Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Röd/lila prickar under huden

Skapad av Borttagen, 2013-05-21 18:20 i Hälsa, kropp & pubertet

19 904
17 inlägg
6 poäng
Sex och blandat
97emmah97
Visningsbild
F 27 Hjälte 5 inlägg
0
För någon vecka sedan fick jag ett stort blåmärke lite längre upp på vänstra handleden och bredvid fanns det små lila/röda prickar under huden. Jag vet inte alls hur blåmärket kom heller, utan jag vaknade bara en morgon så var det där (prickarna också) jag tänkte att jag haft slagsmål eller något med mig själv i sömnen. haha. Men nu för snart en vecka sedan så fick jag likadana prickar på mitt ena bröst och ett blåmärke på höger axel, dem försvann igen precis som prickarna på armen gjorde men nu har jag fått likadana prickar på höger över arm. Jag börjar fundera vad detta egentligen är! Det gör inte int eller något sånt men det känns inte normalt heller. Googlade det och det första som kom upp var leukemi, såg då också att jag har några symptomer till som skulle passa in på det. Jag svettas mycket nu förtiden, min mage låter jämnt konstigt och det känns obehagligt i magen och dessutom har jag fått några kramper i mina ben. Känner mig ganska orolig men tänker inte oroa mig i onödan så finns det någon annan som fått såna här prickar och vet varför?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
0
Visst finns chanserna. Kolla upp det om du oroar dig.
Fast det kan ju också vara så att du inbillar dig att du har alla dem symptomen p.g.a. du sitter och läser om dem, så blir det värre och värre hela tiden. Lite hypokondriker?

Kan vara att du slagit i armen, prickarna kan vara utslag, eller vägglöss kanske?
Svettningarna kan bero på att det blir varmare. Magen pga orolighet/stress?

Hatar allt.

Fireblast
Visningsbild
P 25 Hjälte 5 inlägg
0
Lägg upp en bild på det, eller nån bild från google som är ganska lik :/
97emmah97
Visningsbild
F 27 Hjälte 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Panda [Gå till post]:
Har själv tänkt att jag antagligen bara oroar mig i onödan och att det inte alls är något farligt. Kan vara så att när jag såg symptomerna så fick jag lite panik då det går blodcancer i släkten men antagligen har jag bara slagit i armen och jag har nu läst att prickarna kan vara inre blödningar som inte alls är farligt, det kan komma med blåmärken om man slagit sig.

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
2

Svar till 97emmah97 [Gå till post]:
Du kan ju alltid be dem ta blodprov för att vara på den säkra sidan eller be dina föräldrar ta en titt på det och se vad dem tycker för att du inte ska behöva oroa dig. Vi på internet är alltid fett anti allt och tror alla är dumma i huvudet så.

Good luuuck.

Hatar allt.

97emmah97
Visningsbild
F 27 Hjälte 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Fireblast [Gå till post]:http://www.ladda-upp.se/bilder/vepertichazzr/

Vet inte alls om det funkar att se bilden med den länken men testa!
guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till 97emmah97 [Gå till post]:
Har sådant lite överallt så är inget farligt :) Tror jag...

robin söker ny sexpartner.

Panda
Visningsbild
P Rönninge Hjälte 3 815 inlägg
1

Svar till guessmyname [Gå till post]:
DUN DUN DUN......

Hatar allt.

guessmyname
Visningsbild
F 30 Markaryd Hjälte 2 007 inlägg
0

Svar till Panda [Gå till post]:
;)

robin söker ny sexpartner.

MeeAlexandra
Visningsbild
F 26 Spånga Hjälte 44 inlägg
3
Forum image
beedap
Visningsbild
F Hjälte 320 inlägg
0

Svar till 97emmah97 [Gå till post]:
Jag får alltid såna prickar när jag spelat volleyboll, och de går alltid bort. Så jag skulle tro att du bara slagit i armen och fått en inre blödning. Fast vem vet, det är ju inte omöjligt att det är något värre, så om du är osäker bör du kolla upp det! :)

-

Polly
Visningsbild
F 32 Norrköping Hjälte 862 inlägg
0

Svar till 97emmah97 [Gå till post]:
Prickarna du lagt upp bild på kan egentligen vara ett flertal saker. Det mest troliga är väl friktionsprickar, utslag eller en form av blåmärken. Dock kan även individer med leukemi få liknande. Men vad jag vet brukar de inte komma så symmetriskt som du har dina... Om jag var du så skulle jag boka en tid för provtagning på din vårdcentral och se vad det visa. Troligen är det nog inget dock:)

Feel safe at night, sleep with a nurse

mulvaden33
Visningsbild
Hjälte 1 inlägg
0
Jag heter rebecca är 15 år och har leukemi och jag fick nästan precis likadana prickar så hade jag varit du så hade jag verkligen kollat upp det! Tycker verkligen inte att någon ska säga åt dig att du skulle vara en slags hypokondriker speciellt inte över detta, människor borde tänka efter innan dem skriver jag menar hur hade dem reagerat om dem var i din situation? Jag förstår att du är orolig och eftersom det ligger i din släkt så borde du vara orolig. Jag menar inte att du ska gå runt och oroa dig men jag tycker att du ska kolla upp det för att vara på den säkra sidan. Hellre att man är orolig och kollar upp det än att man totalt skiter i det. Oftast när man känner att något är fel så är det oftast så då bara man själv kan känna hur man mår. Jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt utan att prickarna du fått bara är några slags utslag eller liknande. När jag fick mina prickar och andra symptomer så sa folk också till mig att det antagligen bara var prickar, efter ungefär två månader orkade jag ingenting och då sökte jag upp det och alla tyckte att jag överreagerade men idag är jag glad att jag sökte vård eftersom det faktiskt visade sig vara illa.
Så jag hoppas att allt är okej med dig, håller mina tummar! Och gör dig själv en stor tjänst, kolla upp dina prickar! Förhoppningsvis är dem inte farliga men du kommer kunna sluta oroa dig och det kommer kännas bra. STOR KRAM TILL DIG
godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0
Det skadar inte att kolla sig en gång för mycket, men försök att inte gå runt och oroa dig i onödan. Jag har personligen prickar och blåmärken lite överallt. Även jag har googlat på symptom flera gånger när jag varit sjuk och enligt google så har jag haft allt från böldpest till kallbrand.

Om man läser efter symptom så kommer du börja lägga märke till saker som du annars aldrig hade tänkt på. Väntar man på ett klamydiaresultat så svider det varje gång man kissar, i 2 veckor för att sedan upphöra totalt samma dag som man får resultatet, väntar man på att röntga handen så kan man känna hur benet är trasigt, tills bilden kommer och allting släpper.

Ta det lugnt, gå och testa dig och fortsätt leva ditt liv, precis som vanligt. Försök att ha roligt, försök att inte oroa dig allt för mycket :)

Even boys have something to say if you listen long enough

97emmah97
Visningsbild
F 27 Hjälte 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till mulvaden33 [Gå till post]:
Usch, gör ont i mig att veta att du lider av leukemi. Jag hoppas du blir bättre! Jag har iaf varit och kollat upp det och tyvärr så var det inte "bara några prickar" så nu ska jag börja på behandling! Känns jobbigt men jag vet att det fixar sig, det är det ända man kan ställa in sig på! Så länge man försöker vara positiv så ordnar det sig! Och man håller alla runt omkring lugnare! Och jag ber till Gud att du blir frisk! Du är en kämpe!
Massa kärlek till dig tjejen. Kämpa på.

97emmah97
Visningsbild
F 27 Hjälte 5 inlägg
Trådskapare
0

Svar till godis-apa [Gå till post]: Haha, Jo det är väl så att man blir lite överdriven när man googlar upp saken! Men jag tycker det är bättre att vara sådan ifall det skulle vara något än att man totalt skiter i det och "vet" att det inte är något :) Jag kollade iaf upp det och det är jag glad över! :)

godis-apa
Visningsbild
P Modereringsansvarig 3 981 inlägg
0

Svar till 97emmah97 [Gå till post]:
Härligt, fruktansvärt skönt det måste kännas att äntligen ha fått höra att det inte är någonting :)

Even boys have something to say if you listen long enough


Forum » Livet » Hälsa, kropp & pubertet » Röd/lila prickar under huden

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons