Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Hjälp med tvångssyndrom!

Skapad av tvangsungen, 2016-09-01 20:27 i Hälsa, kropp & pubertet

4 584
11 inlägg
2 poäng
Sex och blandat
tvangsungen
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
0
Hej alla glada och mindre glada hamsterpajjare!

Mycket text, skippa ner till frågorna om du inte orkar läsa.

Har stora problem med mina tvångshandlingar. Är rädd för skit och smuts, eller rättare sagt är rädd för att skita ner andra, mig själv struntar jag i. När jag försöker göra mig av med mina tvång genom att helt enkelt skita i att tvätta mig får jag dåligt samvete för jag blir liksom "Jätte-snuskig" på vissa saker + att jag är rädd för att ge andra sjukdomar eller att dem råkar göra något äckligt på grund av mig. Antingen vill jag hålla allt kliniskt rent eller så skiter jag i allt, vet liksom inte vad normal nivå är.

Som sagt, är jätterädd för att skita ner andra. Om jag t.ex. sitter på dass och skiter, och sedan när jag är klar knäpper skärpet utan att tvätta mig först, och sedan senare under dagen tar på mitt skärp igen, får jag jättestora skuldkänslor om jag sedan skulle ta i t.ex. en kompis telefon eller liknande för jag vet att bajsbakterier kan orsaka sjukdomar som skulle kunna döda någon av kompisens äldre släktingar som denne sedan kommer i kontakt med. Kan sedan inte heller umgås med denna person för jag tänker "personen skulle hata mig om denne visste".

Även saker som inte är direkt sjukdomsspridande som t.ex. (varning för intimt/äckligt innehåll) sperma efter man onanerat får jag extrem ångest av om jag känner att jag tvättat mig dåligt efter att jag fått det på mig, för jag tror att folk kommer att hata mig om jag råkar smeta sperma på dem. (Även om händerna är synligt rena).

Detta leder till att jag tvättar mig ofantligt mycket. Går i stort sett runt dagligen med blodiga och illröda händer och handleder. Samt att familjen skriker och gråter över mig för att jag ruinerar oss med vatten, tvål och dasspapperkostnader. (Använder ibland 3 rullar per toalettbesök)

Så jag har en del frågor att ställa, för att få uppfattning om vad som är normalt och inte, så att jag kan försöka att hjälpa mig själv.

Svara på de du känner och vill. De som svarar på alla får en speciell plats i mitt hjärta.

1. Du sitter och skiter och måste gå ut ur badrummet och hämta mer dasspapper, och således tar du i dörrhandtag på vägen ut. Tvättar du handtaget med handsprit efter?

2. Vid vilka tillfällen ser du det obligatoriskt med handtvätt?

3. Bryr du dig om att skita ner andra?

4. Du står ute och pissar och råkar få lite piss på handen, torkar du av dig i gräset och är nöjd där eller söker du så snabbt som möjligt upp närmaste toalett?

5. Tänker du bakåt i "steg"? Den här saken har nuddat något som har nuddat något som har nuddat något skitigt/med bakterier på?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0

Svar till tvangsungen [Gå till post]:
Gå till en psykolog. Du kommer inte heller döda någon med några av dina bakterier. Äldre människor tål att bli förkylda dem med

NewOne
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0
Jag känner igen mig i mycket av det som du skriver. Om du vill snacka vidare får du gärna slänga iväg ett PM, men jag kan ändå försöka svara på dina frågor först.

1. Jag brukar oftast öppna dörrar med armbågen för att jag tycker det känns fräschare så nej, jag skulle troligen inte sprita handtaget efteråt.

2. Givetvis efter toabesök, men även efter att man har varit ute. Det spelar ingen roll om man bara varit och slängt soporna, tycker ändå man ska tvätta sig efteråt. Även obligatoriskt innan man fixar med mat och kanske även under tiden man lagar mat också pga att det är många bakterier i tex. rå köttfärs och kyckling. Finns säkert fler tillfällen, men dessa är de jag tänker på spontant.

3. Ja jag vill inte heller vara orsaken till att någon annan råkar bli sjuk, men egentligen tror jag inte att det där är så farligt ifall alla bara blir lite mer noga med att tvätta sina händer ordentligt och ofta.

4. Jag har oftast med mig en liten flaska handsprit när jag är ute, så jag skulle nog känna mig iallafall hyfsat ren med det. Hade inte jagat efter en toalett direkt iallafall.

5. Japp!

MandarinaDuck
Visningsbild
P Stockholm Hjälte 2 370 inlägg
0
Svar till tvangsungen [Gå till post]:
BUP är jättebra på att behandla sånt här, eftersom du upplever stora problem ska du vända dig till närmsta mottagning. Det är ingen idé att uppsöka ex. skolpsykolog eller vårdcentral som jag ser det, i bästa fall skickar de dig bara vidare till psykiatrin.Tänker svara på frågorna också:

1. Slickar det rent

2. Efter besök i tropiska länder samt när jag har hanterat radioaktivt avfall

3. Nej, brukar bajsa i folks skor

4. Är väl det man har byxben till?

5. Nja har aldrig sett några bakterier på nånting faktiskt

Men ett medvetande står över alla, det är drömmarens; för det finns inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag

vafaaan
Visningsbild
F 22 Kändis 9 inlägg
0
1. Nej

2. Efter toalettbesök, innan man lagar/äter mat, när man kommer in efter att varit utomhus.

3. Beror på hur man ser det, vill ju inte kladda ner någon med jord direkt men jag bryr mig inte om jag tar i hand med någon och är lite skitig.

4. Jag torkar av mig på gräset och uppsöker närmaste toalett/handsprit/våtservetter

5. Ibland men inte dagligen och när jag väl gör det bryr jag mig inte jätte mycket om det.
Sootfinger
Visningsbild
P Luleå Hjälte 516 inlägg
1

Svar till tvangsungen [Gå till post]:
1. Nej
2. Efter dass besök både nr.1 och 2
3. mäh, till en viss grad.
4. Ja, lite gräs-tork is fine.
5. Nah

Förstår ditt dilemma, och tvivlar på vad jag säger kommer göra nån skillnad, men dude, det är direkt MER farligt att över-tvätta sig. Bakterier och snusk älskar sårig och skadad hud. Du verkar dock ganska förnuftigt och som att du förstår att det du gör inte är helt bra. Sök hjälp, eller försök utmana dig själv i små steg till att bli mindre hysterisk med de här sakerna. Sätt upp mål för dig själv, saker du inte får göra osv. Små steg framåt.

Also, talkning as a nurse: dumpa handspriten DIREKT ifall du använde det. Handsprit är superbra i vården och i andra risk-zoner. I hemma miljö är den direkt skadlig och ska bara användas vid ex magsjuke-utbrott. Huden torkar ut, spricker och blir sårig och baktieri-floran på huden blir upp-fuckad. Kan bli riktigt irriterad på hur lätt-vindigt handsprit numera säljs på affärer. Det är INGET som bör användas dagligen i hemmiljön.I saw, I conquered, I came

tvangsungen
Visningsbild
Kändis 2 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Sootfinger [Gå till post]:
Försöker tänka som du! Men en vanlig grej med tvångssyndrom är ju att tvånget tar över det sunda förnuftet så dessa tankar med att bakterier egentligen frodas på mina såriga händer väger liksom inte så tungt.

NewOne
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0

Svar till Sootfinger [Gå till post]:
Att man skulle få såriga händer av handsprit stämmer inte riktigt. Självklart beror det väl på hur ofta man använder det, men jag själv använder det flera gånger dagligen hemma och tvärtom så hjälper det faktiskt mina händer att hålla sig hela och lena. Finns säkert olika sorters handsprit, men jag använder en med glycerin i som är återfuktande.

millifjoris
Visningsbild
F 33 Södertälje Hjälte 1 199 inlägg
1
1. Nej, jag har ju faktiskt inte torkat mig i röven med handen. Det är ju papper mellan.

2. Obligatoriskt... Efter toabesök, städning, hantering av mögel eller kraftig smuts etc.
Vad jag egentligen gör? Efter toabesök, efter jag tömt soporna, efter jag lagt i en tablett i diskmaskinen, när jag hängt upp ren tvätt, när jag lagt in smutsig tvätt i maskin, när jag tycker händerna luktar konstigt, när jag tagit i något äckligt etc. etc. etc.

3. Jag skitar ju inte ner folk med flit direkt. Jag tänker självfallet på att hålla för (INTE med händerna. USCH!) om jag nyser eller hostar t.ex. Men jag skulle inte sprita händerna för att jag snutit mig.

4. Jag vill tvätta händerna så fort som möjligt om något sådant händer. Antibakteriell våtservett kan fungera.

5. Njah, inte direkt nej.


Be din familj se till att du får professionell hjälp. Att bli sura över dina tvångsbeteenden kommer inte att göra någon skillnad. Det är uppenbart att dom inte har någon förståelse för den ångest som är kopplad till dessa beteenden.
Trust me, I know.

Det finns inget "T" i mitt namn :(

Sootfinger
Visningsbild
P Luleå Hjälte 516 inlägg
0

Svar till NewOne [Gå till post]:
Det är ändå inte nyttigt att använda sprit dagligen i sin hem-miljö, om man inte är i en risk zon. Och varför skulle man? fattar inte riktigt varför folk har börjat med det från första början. Det är en ganska välkänd och väletablerad hypotes att överrenlighet ökar risken för autoimmuna sjukdomar, resistens och allergier. Överrenlighet fuckar med kroppens förmåga att bygga och utveckla immunförsvaret.

Men ska inte sitta här och predika, alla gör som de själva vill, jag är mest nyfiken på er som använder handsprit hemma, dagligen, VARFÖR? Vad är det som gör att ni känner att ni måste använda desinficera er hela tiden?

I saw, I conquered, I came

NewOne
Visningsbild
Kändis 11 inlägg
0

Svar till Sootfinger [Gå till post]:
Håller med om att handsprit i första hand är tänkt att användas på sjukhus där det förekommer extremt smittsamma virus och bakterier, men jag ser inget direkt fel i att använda det hemma också. Det blir ju bara som ett extra skydd.

För egen del beror det på att jag tycker det är äckligt med alla bakterier som virvlar runt och jag vill därför eliminera så många som möjligt. Hatar dessutom att vara sjuk och jag vet inte om det bara är inbillning eller om det är pga handsprit, men nu för tiden är jag bara förkyld en gång vartannat år och det är superskönt för förut var jag sjuk ett par gånger varje år. Har till och med börjat använda yt-sprit på tangentbord och mus, men det är främst om någon annan varit här och lånat datorn.


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Hjälp med tvångssyndrom!

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons