Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Alkoholist

Skapad av Linnea97, tisdag 7/4 14:15 i Alkohol, tobak & droger

2 150
7 inlägg
2 poäng
Sex och blandat
Linnea97
Visningsbild
F 1 inlägg
0
Hej jag är en tjej som är runt 20 års åldern. Jag har på senaste tid börjat dricka mycket alkohol. Jag dricker runt 70 cl vodka i veckan. Och jag dricker de ungefär 3 gånger i veckan. Är jag alkoholist, jag dricker även alkohol ibland för att få bort jobbiga tankar.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

sandra111
Visningsbild
F 27 Hjälte 3 483 inlägg
0

Svar till Linnea97 [Gå till post]:
Tecken på att du har ett beroende kan vara något av följande exempel:

Du känner ett starkt begär efter alkohol.
Du dricker mer alkohol och dricker under längre tid än vad du hade tänkt dig.
Du har misslyckats med att minska drickandet.
Du ger drickandet en central roll, ofta på bekostnad av annat som du tycker är viktigt
Du måste dricka mer alkohol än tidigare för att bli berusad.
Du mår dåligt när du inte får alkohol och får så kallade abstinensbesvär, som exempelvis skakningar, illamående eller sömnsvårigheter.
Om tre eller fler av påståendena stämmer in på dig räknas du som alkoholberoende enligt sjukvården.

Testa med meditation o yoga för att få bort jobbiga tankar i stället!

20.12.2007 <3

godis-apa
Visningsbild
P 27 Modereringsansvarig 3 945 inlägg
0
Svar till Linnea97 [Gå till post]:
Dricker du alkohol för att hantera svårigheter i livet är du på god väg att hamna där, vare sig du är där idag eller inte. Det kan definitivt vara värt att se över alkoholvanorna lite, eventuellt prova att ta några vita veckor och se hur väl du klarar av det.

Even boys have something to say if you listen long enough

Mr_Random
Visningsbild
P 35 4 inlägg
1

Svar till Linnea97 [Gå till post]:
Jag skulle testa att inte dricka alls i ett par veckor och se om du känner att du "måste" ta dig en drink. Normalt så borde du inte känna ett sug. Sen finns ju givetvis risken att du hamnar i en fälla om du använder alkohol för att dämpa känslor på lång sikt.

bot
Visningsbild
15 Veteran 60 inlägg
1
70cl i veckan är ju inget, Det surplar man i sig på en go fredagsfylla
Rollemalle94
Visningsbild
26 1 inlägg
0
Jag brukar säga så här och jag vet verkligen verkligen vad jag pratar om. Du är en alkoholist om du dricker för att bedöva smärta psykisk eller fysisk.
Om du lovar dig själv att du aldrig ska dricka igen och gång på gång skadar dina nära och kära. Det handlar inte om hur ofta eller hur mycket man dricker utan varför man dricker.

Ingen glad och lycklig människa blir en alkoholist. Du blir det pågrund av underliggande kroppsliga, fysiska eller psykiska problem. Alkoholen är som sjöjunfruna i Pirates of the caribean. Den lockar dig med sin åtråhet och förförelse men drar skeppet ner till botten och skutan går under.

Får jag fråga vad du tror att anledningen till ditt drickande är? Har du kroppsliga smärtor, psykiska eller kanske båda två.

Finns om du vill prata!

Jag är ute efter att ligga!

Rockie
Visningsbild
20 Stammis 11 inlägg
0
Det finns hemsidor med tester där man kan se hur det står till med den mängden man dricker, så det tänker jag inte gå in på. Men jag tror du vet själv hur det står till för du nämner själv att dricker för att få bort jobbiga tankar, du bör fundera över de där jobbiga tankarna. Är det något du behöver hjälp med så bör du söka hjälp, men viktigast är att du slutar upp med att dricka så här mycket. Det finns ett talesätt "alla vet att jeppe på berget super, men ingen vet varför". Grejen är att det behöver inte vara så att det ligger något trauma/problem bakom ett drickande. Kopiösa mängder med alkohol orsakar psykiska problem och det kan alltså vara orsaken till jobbiga tankar. Jag skulle säga att några vita veckor inte är tillräckligt, hjärnan behöver längre tid än så för att återhämta sig ett vitt år är vad du behöver. Får du problem med ett vitt år, är det ett tecken på att du behöver ett vitt och torrt liv.
Svar till Linnea97 [Gå till post]:Forum » Samhälle & vetenskap » Alkohol, tobak & droger » Alkoholist 

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons