Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

1995a och 1998a

Skapad av General, 2013-04-09 22:37 i Kärlek & Relationer

2 889
16 inlägg
16 poäng
General
Visningsbild
P 28 Hjälte 297 inlägg
0
Jag ä en pöjk som ä född november 1995. Och har börja dejta en tjej som ä född november hon med, fast 1998.

Så jag är 17 just nu, och hon 14.

Jag tycker det känns som en stor ålderskillnad, fast hon är väldigt mogen, ska man stirra sig blind på åldern i denna ålder vi är i tycker ni?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0
Svar till General [Gå till post]:
Hon är ju inte byxmyndig och det ser jag som det enda stora problemet. Om hon nu var 15 och du 18 hade det inte varit moraliskt fel enligt min åsikt.

Tycker nog du ska skippa den där dejten och göra något som kompisar istället. Om du inte känner henne så väl och därför är intresserad av en dejt kan ni börja lära känna varandra per sms eller via facebook/skype.

oskkan
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 3 334 inlägg
10

Svar till General [Gå till post]:
Stirra dig inte blind på åldern, men låt inte heller kärleken förblinda dig.

Shaving is only for men who swim in the olympics.

dipti
Visningsbild
P 28 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
2
Jag hade nog inte gjort det, men om ni båda tycker det känns rätt så vafan. Kör på. En regel för hur ungt man som killa kan sträcka sig är

x = y/2 + 7

där x=yngsta möjliga och y=din ålder förutsatt att du är över 14

Om vi räknar med att du är 18 (eftersom du fyller 18 i år) så blir det 18/2 + 7 vilket är 16. Alltså kan man säga att 97'or är det yngsta du kan ägna dit åt.

Ta det med en nypa salt, men den stämmer rätt bra tycker jag.
calemero
Visningsbild
P 34 Sundsvall Hjälte 163 inlägg
3

Svar till General [Gå till post]:
Personligen tycker jag att tre år är en väldigt rimlig åldersgräns när den yngsta parten är kring 18 och äldre. Men så är det inte riktigt här. Tänker själv hur det var när jag var 17 och gick i tvåan på gymnasiet. Inte fan hade jag velat vara tillsammans med någon som bara gick i åttan. Skillnaden här känns alldeles för stor.
Sen så är det ju så att det kan bli problem på det sexuella planet iom att hon inte är byxmyndig. Kan ge dig en jävla massa bekymmer om det vill sig illa.
Så jag tycker det är för stor åldersskillnad, men ni får göra hur ni vill, sålänge det är ömsesidigt! :)

Ingen status

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
2
Svar till dipti [Gå till post]:
Men för helvete.. Personen som kom på den formeln är en idiot med för mycket fritid och för lite sex.


Svar till General [Gå till post]:
Tycker ni om varandra så kör på ! Du får dock räkna med kommentarer då och då från folk som tycker det är skumt. Finns många idioter där ute..Tillägg av guessmyname 2013-04-09 23:15

Kan väl tillägga att min personliga åsikt är att det är för stor skillnad. Men samtidigt så hade du inte frågat oss om du inte fann henne intressant utan bara dissat henne och hittat någon äldre.

robin söker ny sexpartner.

dipti
Visningsbild
P 28 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Hm, du får gärna utveckla lite grann. Jag tycker den fungerar ganska bra som ett riktmärke på vad som rent allmänt är okej.

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till dipti [Gå till post]:
Trycker det är rätt fel att sätta en gräns för vad som är okej och vad som inte är det. Vi tycker så olika om vilken ålder som är okej att en regel kommer bara göra redan osäkra personer mer osäkra. Som tjej har jag fått en hel del kommentarer från folk som undrat vafan jag gjorde med en yngre kille (och då snackar vi 2 år yngre) detta gjorde mig väldigt osäker på om det var okej eller inte. Jag var inte ens tillsammans med killen och blev ändå osäker.

TS är ju uppenbarligen osäker på om detta är okej eller inte, annars hade han inte frågat oss.Han hade inte heller frågat oss om han faktiskt inte fann denna tjejen intressant utan bara gått vidare till någon som hans umgänge tycker är i en mer passande ålder.

Säger inte att ditt svar är helt insnöat på den formeln men är väldigt trött på folk som ger den som svar istället för ett riktigt. Är även väldigt seg i huvudet just nu så var inte meningen att låta aggressiv om jag nu gjorde det.

robin söker ny sexpartner.

dipti
Visningsbild
P 28 Alingsås Hjälte 1 763 inlägg
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Fast det är ju inte en gräns för vad som är okej, utan bara ett riktmärke. Denna gyllene formel som alltid bör tas på största allvar* skulle jag tro sammanfattar den allmäna åsikten om vad som uppfattas som normalt.*notera: sarkasm

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till dipti [Gå till post]:
Känner att jag troligtvis missade hälften av innehållet av ditt svar tidigare. Som sagt, är inte på min bästa sida. Förstår vad du menar men känner att den havererar både i lägre (under 14) och högre (över 40) åldrar. Inte många som tycker att 27 och 40 är en okej ålder. Sen blir det bara värre ju äldre det går.

Men som sagt, jag förstår vad du menar men håller inte riktigt med.

robin söker ny sexpartner.

P1a9l8m9
Visningsbild
P 34 Norrköping Hjälte 631 inlägg
-2

Svar till General [Gå till post]:
Jag är 89a o min flickvän är 97a så är 8år mellan oss, varit tillsammans i 4 månader o allt är perfekt, visst är det många som klagar o kommenterar men det är bara att strunta i! Stirra dig inte blind på åldern men som nämt tidigare tänk på att hon ej är byxmyndig

Zell
Visningsbild
P 29 Stockholm Hjälte 1 663 inlägg
0

Svar till General [Gå till post]:
Är själv född 1995, tycker själv att dejta en 1997 är gränsen (för tillfället), eftersom min flickvän är själv 97a. Men tycker ändå att min flickvän nästan är för ung.
Jag skulle aldrig kunna vara tillsamans med en tjej som är född 1998a, spelar ingen roll hur mogen hon är och ser ut. Jag skulle endast känna mig äcklig.

Ingen status

Gosedjuret
Visningsbild
F 27 Hjälte 85 inlägg
0
Jag var ihop med en kille som var 25 för ett år sedan. Inget konstigt med det eller?

Ingen status

Pankie
Visningsbild
P 32 Nödinge Hjälte 4 192 inlägg
2

Svar till Gosedjuret [Gå till post]:
Från vilken vinkel vekar det inte konstigt?
Vet inte vad en 25åring kille finner (mer än sex) i ett förhållande hos en tonårsflicka som knappt var 15.


Din mamma behandlar fler förfrågningar än HTTP

Archania
Visningsbild
P Hjälte 147 inlägg
0
Kärlek är kärlek. Så länge båda mår bra och är lyckliga så finns det inget moraliskt fel. Lagar ser till en övergripande helhet och inte till individen vilket gör att jag anser att man ska använda sig av sunt omdöme och medmänsklighet istället.

Två hjärtan som växer tillsammans är aldrig fel.
Archania
Visningsbild
P Hjälte 147 inlägg
-1
Svar till Pankie [Gå till post]:
Bara för att 'du inte vet' så betyder inte det att de inte hade någonting som faktiskt var större än din trångsynthet :p

En vän till mig, då 42, träffade en brud på krogen, då 19 och de började dejta. Hela deras vänskapskrets och familj distanserade sig, baktalade dem och dömde. De är nu gifta, har hus och en liten son som heter Ian. Jag har inte sett många par som är lika lyckliga som de är, post-nyförälskelse.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » 1995a och 1998a

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons