Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Träna mig i form

Skapad av Borttagen, 2016-08-30 17:45 i Mat & träning

6 778
7 inlägg
3 poäng
Sex och blandat
Skanepower
Visningsbild
P 27 Hjälte 408 inlägg
0
Tjena!

Hade först tänkt beskriva mig fram tills för ett par månader sedan. Jag är snart fyllda 20 och har väl fram tills dess frivilligt varit ute och sprungit cirka 2 gånger kanske. Hade väl även några få sporadiska försök till att börja gymma men var väl endast tävlandet inom handboll som fick mig att kämpa och tycka att de träningarna var kul.

Nu har jag däremot någonstans hittat motivationen och bestämt mig för att komma i form. Jag har gymmat regelbundet 3-4 ggr per vecka i snart 2 månader och har väl en 3-4 försök till att sticka ut o springa. Jag förstår att 2 månader är kort tid men kör ändå intervaller på gymmet minst en gång varje vecka men tar fortfarande mindre än 2 km förrän det känns som jag ska spy när jag är ute o springer.

Försöker hålla rundorna till omkring 4-5 kilometer i början och målet är att klara milen innan september är slut.

Finns det andra sätt än intervaller att träna upp konditionen som kanske går snabbare? Det här självdestruktiva beteendet som hittills ej ger resultat tär lite på motivationen med springandet...

Tack för svar hamstrar :*

Den enda skit du ska ta, är alkohol

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Jopmok
Visningsbild
P 27 Hjälte 1 552 inlägg
0

Svar till Skanepower [Gå till post]:
Önskar din fråga hade varit mer inriktad på styrketräning, för då hade jag kunnat hjälpa. Kan dock ingenting om löpning/konditionsträning.. Lycka till!

Rojk
Visningsbild
P 36 Huddinge "Rojk" 3 576 inlägg
3
Hur långt har du sprungit som längst? Vilken tid?

Tycker du ska köra lite längre distanslöpning i jämt tempo innan du börjar med intervaller. Visserligen är det bra att köra intervaller men om konditionen inte finns kommer det vara plågsamt.

4-5 km är en bra start. Prova att springa något på 8 km. Oavsett om det tar 45 min eller 85 min där du går halva sträckan så får du på det sättet in distansen i huvudet och det kommer successivt kännas lättare rent mentalt.

Du nämner att det känns som om du ska spy efter 2 km. Ett tips är att inte gå ut för hårt. Öka istället farten ju längre in i löpningen du kommer. På så sätt chockar du inte kroppen och du slipper samtidigt det förbannade hållet.

Exactly which part of B flat you don't understand!?

MikeHardy
Visningsbild
P 35 Nyköping Hjälte 739 inlägg
0
Intervallsträning har ja hört ska göra susen. Gå en bit. spring en bit. gå en bit spring en bit :)
SkalmanOnDrugs
Visningsbild
P 34 Göteborg Hjälte 2 758 inlägg
0
Svar till Skanepower [Gå till post]:
Kombinera intervallpass med vanliga medel- till långdistanspass. Du behöver inte springa så det känns som att du ska spy. När du springer distans, håll ett tempo som är lagom för dig. Om du börjar flåsa väldigt mycket så springer du förmodligen över din förmåga, du klarar inte av att syresätta dig själv då. Ju bättre kondition du får desto mer kan du sen öva på att förbättra ditt tempo. Att springa 2-3km per gång är helt okej för en nybörjare. Du kommer att bli bättre och du kommer kunna ta längre och längre distanser alternativt samma distanser fast i högre tempo (beroende på vad ditt mål är), men det tar olika lång tid för alla att få en bra kondition, ge det tid. Ge inte upp, bara fortsätt nöta :)

Kom också ihåg att dricka vatten. Man kan väldigt lätt bli trött fort om kroppen blir uttorkad. Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt oavsett vad man tränar så det är något alla bör tänka på mer för många slarvar.

Du måste konstruera ytterligare pyloner

Skanepower
Visningsbild
P 27 Hjälte 408 inlägg
Trådskapare
0
Tack för bra tips!

Svar till SkalmanOnDrugs [Gå till post]:
Har problem med att springa i ett "jämt" tempo enligt Endomondo som jag använder mig av, testade springa längre (för mig åtminstone) distans igår på 4,5 km men slutade med att jag tänkte på tempot i börjat sen råkar jag springa fortare i den tredje kilometern vilket gjorde att vägen hem sedan var det jäkligt lockande att bara lägga sig vid vägkanten och spy.
Hade tänkt bli bättre på att sköta intervallerna på löpbandet på gymmet med, hur lång tidslängd på varje "set" är att rekommendera då skulle du säga? Så får jag då anpassa hastighet efter det.

Den enda skit du ska ta, är alkohol

Skanepower
Visningsbild
P 27 Hjälte 408 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Rojk [Gå till post]:
Sprang igår 4,6 km på 27 minuter, jag vill få ner det till åtminstone 5 min/km.

Ska testa nästa gång (söndag) att köra en tur på åtminstone 8 km och sen hålla mig till den några veckor för att se om jag kan förbättra i tid på längre distans!

Den enda skit du ska ta, är alkohol


Forum » Fritid » Mat & träning » Träna mig i form

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons