Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Resistent hiv ökar i afrika

Skapad av Borttagen, 2016-03-12 21:43 i Hälsa, kropp & pubertet

8 786
56 inlägg
4 poäng
Sex och blandat
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
-8
Andelen patienter med en läkemedelsresistent HIV ökar i Afrika. Det konstaterar forskare från WHO och University College London (UCL) i Storbritannien i tidskriften Lancet.

Enligt forskarna är ökningen störst i Östafrika. Där ökar andelen patienter som bär på virusvarianter som är motståndskraftiga mot dagens bromsmediciner med 29 procent per år. i Sydafrika är motsvarande ökning 14 procent.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/resistent-hiv-okar-i-afrika/

I takt med att denna nya form av resistent HIV som ofrånkomligen leder till AIDS inom relativt kort tid sker även debatten kring HIV i Sverige. Här handlar debatten dock om hur man borde legalisera att inte berätta om sin sjukdom för sexpartners. Idag är det straffbart att inte meddela en sexpartner om sin positiva HIV-status, men detta menar många borde det ske en ändring på. Anledningen till lagändringen är främst att HIV-sjuka kan uppleva sig socialt exkluderade av att behöva berätta om sin sjukdom innan sex.

http://www.friatider.se/resistent-hiv-okar-stort

I Sverige är det idag ett brott att inte berätta för sexpartner att man har HIV, detta är dock någonting som en internationell kommission som stöds av FN vill ändra på. Istället vill man att den som sprider HIV ska kunna göra det utan att riskera något straff.

https://www.nordfront.se/resistent-hiv-sprider-sig.smr

*Borttaget*

Tillägg av Peppar 2016-03-19 15:38

Redigerade bort stycke med uppenbar rasism.

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Euforisk_Drake
Visningsbild
54 Kändis 1 inlägg
4
Fria Tider och Nordfront, det är verkligen pålitliga källor...

En bevingad, majestätisk vidunder med grammatik som jag levde 1854!

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till Euforisk_Drake [Gå till post]:
DN var ju en av källorna tror du den ljuger också eller? För det stod ju om samma där. Googla själv efter fler källor om du tror det är felaktigt istället för klaga.

Som man kan se av kartan till höger, är situationen värst i den södra delen av Afrika. I detta område har antalet smittade ökat dramatiskt de senaste 5–10 åren. Där är (2005) cirka 20 % av befolkningen smittad. I Botswana är mer än var tredje vuxen person smittad. Eftersom hivsmittan nästan alltid leder till döden inom 10 år om inte behandling sätts in, förväntas invånarantalet där börja minska inom några år. För större delen av Afrika är inte situationen lika allvarlig och för kontinenten som helhet kommer aids "bara" att dämpa befolkningstillväxten. I flera länder finns risk för framtida politisk instabilitet på grund av att hela befolkningslager och generationer försvagas, med minskad produktion av livsmedel och allmänt sänkt produktivitet som följd. En prognos är att befolkningen i Afrika söder om Sahara kommer att vara 21 % mindre år 2025 än vad den hade varit utan inverkan av aids. Skillnaden mellan den södra delen och den övriga delen av Afrika handlar inte om ekonomisk skillnad, man kan inte se något direkt samband mellan bättre ekonomi och högre förekomst av hiv.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hiv_och_aids_i_Afrika
http://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/sub-saharan-africa/overview
https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_in_Africa
http://www.medwiser.org/hiv-aids/around-the-world/aids-in-africa/
http://www.unaids.org/en/regionscountries/countries/southafrica
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-hiv-africa

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till Euforisk_Drake [Gå till post]:
HIV är ett stort problem i Afrika men det mörkas ner i Sverige pga det inte gynnar Socialdemokraternas politiska agenda. Det har blivit vanligt att afrikaner smittar tjejer i de nordiska länderna. Socialdemokraterna är så extremistiska i sin invandringspolitik att de låter hellre massa svenska tjejer smittas med HIV än att gå ut med varningar om invandringens konsekvenser.

https://www.nordfront.se/hiv-man-friad-i-hovratten.smr
https://www.nordfront.se/frislappt-hiv-man-atalas-for-valdtakt.smr
https://www.nordfront.se/asylsokande-hiv-man-smittade-kvinnor-paisland.smr

ipeople
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
5
Har du någon källa på att "det mörkas ner i Sverige pga det inte gynnar Socialdemokraternas politiska agenda"?

Hur stor tror du risken är för att en, som du säger, massa svenska tjejer ska bli smittade av resistent HIV från människor från afrika? Jag skulle påstå att problemet nog är större i afrika än här. Det kanske är där vi ska oroa oss för att tjejer blir smittade av resistent HIV just nu. Det är ju trots allt där det ökar.
Personligen tänker jag att DN rapporterar om att det ökar i afrika för att det är där det ökar och inte här. Det är för att vi ska få en bild av vad som händer i afrika.


"Här handlar debatten dock om hur man borde legalisera att inte berätta om sin sjukdom för sexpartners."

Var? Länkar? Jag är inte insatt i debatten. Jag vill se den. Visa den så kan vi diskutera den. Det låter inte som att det skulle vara något som debatteras just nu i Sverige.
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till ipeople [Gå till post]: Att riskerna med HIV mörkas ner i Sverige är ganska uppenbart av flera anledningar. Det är nästan ingen som vet hur spritt HIV är i Afrika och påpekar man det har folk svårt att tro en. Du kan till exempel läsa lite i inläggen i tråden:

http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/samhaelle_vetenskap/muslimsk-kvinna-halshogg-4-arig-flicka-visade-upp-/sida_1.php

Då HIV är en farlig sjukdom samt Sverige har en stor invandring från Afrika borde det vara obligatorisk hälsokontroll när de kommer till Sverige men det är det inte. Det ges inte ut någon information om detta i skolorna så svenska tjejer ens blir medvetna om problemet. Att resistent HIV ökar i Afrika är lika mycket ett svenskt problem då vi får invandring från Afrika och då är risken resistent HIV börjar spridas i Sverige med.

Hur debatten går kan du läsa lite om nedan men det är ju ingen intensiv debatt direkt men då den tas upp är det ungefär såhär det låter:

"RFSL, RFSU och Hiv-Sverige har sedan informationsplikten lagreglerades 2004 jobbat för en översyn av smittskyddslagen och ett avskaffande av informationsplikten. Vi har stött på patrull inom myndigheter, smittskyddsläkare, deras jurister och bland beslutsfattare. Ofta bemöts vi av en uppfattning om att vi inte helt har förstått hur lagen fungerar eller en övertygelse om att vi vill ta hiv ut ur smittskyddslagen."

http://www.expressen.se/debatt/avskaffa-hiv-positivas-informationsplikt/

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
4

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Anledningen till att debatten inte är intensiv är att det inte är ett stort problem i Sverige.
http://www.internetmedicin.se/page.aspx?id=2979

Dessutom finns det idag ett stort antal olika HIV-mediciner och multi-resistenta virus är mycket ovanligare än de virus som är resistenta mot en sort.
http://www.hiv.se/behandling-mot-hiv/sa-fungerar-lakemedel-mot-hiv/

Kan ju även vara bra att tillägga att majoriteten av HIV-infektioner i Sverige sker utomlands, och inte inom Sverige.
http://www.folkhalsomyndigheten.se/global/amnesomraden/statistik-sjukdomar/hiv-infektion/hiv-2014-figur1.jpg

Det börjar bli dags att ta av sig folie-hatten och sluta spamma skitposts med högst tvivelaktiga källor.

Ingen status

ipeople
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Jag tycker inte du svarade på min första fråga, så du får gärna ge källa på den påstådda mörkningen igen. Jag tänker inte leta igenom en av dina gamla trådar. Det är du som försöker övertala mig.

Det är nästan ingen som vet hur spritt HIV är i Afrika? Gör du det? Skulle jag kunna få en källa på hur spritt det är?

"Det ges inte ut någon information om detta i skolorna så svenska tjejer ens blir medvetna om problemet".
Du har inte reflekterat över att det kanske är för att "problemet" inte finns? Som Pendulum säger så sker ju majoriteten av HIV-infektioner utomlands.

RFSL är en lobbyorganisation, det de säger bör tas med en nypa salt. Jag tror de flesta förstår RFSL/RFSU:s roll i samhället. Som de själva skriver så verkar de inte anses veta hur lagen fungerar. Låter som de blir hanterade korrekt, och istället klagar i tidningen.

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till ipeople [Gå till post]: Om du vill tro felaktiga saker är det ditt problem så tror du jag är ute efter lägga ner energi på att övertala dig tror du fel. Själv skriver du massa påståenden utan att ha en enda källa alltså är du inte speciellt trovärdig.

Från Wikipedia (Hiv och aids i Afrika):

Som man kan se av kartan till höger, är situationen värst i den södra delen av Afrika. I detta område har antalet smittade ökat dramatiskt de senaste 5–10 åren. Där är (2005) cirka 20 % av befolkningen smittad. I Botswana är mer än var tredje vuxen person smittad. Eftersom hivsmittan nästan alltid leder till döden inom 10 år om inte behandling sätts in, förväntas invånarantalet där börja minska inom några år. För större delen av Afrika är inte situationen lika allvarlig och för kontinenten som helhet kommer aids "bara" att dämpa befolkningstillväxten. I flera länder finns risk för framtida politisk instabilitet på grund av att hela befolkningslager och generationer försvagas, med minskad produktion av livsmedel och allmänt sänkt produktivitet som följd. En prognos är att befolkningen i Afrika söder om Sahara kommer att vara 21 % mindre år 2025 än vad den hade varit utan inverkan av aids. Skillnaden mellan den södra delen och den övriga delen av Afrika handlar inte om ekonomisk skillnad, man kan inte se något direkt samband mellan bättre ekonomi och högre förekomst av hiv.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hiv_och_aids_i_Afrika
http://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/sub-saharan-africa/overview
https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_in_Africa
http://www.medwiser.org/hiv-aids/around-the-world/aids-in-africa/
http://www.unaids.org/en/regionscountries/countries/southafrica
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-hiv-africa

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till Pendulum [Gå till post]:
Att smittspridningen sker mest utomlands i Afrika har jag skrivit hela tiden i tråden. Men om du inte visste det har Sverige en massinvandring från Afrika och då kommer det smittade personer hit. Det är ju inte så att en person blir mindre smittosam bara för han flyttar från Afrika till Sverige. Eller påstår du något så idiotiskt som att HIV-smitta bara kan spridas i Afrika men inte om personen flyttar till Sverige? Det börjar bli dags att ta av sig folie-hatten och sluta spamma skitposts med högst tvivelaktiga källor.

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
2

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Afrika är långt ifrån en majoritet av migrationen. När det gäller flyktingar från Afrika är det främst från Eritrea och Somalia, länder som enligt dina länkar från tidigare har relativt låg prevalens av HIV.
http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/asylsokande/

Det har pågått rätt stor migration till Sverige de senaste åren trots det så ligger antalet smittofall inom Sverige väldigt stabilt, det ökar alltså inte explosivt som du vill få det till.

Att påstå att smittorisken är lägre i Sverige är dessutom helt korrekt, vi har stort preventivt arbete inom Sverige för att förhindra STI:s, kondomer är t.ex. väldigt lätta att få tag på och majoriteten i Sverige vet om riskerna med oskyddat sex.

Summeringen blir hur som helst att dina påståenden liknar Aftonbladets sensations-journalistik, majoriteten av dina källor är helt opålitliga eller saknar en faktisk källa. Där till så är de sidor som faktiskt kan ha en viss grad av sanning i sig väldigt gamla och därav är informationen inte speciellt relevant.

Ingen status

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
4
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Judarna och PK-maffian har uppenbarligen som uppsåt att utrota den ariska rasen genom att HIV-smitta vita kvinnor i Sverige, då detta uppenbarligen vore prioritet #1 för en sådan konspiration.

Homosex-lobbyn, kommunisterna och utomjordingar är antagligen med i spelet också, självfallet undergivna de mäktiga judarna.

Snart kan man väl inte knulla utan att tvingas i halalkött heller, men det får man väl inte säga i det här jävla landet!!!!!!!!Tillägg av STIG 2016-03-13 22:47

Källa: nordfront, avpixlat, sd.se, friatider, KalleAnka&CO;, vittarisktmotstånd, svenskarnasparti och facebook

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

ipeople
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
2

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
"Om du vill tro felaktiga saker är det ditt problem så tror du jag är ute efter lägga ner energi på att övertala dig tror du fel".
Trodde det var du som ville övertyga mig om att du har rätt, men så kanske inte är fallet? Om du skulle övertyga mig om att detta är ett verkligt problem kanske jag skulle ställa mig bakom dig istället, men hittills ser jag inte det du ser.

"Själv skriver du massa påståenden utan att ha en enda källa alltså är du inte speciellt trovärdig".
Det enda jag kan se att jag faktiskt har påstått är att RFSL/RFSU är lobbyorganisationer. Resten har ju varit slutsatser jag dragit själv från de källor du och andra i tråden gett mig.

Exempel! Om RFSL/RFSU;
- Du citerade: "Vi har stött på patrull inom myndigheter, smittskyddsläkare, deras jurister och bland beslutsfattare. Ofta bemöts vi av en uppfattning om att vi inte helt har förstått hur lagen fungerar[...]"
- Jag svarade: "Som de själva skriver så verkar de inte anses veta hur lagen fungerar. Låter som de blir hanterade korrekt, och istället klagar i tidningen".

(din källa: http://www.expressen.se/debatt/avskaffa-hiv-positivas-informationsplikt/)

Resten av ditt svar berör inte frågan jag ställde. Här är vad jag frågade:
"Du har inte reflekterat över att det kanske är för att "problemet" inte finns? Som Pendulum säger så sker ju majoriteten av HIV-infektioner utomlands".

Det jag undrar är om problemet med att "svenska tjejer smittas av resistent HIV från afrikanska pojkar" verkligen är ett problem. Jag har inte sett något som visar på det hittills.

(Pendulums kommentar, med källa: http://www.hamsterpaj.net/diskussionsforum/ungdom/haelsa_kropp_pubertet/resistent-hiv-okar-i-afrika/sida_1.php#link)

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till STIG [Gå till post]:
Tycker det där lät en aning rasistiskt. Det finns faktiskt judar som är medlemmar i Sverigedemokraterna också hur får du det att gå ihop? Om du enbart accepterar etablerad kapitalistisk media varför tror du de skulle driva en agenda som gynnar vänstern? Bonniers och de andra mediekoncernerna borde ju ständigt informera om massmord som socialisterna ligger bakom men de håller tyst om det istället.

Massmord av socialister på sin egen befolkning:

20 miljoner i Sovjetunionen
65 miljoner i Folkrepubliken Kina
2 miljoner i Nordkorea
2 miljoner i Kambodja
1 miljon i Vietnam
1 miljon i de Östeuropa
150 000 i Latinamerika
1,7 miljoner i Afrika
1,5 miljoner i Afghanistan
Tiotusentals döda i länder där socialisterna inte kom till makten.


Senare författare har istället hävdat att de verkliga siffrorna är högre. Jung Chang, författare till Mao: den sanna historien, påstår att "Mao [...] var ansvarig för att mer än 70 miljoner människor dödades i fredstid", enbart i Kina, "mer än någon annan 1900-talsledare". I och med att de sovjetiska och östeuropeiska arkiven blivit mer öppna för forskning, har Kommunismens svarta boks bild av förtrycket snarare förstärkts i nyare forskningsrapporter.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kommunismens_svarta_bok
http://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/kommunistiska-regimers-brott-mot-manskligheten
http://www.levandehistoria.se/material/faktaskrift-brott-mot-manskligheten-under-kommunistiska-regimer

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till ipeople [Gå till post]:
För att du ska se det måste massmedia gå ut med det men de tystar ner det. Du lär inte märka det förrän du själv blir smittad med HIV och då blir du nog övertalad.

https://www.nordfront.se/hiv-man-friad-i-hovratten.smr
https://www.nordfront.se/frislappt-hiv-man-atalas-for-valdtakt.smr
https://www.nordfront.se/asylsokande-hiv-man-smittade-kvinnor-paisland.smr

I Sverige verkar detta inte ses märkvärdigare än när någon blir smittad av vilken sjukdom som helst och de som drabbats av HIV får skylla sig själva. Men Isländsk massmedia har gått ut med det:

http://www.visir.is/a-annan-tug-kvenna-mogulega-smitadar/article/2015707249951
http://www.visir.is/hiv-smit--sa-grunadi-nigeriskur-haelisleitandi/article/2015150729631
http://www.dv.is/frettir/2015/7/23/grunadur-um-ad-hafa-smitad-ungar-konur-leiddur-fyrir-heradsdom/

Tidigare var TBC (tuberkulos) helt utrotat i Sverige men tack vare att man inte har obligatoriska hälsokontroller på de som invandrar har TBC nu kommit tillbaks. Detta kom ut i Aftonbladet då 11 barn samtidigt smittades av TBC på ett dagis i Stockholm:

http://www.lakartidningen.se/OldWebArticlePdf/1/1871/LKT0535s00_03.pdf
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10652048.ab

Bonnier-media döljer vissa nyheter och förstorar upp andra eller ljuger/förvränger beroende på vad som gynnar deras politiska agenda. Men de ljuger inte för mycket för då skulle folk se igenom deras propaganda.

http://www.exponerat.net/media-ljog-inga-svenskar-gruppvaldtog-pa-farjan-det-var-atta-svarta-afrikaner/

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Och det är inte rasistiskt när du ser på folk som flyr från Afrika som en homogen grupp, där alla har resistent HIV?

Vad har listan med massmord av socialistiska stater för koppling till det här över huvud taget? Alla ut av dessa skedde för många, många år sedan, det är inte direkt en hemlighet att folket i ex. Sovjet och Kina svalt.
Finns ingen som helst anledning att skriva om det hela tiden, faktan finns redan etablerad i historieböcker.

Ingen status

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Börjar med det du skriver om TBC. Ja, antalet fall med TBC ökar i Sverige, det sker dock så gott som enbart hos just invandrare, faktum är att nivån är lägst på 25 år när det gäller TBC hos svenskfödda.

Sen kan man ju även ifrågasätta relevansen i en 11 år gammal artikel på aftonbladet, men okej.
http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/statistik-och-undersokningar/sjukdomsstatistik/tuberkulos/


Vad tjänar Bonnier och andra media-grupper på att dölja en ev. HIV-spridning? Faktum kvarstår ju att den inte förekommer, jag har i ett flertal inlägg visat tydliga, vetenskapligt grundande bevis (inte ideologiska påhitt som dina källor visar på), som enbart pekar mot en sak - HIV är inte ett problem i Sverige, vi har inte multiresistent HIV i någon stor utsträckning och de som bor i Sverige med HIV har nästan uteslutande fått smittan utomlands.

Det är inte speciellt märkvärdigt att få HIV i Sverige, det är om något en kronisk sjukdom och inte alls en dödsdom som det var för 30 år sedan.
Medicinerna är idag såpass utvecklade att du dels får en omätbar mängd virus i blodet och att CD4-T-celler, som HIV angriper, återgår till normala nivåer.
Medicinerna är såpass bra att det sällan uppstår biverkningar, det största problemet en person med HIV har i Sverige är dels att behöva äta medicin regelbundet och att det fortfarande finns ett socialt stigma på grund av stor okunskap, något som du väldigt tydligt bevisar.

Ingen status

ipeople
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
"För att du ska se det måste massmedia gå ut med det men de tystar ner det".
Nej, för at jag ska se det måste du visa mig fakta. Du visar mig att du tror att så är fallet, men du visar mig ingenting som styrker ditt argument.
Det vore inte rationellt av mig att bara acceptera att du säger en sak. Det skulle vara att gå på känsla. En känsla av att du "kan ha rätt".

Sen så handlar inte trådens ämne om TBC, så jag tänker inte ta den diskussionen här. Den har inget med min fråga att göra. Jag säger det igen för du har fortfarande inte visat någon styrka i dina påståenden enligt mig:

1. Har du någon källa på att "det mörkas ner i Sverige pga det inte gynnar Socialdemokraternas politiska agenda"?

2. Kan du visa mig konkreta bevis på att den här problemformuleringen existerar; "svenska tjejer behöver utbildas om att de kan få HIV av afrikanska män eftersom det börjar hända mer frekvent"?

Jag skiter i vad media rapporterar eller inte rapporterar. Jag vill ha konkreta bevis. Nyhetsartiklar och åsikter är inte bevis. De kan vara bevis, men bara om de faktiskt har någon form av redovisad statistik som styrker artiklarna.

Att resistent HIV ökar i Afrika är inte bevis på att smittorisken är högre här i Sverige. Och att vi tar in många afrikaner är inte ett bevis på att problemet existerar. De enda sakerna du visat på är att resistent hiv ökar i Afrika och möjligtvis att vi tar in många afrikaner. Du har inte visat en enda sak som säger att risken för svenska tjejer är hög.


Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till Pendulum [Gå till post]:
Har inte skrivit varenda en afrikan har HIV så där ljuger du. Men HIV är väldigt spritt där i vissa afrikanska länder har var tredje person HIV. Men det är ju typiskt så fort någon kritiserar invandringspolitiken så ska idioter börja skrika "rasist" tills de blir hesa.

Från Wikipedia (Hiv och aids i Afrika):

Som man kan se av kartan till höger, är situationen värst i den södra delen av Afrika. I detta område har antalet smittade ökat dramatiskt de senaste 5–10 åren. Där är (2005) cirka 20 % av befolkningen smittad. I Botswana är mer än var tredje vuxen person smittad. Eftersom hivsmittan nästan alltid leder till döden inom 10 år om inte behandling sätts in, förväntas invånarantalet där börja minska inom några år. För större delen av Afrika är inte situationen lika allvarlig och för kontinenten som helhet kommer aids "bara" att dämpa befolkningstillväxten. I flera länder finns risk för framtida politisk instabilitet på grund av att hela befolkningslager och generationer försvagas, med minskad produktion av livsmedel och allmänt sänkt produktivitet som följd. En prognos är att befolkningen i Afrika söder om Sahara kommer att vara 21 % mindre år 2025 än vad den hade varit utan inverkan av aids. Skillnaden mellan den södra delen och den övriga delen av Afrika handlar inte om ekonomisk skillnad, man kan inte se något direkt samband mellan bättre ekonomi och högre förekomst av hiv.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hiv_och_aids_i_Afrika
http://www.avert.org/professionals/hiv-around-world/sub-saharan-africa/overview
https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_in_Africa
http://www.medwiser.org/hiv-aids/around-the-world/aids-in-africa/
http://www.unaids.org/en/regionscountries/countries/southafrica
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-hiv-africa

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till ipeople [Gå till post]:
Du ville ha fler källor på saker så fick du exemplet med TBC. Bara din logik att om man importerar HIV till Sverige så är innebär det inte att HIV ökar i Sverige. För att ta det på din nivå om du handlar äpplen i affären och tar hem dem, då innebär inte det att antalen äpplen hemma hos dig ökar alltså.

Att Bonnier-media ständigt hetsar mot SD men aldrig pratar om kommunismens massmord är ett tecken på att Bonnier-media är socialist-propaganda. Bonnier-media ljuger och förvränger sanningen när det gäller det mesta som rör invandringspolitiken:

http://www.exponerat.net/media-ljog-inga-svenskar-gruppvaldtog-pa-farjan-det-var-atta-svarta-afrikaner/

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Du var den första som kallade någon rasist.
Har redan vid mer än ett tillfälle påpekat att artikeln du citerar i ditt inlägg har 0 källor, det stor rakt ovanför hela texten att den saknar källhänvisning. Dessutom är prevalensen i de södra delarna av Afrika irrelevant. Dels eftersom det inte förekommer någon import av tok-knullande afrikaner som du får det att låta som, samt att majoriteten av de afrikanska flyktingarna som kommer till Sverige är från nordligare länder där prevalensen är många gånger mindre.Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Ja, det totala antalet ökar, men äpplena du köpt hem kommer inte magiskt börja dela på sig och bilda nya äpplen.

Ang. det om Bonnier tycker jag det är relativt sällen de nämner massmord över huvud taget. Om det sker är det i anslutning till en rättegång eller för att locka personer som är intresserade av t.ex. andra världskriget.


Ingen status

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till Pendulum [Gå till post]:
Nej men äpplena innehåller frö som kan sprida sig så det blir fler äpplen. Precis som att HIV kan smittas och spridas vidare. Tar man hem äpplen, då har du fler äpplen hemma. Att Sverige enbart har afrikaner från norra Afrika får du komma med en seriös källa på istället för "tro" massa.

HIV/AIDS is a major public health concern and cause of death in many parts of Africa. Although the continent is home to about 15.2 percent of the world's population,[1] Sub-Saharan Africa alone accounted for an estimated 69 percent of all people living with HIV[2] and 70 percent of all AIDS deaths in 2011.[3]

Countries in North Africa and the Horn of Africa have significantly lower prevalence rates, as their populations typically engage in fewer high-risk cultural patterns that have been implicated in the virus's spread in Sub-Saharan Africa.[4][5] Southern Africa is the worst affected region on the continent. As of 2011, HIV has infected at least 10 percent of the population in Botswana, Lesotho, Malawi, Mozambique, Namibia, South Africa, Swaziland, Zambia, and Zimbabwe.[6]


https://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS_in_Africa

1. http://www.nationsonline.org/oneworld/world_population.htm
2. http://www.unaids.org/en/media/unaids/contentassets/documents/epidemiology/2012/gr2012/20121120_FactSheet_Global_en.pdf
3. http://www.unaids.org/en/media/unaids//documents/epidemiology/2012/gr2012/20121120_UNAIDS_Global_Report_2012_with_annexes_en.pdf
4. http://www.unaids.org/globalreport/documents/20101123_GlobalReport_full_en.pdf
5. http://ams.ac.ir/AIM/NEWPUB/07/10/4/0012.htm
6. http://www.unaids.org/en/regionscountries/countries/

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Att spamma ut länkar som inte ens är kopplat till det du skriver gör inte att du ser mer trovärdig ut. Jag förnekar inte heller att HIV är väldigt mycket vanligare i de södra delarna av Afrika, det jag försöker lära dig är bruket av källor.

Sen finns det som sagt ingen relevans i att det är vanligt med HIV i de södra delarna av Afrika. Det påverkar inte Sverige, det finns inget problem i Sverige. Du ignorerar alla frågor som du inte kan ge halvt diffusa svar till, det är dags att lägga ner diskussionen.

Ingen status

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1
Svar till Pendulum [Gå till post]:
Haha, lära mig bruket av källor när du själv inte kan presentera några relevanta källor alls utan du bara tror massa saker. Jag går efter konkreta bevis och bryr mig inte om vad du tycker i din egen lilla värld. Det stinker troll om dig som fan så jag lägger ner diskussionen med dig.

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
1

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Jag la ner energi tidigare på att använda källor för att bemöta dina falska påståenden, problemet var ju bara att du totalt ignorerar det och fortsätter med dina totalt opålitliga källor, som passar det du vill få fram.
Hittills har du inte presenterat ett enda någorlunda trovärdigt bevis på att det faktiskt finns ett problem med resistent HIV i Sverige, eller att det är på väg att bli ett problem.

Vänstertroll? Intressant, skulle själv klassa mig som väldigt höger.

Ingen status

Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-1

Svar till Pendulum [Gå till post]: Ok både Wikipedia och Förenta Nationerna (UN) är "totalt opålitliga källor" enligt dig bara för de inte passar in i din vänstervridna världsbild.

UNAIDS, FN:s samlade program mot hiv/aids, är en organisation inom FN, som arbetar mot spridning av hiv och aids. Organisationen har också till uppgift att ge stöd åt drabbade och deras familjer. UNAIDS högvarter ligger i Genève i Schweiz. Peter Piot organisationes förste chef. Nuvarande chef är Michel Sidibé Organisationen bildades 1996. UNAIDS styrs av representanter från 22 regeringar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/UNAIDS

Pendulum
Visningsbild
P 29 Hjälte 2 363 inlägg
3
Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
De sidor du använt på wikipedia har varit väldigt dåliga ja, den ena saknade till och med källhänvisning.

Problemet är ju att den enda källan som på något sätt stöttat din tes om HIV-spridning i Sverige är från ett nazistiskt parti, alltså noll trovärdighet.Tillägg av Pendulum 2016-03-15 22:07

Svar till Guud [Gå till post]:

Haha, jo jag är rätt medveten om att Ufo-mannen är ett enda stort troll, men det är kul att spela med.


Ingen status

ipeople
Visningsbild
Kändis 41 inlägg
2

Svar till Ufo-mannen [Gå till post]:
Du har fortfarande inte svarat på mina frågor...

1. Har du någon källa på att "det mörkas ner i Sverige pga det inte gynnar Socialdemokraternas politiska agenda"?

2. Kan du visa mig konkreta bevis på att den här problemformuleringen existerar; "svenska tjejer behöver utbildas om att de kan få HIV av afrikanska män eftersom det börjar hända mer frekvent"?
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-2
Svar till ipeople [Gå till post]:
Mehdi Tayeb, även känd som HIV-mannen, är en iranier tidigare bosatt i Sverige som hade oskyddat sexuellt umgänge med ett stort antal kvinnor och män, trots att han var medveten om att han var infekterad med HIV.

Tayeb påstod sig ibland vara amerikan och använde sig av alias som James Kimball och Fabian Foxx.

Minst 130 kvinnor och två män har till polisen uppgett att de haft sex med Mehdi Tayeb. Samtidigt har flera av kvinnorna uppgett att de blivit drogade och våldtagna av honom, polisen misstänker minst tio fall. Redan första året när Mehdi Tayeb bodde i Sverige varnade en läkare för att han hade oskyddad sex med kvinnor trots att han var HIV-smittad. Av dessa 130 personer han har haft sex med, blev endast en smittad. Det var hans svenska flickvän som han hade ett längre förhållande med.

Mehdi Tayeb som är från Tabriz i Iran, är också efterlyst för en lång rad brott med sexanknytning i USA, inte bara häleribrott och bedrägeri. Han söks för sexuella övergrepp, hallickverksamhet i en stor prostitutionshärva, olaga vapeninnehav och för att ha flytt från en villkorlig dom och böter.

Mehdi Tayeb arresterades i augusti 2003 i Iran av den iranska polisen, efter att en av målsägare i ärendet skrev tre brev till Iran och varnade regeringen för mannen. Det visade sig att han hade fortsatt sin verksamhet i Iran där han smittat minst 3 unga kvinnor. Mehdi dömdes i december samma år till dödsstraff, men släpptes senare ut ur fängelset och troddes 2007 leva fri i Iran.

Den 24 september 2013 lades den svenska förundersökningen mot honom ned då den preskriberats.


https://sv.wikipedia.org/wiki/Mehdi_Tayeb
Ufo-mannen
Visningsbild
P Kändis 176 inlägg
Trådskapare
-3
Svar till Pendulum [Gå till post]:
Källan nedan är en Isländsk dagstidning och inget "nazistiskt parti" som du påstår. Typiskt socialister att förtala/kränka sina meningsmotståndare och kalla dem "rasister" bara för att någon har annan åsikt än vad ni har och inte delar er vänstervridna världsbild.

http://www.visir.is/a-annan-tug-kvenna-mogulega-smitadar/article/2015707249951
http://www.visir.is/hiv-smit--sa-grunadi-nigeriskur-haelisleitandi/article/2015150729631
http://www.dv.is/frettir/2015/7/23/grunadur-um-ad-hafa-smitad-ungar-konur-leiddur-fyrir-heradsdom/

Tidigare var TBC (tuberkulos) helt utrotat i Sverige men tack vare att man inte har obligatoriska hälsokontroller på de som invandrar har TBC nu kommit tillbaks. Detta kom ut i Aftonbladet då 11 barn samtidigt smittades av TBC på ett dagis i Stockholm. Med din logik är alltså både Aftonbladet och Läkartidningen ett "nazistiskt parti".

http://www.lakartidningen.se/OldWebArticlePdf/1/1871/LKT0535s00_03.pdf
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10652048.ab

Det är snarare Bonnier-media och Socialdemokraterna som har noll trovärdighet.

http://www.exponerat.net/media-ljog-inga-svenskar-gruppvaldtog-pa-farjan-det-var-atta-svarta-afrikaner/

Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Resistent hiv ökar i afrika

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons