Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ps4 vs xbox one

Skapad av Gatte, 2013-07-22 02:04 i Dator- & TVspel

5 048
46 inlägg
8 poäng
Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
-2
Du får en av kontrollerna gratis. Du kan inte tacka nej. Du får bara välja en. Motivera varför.

(Inget PC snack...)

Tillägg av Gatte 2013-07-28 00:16

Kontrollerna? Hoppsan. Konsolerna*!

Eat shit ت

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
0

Svar till Gatte [Gå till post]:
Har alltid tyckt att Xbox-kontrollen är skönare i näven, inget svårt val.

Ingen status

YoungTony
Visningsbild
P 32 Kungälv Hjälte 2 794 inlägg
0
Xbox One helt klart!

Ingen status

Coorexz
Visningsbild
P 31 Trollhättan Hjälte 334 inlägg
0
Xbox One.
Bara för att jag kan.

Meh, fuck it.

DevilsWar
Visningsbild
P 33 Järfälla Hjälte 1 254 inlägg
0
Ps4 utan tvekan!

Alltid gillat PS bättre och tycker de är ett skönare system i grunden om man ser till föregångarna

Never give up, never back down!

Snorungen
Visningsbild
F 25 Hjälte 206 inlägg
0
Ps4 blir det nog

Ingen status

Kleff
Visningsbild
P Borås Hjälte 7 663 inlägg
5

Svar till Gatte [Gå till post]:
Jag vet faktiskt inte, jag skulle vilja testa kontrollerna först.
Det finns ju en risk att de är helt åt helvete, obalanserade, större dimensioner osv.

"Säg förlåt?" - zombiefied

StayYucky
Visningsbild
Hjälte 143 inlägg
0
Xbox handkontroller är förädlad perfektion (älskade redan den "stora" första kontrollen till Xbox 1), så det blir ett enkelt val. :D

Svar till DevilsWar [Gå till post]:
tycker de är ett skönare system i grunden om man ser till föregångarna


Det var alltså en handkontroll man fick gratis. :P
WhiteWidow
Visningsbild
P Hjälte 2 423 inlägg
0
Xbox One.
Zell
Visningsbild
P 29 Stockholm Hjälte 1 663 inlägg
0
PS4
Hade xbox ett tag, men bytte mot en ps3. Enda negativa jag kunde se med deta var att kontrollen inte var lika skön. Annars så är det PS all the way.

Ingen status

Diskmedel
Visningsbild
P 32 Örebro Hjälte 4 442 inlägg
0
Blir PS4. Varför? Spelen och det vi har sett av de båda konsolerna än så länge.

Jag tror däremot inte att det är något fel på Xbox One heller.

Partydödare på Spotify: http://open.spotify.com/user/dizkiz/playlist/2Udmokbmx9W9bRVTtS09Fz

Ultrafisk
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 7 472 inlägg
3
Ps4. Microsoft har inte gjort ett vidare bra intryck hittills och jag är verkligen inte intresserad av Kinect.

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

alkahl
Visningsbild
P 31 Nacka Hjälte 3 872 inlägg
2
Det smärtar mig en aning att säga det men jag hade valt PS4. Dock så har jag alltid haft Xbox och jag har alltid föredragit den konsolen tack vare handkontrollen och den sociala delen då mina vänner också har/hade Xbox.

Men Microsoft verkar ha kört allt i botten med One även om de ändrat det mesta nu. Det som allt faller på för mig är Kinect och risken för "NSA, all the way!".

När fan blev jag hjälte?

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
-1

Svar till Zell [Gå till post]:
Du får en av kontrollerna gratis.


Svar till Diskmedel [Gå till post]:
Du får en av kontrollerna gratis.


Svar till Ultrafisk [Gå till post]:
Du får en av kontrollerna gratis.

Ingen status

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
1
Har alltid varit lite av en xbox-fanboy, men efter microsofts tabbar i våras kommer blir det en PS4a. Microsoft tog tydligt ställning för att maximera industrins profit istället för att göra en optimal konsol med fokus på att tillfredsställa kunden.
Ja de har backat och ändrat sig på flera kritiserade punkter, men deras varumärke är förstört i mina ögon och jag litar inte på att deras mål är att skapa en bra produkt i första hand, utan snarare en produkt som säljer...

...precis som jag uppfattar Apple med andra ord.

Tillägg av STIG 2013-07-22 14:42

Happ. missade tydligen frågeställning.
Tidigare har jag gillat xbox kontroll bättre men hela integreringen med kinect verkar...jobbig och påtvingad. Jag vill inte prata med min TV, det är super wierd behaviour
Slipper jag det tar jag xbox, annars blir det ps4

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

Phrosen
Visningsbild
P 36 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
0

Svar till STIG [Gå till post]:
Detta var det bästa jag har läst på hela dagen. =)
Äntligen en som har lite koll på vad som har hänt.

Jag undrar om de anda som har svarat Xbox One i den här tråden har samma koll och väljer Xbox ändå, eller om de helt enkelt är okunniga?

Praise the sun!

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
0

Svar till Phrosen [Gå till post]:
Återigen, Du får en av kontrollerna gratis.

Ingen status

Phrosen
Visningsbild
P 36 Karlstad Hjälte 7 668 inlägg
0

Svar till jssoN [Gå till post]:
What?

Praise the sun!

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
1
Alltid haft xbox, men jag gillar verkligen inte hur microsoft mer eller mindre slog sina fans i ansiktet innan, under och efter E3. Jag vet att de är ett företag och att deras mål är att tjäna så mycket pengar som möjligt, men enligt mig så har de uppfört sig som idioter och jag vet inte om jag vill ge dem några pengar..
Deras agerande förstörde mitt förtroende för dem, jag vill inte stödja ett företag som försöker lura på sina fans en hel hög med skit de inte vill ha och sedan möter kritiken så förbannat dåligt (läs respektlöst) som de gjort. Jag vill inte se någon DRM på spel om man har den fysiska skivan (vilket de tack och lov tvingades ta bort, eftersom folk slutade förhandsboka deras konsol, inte för att vi blev "arga"). När de tog bort denna DRM så tog de dock bort saker de inte nödvändigtvis behövde ta bort, saker som jag gärna skulle sett vara kvar. Att de tog bort "family sharing", det är någonting jag inte ser någon poäng i. Jag hade gärna sett att dessa funktioner stannade kvar. Jag förstår att de kanske inte kan ha kvar detta på de "vanliga" spelen man köper på en skiva, inte om vi vill kunna spela utan att koppla upp oss online för att bekräfta att ingen annan spelar spelet, nerladdat från samma skiva, men de skulle kunna haft kvar det på spelen man köper i deras online affär.
Jag vet att de är rädda för att folk hittar ett sätt att gå runt deras system, så att de kan dela spel och sedan gå offline och aldrig betala för spelen, men de skulle kunna göra så att man måste vara online för att spela spel man köpt online, men inte måste vara online för att spela spel om man har den fysiska skivan.

Det känns lite som om microsoft blev "sura" när de av fansen tvingades dra tillbaka sin always online och DRM-policy och därför valde att "ta" något av oss på samma gång, någonting som de enligt mig inte behövde ta.

Sen kan man diskutera deras jävla kinect. Jag tror inte att någon myndighet kommer sitta och övervaka mig med den, så intressant är det inte att sitta och titta när jag spelar. Visserligen är den inte enbart på när jag spelar, den är alltid igång och lyssnar på vad jag säger osv, men det är inte det jag bryr mig om. Jag misstänker att de kommer använda kameran för att kolla om jag faktiskt kollar på deras reklamer, jag misstänker att de kommer trycka in reklam i spelen och sedan övervaka om jag kollar på dem eller ej. De visar reklam på dashborden till xbox 360, trots att jag har guld och alltså betalar microsoft för att spela online, jag tycker att jag då bör slippa reklamen. Är tjänsten gratis så ja, jag förstår att de använder reklam för att "gå runt", men när man redan betalar en hyfsad summa för tjänsten, då vill jag inte se någon reklam.

Jag misstänker att microsoft kan komma att hitta på något sätt att tvinga på oss reklam, jag menar, de har ju redan gått på varenda nit hittills, så varför inte springa rakt in i en till? De skulle mycket väl kunna göra så att man måste kolla på reklam mellan olika uppdrag, eller varje gång man byter skiva. De skulle med kinnecten kunna "tvinga" oss att kolla på reklamen, att den pausas om vi inte syns i kameran. Vi är vana med reklam på TV, så varför inte på våra konsoler? De har ju mer eller mindre marknadsfört xboxen som en TV-boxer, så varför inte? Nu kanske de inte kommer göra såhär, men jag har blivit väldigt kritiskt till allting kring denna nya konsol och jag kommer absolut inte skaffa mig en xbox innan jag har all fakta på bordet, innan konsolen släppts och varit ute i åtminstone några månader och vi får se vad de gör..

Jag förstår inte poängen i att kinnecten alltid måste vara ikopplad, det känns som om det ligger någonting fuffens bakom det, så att säga..

Nu antas det i denna tråden att jag får en av konsolerna gratis, så priset behöver vi inte ens disktera, men kort och gott, enligt vad jag sett så verkar det som om xboxen ger en mindre, men tar mer betalt för det.

Jag har väldigt stora händer och jag tycker generellt sett inte att kontrollerna till ps 1, 2 eller 3 är direkt sköna att spela på, kontrollerna är för små och greppet blir onaturligt. Jag hoppas att de nya kontrollerna till ps4 blir bättre, de ser större ut än sina föregångare, men vi får se.

Så som det ser ut nu så har microsoft (enligt mig) skjutit både sig själva och sina fans i foten, ett antal gånger. Det skulle krävas en hel del för att få mig att stanna, de har knappt ens några exklusiva titlar längre. Halo-serien blev tjatig efter halo 3, det är tyvärr inte mycket att hänga i granen längre, särskilt inte när bungie nu slutat med dem och gått vidare till att jobba med destiny, som även kommer finnas tillgängligt till ps4.

Tillägg av godis-apa 2013-07-22 14:14

Jag antar att TS menar att man får en av konsolerna gratis, inte kontrollerna? :)

Even boys have something to say if you listen long enough

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
0

Svar till Phrosen [Gå till post]:
Som TS säger, Du får en av kontrollerna gratis, inte "konsollerna".

Ingen status

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till jssoN [Gå till post]:
Jag förstår inte poängen i att ge oss en av kontrollerna gratis. Får jag en kontroll till en xbox one så köper jag ändå en ps4, i alla fall om inte microsoft gör en drastisk förändring.

Even boys have something to say if you listen long enough

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
-2

Svar till godis-apa [Gå till post]:
Du behöver inte förstå poängen, TS har ställt en fråga och vi svarar.

Ingen status

Ultrafisk
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 7 472 inlägg
0

Svar till jssoN [Gå till post]:
Så tråden handlar om vilken kontroll som är bäst? Hur fan ska jag veta, jag har inte fått känna på dem än. Båda ser bra ut.

Hade kanske valt en Xboxkontroll om de kommer med sladd och fungerar till PC, styrkorset på 360-kontrollen är en katastrof...

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 982 inlägg
0

Svar till jssoN [Gå till post]:
Jag misstänker att TS menar en sak, men skriver en annan. Det verkar som om jag inte är den enda som tolkat det såhär :)

Personligen föredrar jag kontrollerna till Xbox över kontrollerna till PS, men eftersom Microsoft varit så extremt bra på att marknadsföra sin produkt i år (och dessutom totalt misslyckats med att förstå/lyssna på vad fansen vill se i en konsol) så lär det bli en PS4 för min del, även fast jag hatar deras kontroller. Jag ser ingen poäng i att ha en kontroll till en konsol man inte planerar att köpa, så egentligen kan man säga att TS frågar om konsolerna indirekt, om han inte förväntar sig svar som "xbox, så att jag kan slå sönder den"..

:)

Even boys have something to say if you listen long enough

jssoN
Visningsbild
31 Hjälte 1 114 inlägg
-2

Svar till Ultrafisk [Gå till post]:
Om man läser vad TS skriver så kan man väl bara tolka det som att det handlar om kontrollerna, ja.Svar till godis-apa [Gå till post]:
TS kan mycket väl mena att vi ska diskutera xbox one/playstation 4, men det han har skrivit är "kontrollerna" och det är då det jag diskuterar :)

Ingen status

Snorungen
Visningsbild
F 25 Hjälte 206 inlägg
0
Svar till Ultrafisk [Gå till post]:
Xbox kontrollen fungerar till PC med eller utan sladd det får du välja själv...

Ingen status

Ultrafisk
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 7 472 inlägg
0

Svar till Snorungen [Gå till post]:
Den nya? Och den finns i sladdversion? Härligt!

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

Guitarman
Visningsbild
P 30 Hjälte 6 576 inlägg
0
Kontroll? Xbox
Konsoll? Den med bäst exklusiva titlar. Annars är det självklart PC all the way.

Hajj på dajj

Snorungen
Visningsbild
F 25 Hjälte 206 inlägg
0

Svar till Ultrafisk [Gå till post]:
Jaha den nya jag trodde du pratade om Xbox 360 :P

Ingen status

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0

Svar till STIG [Gå till post]:
Eller så var det ett riktigt jävla bra PR-trick.


Xbox all the way bby

Hatar allt.


Forum » Fritid » Dator- & TVspel » Ps4 vs xbox one

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons