Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varför gör tjejer såhär?

Skapad av GuessWho, 2016-09-30 11:45 i Kärlek & Relationer

4 973
23 inlägg
17 poäng
GuessWho
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
3
Hej, varför sminkar tjejer sig och tar pp sig halvnakna kläder och ser sexig ut för att sedan bli sur när man kollar på dem för länge? Jag menar hon vill sukta men vill inte att det ska bli samtidigt?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

PrivateSmith
Visningsbild
P Legend 65 inlägg
0

Svar till GuessWho [Gå till post]:
1. Dålig uppfostran
2. Samhället har tagit bort stigman på vissa saker
3. Liberalism
4. Demoralisering
4. Kultur
osv

Du kan tänka på vem gynnar sig på det, det är kanske mer relevant.

Life is good, enjoy!

guessmyname
Visningsbild
F 26 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
-3

Svar till GuessWho [Gå till post]:
Finns ju den där minimala chansen att hon inte klär upp sig för dig utan för sig själv.. Samma som att har man sexiga underkläder så känner man sig lite sexigare även om man har vanliga kläder utanpå.

Allt tjejer gör är inte för det motsatta könet. Sorry.

robin söker ny sexpartner.

Guud
Visningsbild
32 Göteborg Administratör 2 401 inlägg Online
8

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Det hade varit intressant att ta bort den variabeln helt i ett test där killar/män inte alls bryr sig minsta lilla om hur kvinnor är klädda, och sedan se hur många som fortsatt klätt sig så som ts beskriver.
Jag har en känsla om att det inte blir många kvar.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

imnotree
Visningsbild
P 29 Legend 267 inlägg
0
Vet inte med dig, men jag klär mig i kläder jag tycker är snygga, lär ju vara likadant med de flesta av de här tjejerna du talar om?

Sen är ju säkert vad jag tycker är snyggt starkt påverkat av yttre faktorer som reklam, vad jag ser andra ha osv, men det betyder inte att jag medvetet köper kläder för att skapa en specifik reaktion hos folk jag går förbi på stan (med undantaget för kläder med politiska tryck, men det är en annan femma).

But we missed the point the whole way along. It was a musical thing and you were supposed to sing and dance while the music was being played.

guessmyname
Visningsbild
F 26 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
-1
Svar till Guud [Gå till post]:
Du menar bär smink (?!) och har lite "utmanande" kläder. Alla människor gillar uppmärksamhet, men det är en väldig skillnad på att glo på någon och att titta uppskattande.

Med det sagt står jag kvar vid att många tjejer klär sig för deras skull (inte alla självklart) och inte för att småpojkar ska springa efter dem.

robin söker ny sexpartner.

Guud
Visningsbild
32 Göteborg Administratör 2 401 inlägg Online
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Nej jag förstår att tjejer inte direkt klär sig inför småpojkar. Funderade med på det indirekta, när man klär sig för att andra av samma kön ska se att man attraherar mäns blickar till exempel.
Eller kanske när de ser mer ut som någon instagrammare med massa följare som alla killar dreglar över.
Jag bara spånar fritt och kan inte säga om något är rätt eller fel.

I feel like a cello, lost somewhere over the rainbow

GuessWho
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Guud [Gå till post]:
Jag håller med i din antagande, det verkar som att hon vet svaret på vad jag frågar men hon vill inte avslöja sig för att kunna dölja sig bakom sin mask som hon har varje gång hon och andra tjejer går ut.

Wonderboy
Visningsbild
Veteran 51 inlägg
0
Tjejer bär smink och sexiga kläder för sin egna skull? Hahaha fan, du var ju rolig du :D

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 936 inlägg
2
Svar till guessmyname [Gå till post]:
Det där är ett väldigt intressant ämne.

Om man klär sig för sig själv - gör man det indirekt för att man vill vara snygg för andra? Jag håller absolut med om att det känns bra att klä sig snyggt och tar själv på mig en välstruken skjorta om jag ska ut och klubba eller liknande. Det känns bra att klä sig snyggt, men varför skulle det göra det? Snygga kläder är i regel både dyrare och mindre bekväma än fulare kläder - ändå klär sig folk i dem.

Varför skulle jag vela vara snygg? Vad är min motivation till att klä mig snyggt om det inte på något sätt påverkar hur folk ser på mig? Varför skulle mitt utseende spela någon som helst roll om jag fullkomligt skiter i vad andra tycker? Hur kan jag få en boost i självförtroende av att klä mig snyggt om jag inte tror på bekräftelsen som kläderna ger mig från andra?

Ser man bra ut lär det vara enklare att göra ett bra första intryck med någon man möter - vare sig det är en första dejt eller en arbetsintervju. Man lär absolut få extra självförtroende om man anser sig själv vara snygg, men grundar det sig inte i att man anser att folk omkring en tycker att man ser bättre ut i den outfiten/sminkningen?

Nu kanske det inte är blickar och dreglande man vill ha efter sig - men jag tror absolut att man klär sig på ett sätt som man tycker att andra anser vara snyggt. Det finns absolut självförtroende att hämta i att vara "åtråbar".

Det lär fungera precis likadant med kroppsideal också. Jag skulle t.ex. gärna ha den där rippade manskroppen som folk dreglar efter på stranden - men är det verkligen mig själv jag vill vara snygg för?

Even boys have something to say if you listen long enough

Newdist
Visningsbild
Kändis 998 inlägg
0

Svar till GuessWho [Gå till post]:
Sverige har varit och bör förbli ett land där du kan klä dig sexigt utan att bli trakasserad eller stigmatiserad för de, men dem tiderna verkar va över nu... När du säger "kollar för länge", va innebär de egentligen?
De flesta människor skulle nog känna obehag om någon stod och stirrade oavbrutet.

Ingen status

GuessWho
Visningsbild
Veteran 3 inlägg
Trådskapare
0
Svar till guessmyname [Gå till post]:
yeah right, då skulle tjejer lika gärna göra sig snygga inför att sova. Istället för att ta på sig pyjamas så skulle de kunna sova med högklackade kor och snygga tighta yeans och smink. Om de verkligen gör sig snygga för sig själva.

Viren
Visningsbild
P 29 Örebro Hjälte 784 inlägg
2

Svar till GuessWho [Gå till post]:
Jag tror inte någon skulle ha problem om den som suktade var inom preferensen av en själv. D.v.s. att attraktiva personer tillåts, rent av önskas, medan icke-attraktiva bara är ett besvär då de inte är av intresse. Går att applicera hos både män och kvinnor, man vill attrahera över sin nivå, inte under.

Ingen status

Reiss
Visningsbild
P 29 Kändis 287 inlägg
0
Som en annons sa (kan det vart H&M?) så försöker väl tjejer klä sig så att dom känner sig superba, t.ex. om man ska gå efter den tankeställningen så vill vissa tjejer klä sig "maskulint" för att känna att de är mäktiga, medan andra tjejer klär sig mer "sexigt" för att.. ja .. just vilja få den sortens kåt-uppmärksamhet av killar (då tänker jag att dom siktar på killar som dom finner attraktiva), eller "unika" genom att klä sig i trasor som man vill skapa uppmärksamhet utan att tillkännage det, eller "fina" som grupptrycket bestämmer.

Men nu är jag ju kille, så det är bara spekulationer.

Läpi elämän helvetin

Wonderboy
Visningsbild
Veteran 51 inlägg
0

Svar till Viren [Gå till post]:
Där kom svaret.

Ingen status

SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 31 Göteborg Hjälte 2 750 inlägg
0

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Så om du hypotetiskt sett levde på en öde ö med inga andra människor så hade du ändå brytt dig om att sminka dig, klä dig fint, fixa håret osv?

Du måste konstruera ytterligare pyloner

TLTGja
Visningsbild
P 23 Legend 4 089 inlägg
0
Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Tror hon lade eftertryck på att det inte var för "småpojkarnas" skull det gjordes.

Men däremot är det en bra fråga.

Svar till guessmyname [Gå till post]:
Håller med Skallman, hur menar du?
Är det så sjukt bekvämt att sminka sig och "bära utmanande kläder"?
För annars ser jag inte hur det är för ens "egens skull"
Menar du att det inte är för att du bryr dig om hur andra ser på dig?

Jag kan förstå att det är för att du vill visa vem du är för omvärlden, och förstärka dig själv, och din personlighet.
Men det är så typiskt tjejer att säga att de "gör det för sin egens skull".

Men det är så uppenbart för andras skull, för skulle inte tjejer bry sig så djävlar mycket så skulle inte så många känna sån hets att följa modet. De skulle istället kunna fokusera på att hitta sig själva snarare än att spela någon de inte är.


The leetest herperderper

guessmyname
Visningsbild
F 26 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
2

Svar till Guud [Gå till post]:Svar till godis-apa [Gå till post]:Svar till GuessWho [Gå till post]:

Svar till TLTGja [Gå till post]:Jävlar vilken respons jag fick.

Jag vill börja med att säga att hur tjejen känner angående sig själv spelar en väldigt stor roll här. Om vi tar mig som 17 åring som ett exempel så klädde jag mig absolut för att andra skulle titta på mig (notera, titta, inte glo.) och det var väl 80 % för andra och 20 % för mig själv. MEN, ju äldre jag blev och desto bättre jag mådde angående mig själv, desto mindre sjönk procenten för att andra, och desto högre blev det för mig själv.

Godis-apa har en väldigt bra frågeställning, och jag tror absolut att för många så är det så att man klär upp sig då man mår bra av att andra tittar på en uppskattande. Man känner sig åtråbar och därför ökar självförtroendet. Det enda jag säger är att jag tror inte att grundplanen är att få bekräftelse när många tjejer klär upp sig, men det är ju ingen dålig bonus om det skulle hända.

Sedan finns det ju självklart tillfällen som är undantag. Arbetsintervjuer. Dejter. Sen kväll på klubben. etc. Men en vanlig dag på stan ? Nej.

Skulle jag sminka mig om jag var på en öde ö ? Nej ? Jag sminkar mig knappt som det är idag och jag jobbar i en butik där jag träffar hundratals människor om dagen ? Gå och lägga sig i smink och högklackat ? Varför ? Man kan se minst lika bra ut naken och osminkad.

Ni behöver absolut inte hålla med eller förstå, men det är den synen och erfarenheten jag har av det.

robin söker ny sexpartner.

Tuvza
Visningsbild
25 Hjälte 663 inlägg
0
Det är klart att vad jag tycker är snyggt antagligen är baserat på vad samhället lärt mig ska vara snyggt, men om vi helt och hållet ignorerade det, varför skulle folk då inte klä sig just så? "halvnakna kläder" (Vad det nu innebär?) är inte nödvändigtvis obekväma bara för att de visar mer hud. När det kommer till smink så upplever jag att de flesta i min ålder som sminkar sig gör det för att de tycker det är kul, det är ju en egen form av kreativt arbete.

Sen tycker jag visst att jag kan klä mig snyggt för min egna skull även om det är i andras ögon jag vill vara snygg. Att vilja att folk ska uppfatta mig som snygg betyder inte att jag vill att de ska "sukta" och titta länge? Om de gör det så är det ju dem som får ut något, inte jag. Blir ju inte mer bekräftad av att personen kollar länge, är fortfarande bara en person som ger bekräftelsen.

Förutom det så är det inte alls ovanligt att jag klär mig i mina snyggaste kläder och känner mig grymt snygg fast jag bara är hemma hela dagen. Och det är ju svårt att hävda att det är för andras skull då.

Livet är en ångestfest!

envelope91
Visningsbild
P 29 Lilla Edet Hjälte 4 429 inlägg
2
Kvinnor som anstränger sig för att se bra ut föder mer barn, därav sprids dessa gener och sitter nu djupt inrotat i människan.

It just makes sense.

Lard is the poor man's butter.

Strumpwoman
Visningsbild
F 28 Kändis 623 inlägg
-1
Wow!

Av alla män som kommenterat sitter jag mest bara och undrar hur era hjärnor fungerar. Var och en är en egen individ och man väljer själv vad man vill ha på sig.

Precis som vilken människa som helst vill man klä sig snyggt/utmanande för att man trivs i det. Måste inte handla om smink eller högklackade skor. Trivs jag i tighta klänningar så är det vad jag har på mig, trivs jag i en sopsäck så är det väl det jag har på mig och samma sak åt andra hållet givetvis.

Sedan kanske tjejen faktiskt försöker få TS uppmärksamhet genom att klä sig eller si eller så? Och so what? Är det så hon raggar så är det väl så hon raggar. Varför hon gör så? Ja, det kan nog bara hon svara på.

#Tröttpåmänskligheten

I am back.

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 936 inlägg
0
Svar till Strumpwoman [Gå till post]:
Vad är det som är så konstigt då? Utveckla gärna - visa hur just du tänker och resonerar och förklara vad det är i resonemanget som brister hos alla andra.

Det är ingen som säger att man måste klä sig si eller så och det är väl ändå en självklarhet att man klär sig som man vill. Frågeställningen ligger väl snarare i varför man klär sig på ett specifikt sätt.

Jag tror absolut att man klär sig på ett visst sätt för att man själv mår bra av det, men jag tror att det grundar sig i något. Jag köper helt enkelt inte att vi skulle klätt oss i snygga kläder om folk i vår omgivning var helt likgiltiga till våra utseenden. Att se bra ut ger självförtroende och man kan absolut välja att klä sig snyggt för att få just detta självförtroende. Frågan här uppstår dock ifall detta självförtroende då inte grundar sig i att andra tycker vi är snyggare när vi klär upp oss? Jag tror absolut att man klär sig för självförtroendets skull, men jag tror att man hittar självförtroendet i andras syn på en själv.

Det blir väldigt lätt att därefter dra kopplingen känna sig snygg - må bra

Att TS sedan valt att göra en könsfråga av något som inte alls är en könsfråga, det håller jag med om att det är knäppt. Detta kan definitivt appliceras på såväl killar som tjejer, gamla som unga.

Even boys have something to say if you listen long enough

Pitiful_Mortal
Visningsbild
Hjälte 6 114 inlägg
3
Jag vill bara tillägga till alla andra inlägg här att det är skillnad på att ge en komplimang och ge en komplimang. Om någon skulle säga åt mig "vad fin du är i håret", eller stanna mig för att säga "förlåt, men ville bara säga att jag tycker du är vacker" så skulle jag känna mig otroligt smickrad. Om någon skulle vräka ut sig "schysst hylla", eller glo efter mig medan hen klappar sin vän på axeln och pekar så är det inte så jävla roligt längre.

.. and that's the way the cookie crumbles.


Forum » Livet » Kärlek & Relationer » Varför gör tjejer såhär?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons