Visningsbild
Hjälte 2 inlägg
0
Hej jag har varit 12 i snart 3 månader.
Jag har aldrig tänkt på vikt osv, men nu när jag har börjat kolla på min mage så är den riktigt fet, den ser nästan gravid ut. Jag väger 46, och i sommaren 2012 vägde jag runt 38-40, jag har alltså gått upp ganska mycket, och allt fett sätter sig till magen/låren. Fast mest på magen, då jag såg min mage vart jag så ledsen, jag vart helt tokig, försökte äta mindre vilket gick dåligt, gjorde 100 benlyft för att träna magen osv. När jag tar fettet från magen så finns det rätt så mycket.. har dock inga fettvalkar, bara då jag kurar ihop mig. Jag är inte jättejätte fet runt magen, men det känns osm att allt fett lägger sig där, vad ska jag göra? vissa säger att det ordnar sig, kan tilläga att jag är inte så aktiv, jag spelar ingen sport och orkar inte röra på mig så mycket, och mina armar är jätte smala, och mitt ansikte, osv, men just min mage och mina lår är ganska fet, men vad sk ajag göra? jag växer ganska mycket varje år, minst 7 cm. i övrigt har jag ganska bra självförtroende, men min mage, hur ska jag göra med den?:( snälla ni som svarar är sjukt snälla... det är bara fråga om ni undrar nå mer..

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Tjingsallad
Visningsbild
P 30 Lund Hjälte 10 405 inlägg
2
Svar till Tjabbalabba [Gå till post]:
Att gå upp 6kilo på ett år låter ganska så rimligt i den åldern. Särskilt då du växer såpass mycket på längden.

<--- Pro // Did i ask you what you thought you maggot?!

Cornelijan
Visningsbild
F 25 Hjälte 47 inlägg
0
När jag var 12 vägde jag 43 och hade också lite fett runt magen.
Det har nog och göra lite med växt osv, i den åldern är växten väldigt ojämn och hormoner börjar hålla på och då kan man heltplötsligt vara för fet, och några månader senare är man hur smal som helst. Jag tycker itne dus ka tänka på vikten så mycket, du kanske kan försöka röra dig lit emer möjligtvis, kanske gå ut och gå eller bara spela lite fotboll då och då, men göra 100 benlyft behöver du inte göra tror jag, jag tror inte du är så fet heller, och man behöver fett i dne åldern eftersom att man växer mest då. Det försvinner sen, det är bara bra för din kropp just nu.

tjäääääänaaaaa

Cornelijan
Visningsbild
F 25 Hjälte 47 inlägg
0
instämmer där uppe, det är rimligt, det är perfekt. du kan gå upp till 50 utan problem, du växer mycket per år, mycket mer än vad jag gör/gjorde :)

tjäääääänaaaaa

Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0
Det är snarare längd och vikt som går ihop och inte ålder. Det bästa är att titta sig själv i spegeln och avgöra hur det ser ut där och inte stirra sig blind på ett par siffror, för i spegeln har du verkligheten. Såg inte ut som att du vägde så mycket heller, så jag tycker att du verkar ligga ganska normalt eller till och med väga för lite om du nu inte är riktigt kort. Ett tips är att besöka skolsyster för att se hur du ligger till i kurvan för vikt och längd, för där kan du nog få bra tips :)

Jag själv har inte växt sedan jag gick i sexan, men har gått upp 15-20 kg ungefär och inte är jag tjock för det, så du kan somna gott! Ett tips är ändå att försöka hitta någon aktivitet där du rör på dig, för det är bra för hela kroppen. Du får mer muskler, kondition och hela kroppen kommer att må bättre av det både nu och senare i livet!

Jag är ond!

Tjabbalabba
Visningsbild
Hjälte 2 inlägg
Trådskapare
0
tackför alla svar:) (fortsätt och svara) förresten så ärjag 1.55 + sist jag kollade men det var några månader sen
Tvillingen
Visningsbild
P 31 Hjälte 3 117 inlägg
0

Svar till Tjabbalabba [Gå till post]:
Tittar man på ditt BMI ligger det på 19,1 vilket är inom spannet av idealvikt, men nära underviktig. Fast som jag skrev tidigare ska man inte stirra sig blind på siffror, för som i det här fallet säger det ingenting om hur du egentligen ser ut. BMI ska användas först när man är färdigväxt har jag för mig dessutom, men siffrorna kanske får dig att oroa dig mindre :)

Här har du sidan jag räknade ut ditt BMI på.
http://www.markazits.com/diet/bmi.php

Jag är ond!

amandaseil
Visningsbild
F 27 Göteborg Hjälte 17 inlägg
0
Tycker inte du är tjock någonstans. Om du kollar här http://www.viktvaktarna.se/health/asm/calc_healthyweight_int.aspx så ser du att för din längd, 155cm, så är din vikt normal. Dessutom är du 12 år och du kommer bli längre så det kommer inte synas. Jag att det är i den åldern som man börjar tänka på sin kropp och försöka hitta massa fel, men gör inte det för det kommer inte hjälpa dig. Om du verkligen mår dåligt över din mage eller andra kroppsdelar så kan du ju börja träna lite lätt

Ingen status

Tippu
Visningsbild
P 30 Hjälte 275 inlägg
0

Svar till Tjabbalabba [Gå till post]:
du kommer växa bort babyfettet när du kommer in i puberteten.

om du bantar och vråltränar riskerar du att
>växa mindre
>no boobs

det du eventuellt kan göra är att sluta äta skräpmat, och något som VERKLIGEN gör skillnad är; sluta dricka cola/bebsi/fanta

Skitdricka.

Tappat typ 8 kilo bara på detta, under två månader.

Mina pajkastardagar är över. Sämsta spelet någonsin.

Herlix
Visningsbild
P 31 Arlöv Hjälte 348 inlägg
0


We all make mistakes, and we all pay a price.

vise_mannen
Visningsbild
Hjälte 1 161 inlägg
0


Börja träna.. Har du väldigt lite muskler så kommer du ändå inte bli nöjd om du blir av med fett eftersom kroppen kommer att ha dåliga former ändå. Börjar du träna så sätter det sig fettet mycket bättre också.

Ingen status

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0
Svar till Tjabbalabba [Gå till post]:
Jag var väldigt kort när jag var liten och mullig. Sen när jag fyllde 14 så *poff* växte jag lite och det fettet som jag tidigare hatade försvann.
Din kropp växer och förändras hela tiden så häng inte upp dig på att förändra den om du inte är färdigväxt. Förutsatt att du inte är extremt smal eller tjock.

Du bör dock börja motionera lite, mest för att det är bra för dig. :)

robin söker ny sexpartner.

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
1

Svar till Tjabbalabba [Gå till post]:
Du är bara så tjock som du själv säger att du är. Ingen kan säga att du är "för tjock" eftersom det är din kropp och du bestämmer över den själv. Känner du att din mage är något problem, gör något åt det.

zombiefied
Visningsbild
P 22 Järna Hjälte 291 inlägg
0
Jag är elva och är 48 kg men jag e inte överviktig så det ska inte göra något alls .

säg förlåt? Så fort jag skriver i Snackis slutar alla prata...

LonnyLoLife
Visningsbild
P 34 Burträsk Hjälte 4 744 inlägg
0
Du måste ta det i relation till hur lång du är/var. Dock vägde jag lika mycket som du när jag var i din ålder. För övrigt rättar sånt till sig av sig själv om man bara ser till att käka bra mat och tränar.

Din mening är inte koherent. Den innehåller inte biceps.

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0
Du är 12 år gammal, ingenting att vara orolig över. Jag har kompisar som var rent av feta när vi gick på mellanstadiet, men som sedan började växa och få en bättre fettförbränning i och med puberteten. Många av dem har dessutom haft turen att relativt enkelt bygga muskler utav det fettet de hade över.

Jag vet även flertalet tjockare tjejer som efter puberteten vuxit sig till väldigt snygga tjejer.

Du är 12 år gammal, du har ingenting att oroa dig för. Puberteten innebär förändringar, själv växte jag 20-25 cm på ett år. Det är för tidigt att oroa sig för sådant ;)

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » är jag för tjock för min ålder?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons