Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Bästa partiledaren?

Skapad av Gatte, 2013-06-06 01:50 i Politik

10 714
65 inlägg
8 poäng
Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
0
Ja, vilken partiledare anser ni är den mest gynnsamma för sitt egna parti?

Eat shit ت

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

TKillen97
Visningsbild
P 27 Hjälte 4 inlägg
-2
Jag skulle nog säga Fredrik Reinfeldt (M) eftersom han har bra grunder och vet vad som bör prioriteras. Tar man incidenterna i Stockholms förorter, lägger han inte skulderna på alla invandrare som till exempel Jimmy Åkesson gör. Vill man ha folket på sin sida ska man inte dra dem över en kam…

Tillägg av TKillen97 2013-06-06 03:05

Vad man tycker skiljer sig fån person till person…så ingen har ju riktigt rätt.

Är man stor måste man vara snäll ;)

Gaxnys
Visningsbild
P 29 Mjölby Hjälte 1 523 inlägg
2

Svar till Gatte [Gå till post]:
Frågan du ställt har i princip samma svar som frågar "Vilket parti gillar du mest?". Ingen vill erkänna att motståndaren gör något bra.

http://www.iceflaw.net

Ultrafisk
Visningsbild
P 32 Linköping Hjälte 7 472 inlägg
8
Fredrik Reinfeldt eller Jimmy Åkesson.

Reinfelt lyckades leda Alliansen till en valseger för första gången på 15 år (och förra gången lämnade en bitter eftersmak). Han har även (tillsammans med Anders Borg) lyckats hålla samman skutan under diverse lågkonjunkturer och annat trams.

Jimmy Åkesson tog en bajskorv och har lyckats polera den så att den nästan ser ut som en sten. Han har efter det lett sagda polerade bajskorv in i riksdagen, något jag tror få hade klarat av.

Det finns inget mer älskvärt än Moldavien | http://www.youtube.com/watch?v=fgRbURC5Sr4

Lobax
Visningsbild
P 29 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
1
Svar till Gatte [Gå till post]:
Får man ta med gamla partiledare?

I så fall så måste jag säga Maria Wetterstrand. Den kvinnan var seriöst en av de mest kompetenta, karismatiska och engagerande språkrören inom svensk politik. Därtill så har jag för mig att hon är en av få politiker som faktiskt har en naturvetenskaplig universitetsutbildning (hon har ett magisterexamen inom biologi).
Forum image

Sedan så kanske det även är så att hon framstår i än ljusare dagar med tanke på att hennes efterträdare Fridolin faller mig illa i smaken, samtidigt som Åsa Romson är allmänt anonym (Lite som Peter Eriksson före henne, fast än mer så).

Om jag måste ta aktuella partiledare så är det onekligen vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, tätt följt av Fredrik Reinfeldt. Reinfeldt är lite trött av sig numera, men Reinfeldt som vann båda förra valen är en otroligt skicklig debattör och har onekligen gjort ett utomordentligt jobb som partiledare. Jonas Sjöstedt kanske framstår som extra bra eftersom hans företrädare Ohly var riktigt kass (Att V rasat i väljarstöd under hans tid är ett tecken på detta), samtidigt som han är riktigt skicklig debattör. Han har också en mysigt smått norrländskt sätt att prata :3

Misanthopia
Visningsbild
P 35 Hjälte 1 179 inlägg
0
Göran Hägglund, karismatisk och bra talare. Även känd för att vara rolig. Han hade varit väldigt framgångsrik och omtyckt om han hade varit i något annat parti.

Jimmy Åkesson, otroligt skicklig politiker. Ingen annan partiledare får så mycket skit och granskas så hårt. Men även när han pressas så tycker jag han presterar.

Annars tycker jag Maria Wetterstrand var en fantastiskt politiker rakt igenom. Hon fick även 2.0 på högskoleprovet så hon är förmodligen väldigt smart också.

Valt en från varje block, tycker objektivt att dom är dom bästa.

Tillägg av Misanthopia 2013-06-06 08:54

Annie Lööf är för övrigt tveklöst sämst. Hon känns okunnig och försätter sig konstant i dåliga situationer.

Misanthopia
Visningsbild
P 35 Hjälte 1 179 inlägg
0

Svar till Gaxnys [Gå till post]:
Ja kanske vissa, men om man är en mogen person och har någorlunda koll på folket så tycker jag man kan svara på det objektivt.

STIG
Visningsbild
P 32 Kista Hjälte 2 977 inlägg
3
Åkesson är den enda anledningen till att SD existerar utanför flashbacks forum. Han är utan tvekan den som är av störst vikt för sitt parti, resten av SD är "enstaka stollar".

Generellt tycker jag att Lööf är kass, men för sitt parti tror jag ändå hon är duglig, Cs problem ligger snarare i politiken än partiledaren.

Sämst för sitt parti tror jag nästan är Reinfeldt. Han var en frälsare när han tog över posten, och har har gjort en jävla massa gott för moderaterna men han verkar ha tröttnat och blitt grinig. Jag tror att moderaterna har allt att vinna på att byta ut honom snarast möjligt innan gör gör bort sig, om de har någon annan som har fått luft nog att utvecklas till en kompetent partiledare än, ryktet säger ju att Fredde styr likt Stalin internt.


Eftersom jag är Sjöstedt-fanboy tänker jag inte uttala mig om honom då jag är tokpartisk...mer än att han är bäst, ingen protest.

Jag tycker inte att du är tillräckligt seriös! Man ska vara seriös!

Gargamel
Visningsbild
Hjälte 12 749 inlägg
5

Svar till Lobax [Gå till post]:
Samtidigt är hon den partiledare som(tillsammans med Ohly) var absolut sämst på att leva som hon tvingade alla andra att leva. Flygpendla rutinmässigt för att umgås med kärnfysiker någon?


Åkersson är absolut mest gynnsam för sitt parti, han utstrålar ett lugn och gör det som krävs. Han städar, han tar skit, han debatterar och är orädd. Saker som skulle fått hela mp att ta första bästa flyg till Ringhals och gömma sig tar Åkersson med en bister uppsyn.

Sämst är Lööf, hon raserar gamla bondeförbundet till oigenkännelighet. Därför jag tänkte nominera henne, för jag tycker hon är skitbra, sabbar nya centern så vi slipper skiten. Supa på andras bekostnad tycker hon också om.

Moderna vetenskapssamhället är lika förljuget och ruttet som medeltida Kyrkan. | "Hellre diktator än gay"

skogasbajare
Visningsbild
P 32 Hjälte 683 inlägg
1
Tycker Gustav Fridolin (om man nu kan räkna honom som partiledare) är ung, bra på att snacka / hålla tal etc. Tror dem tjänar mycket på honom.

PS: Miljöpartiet är det parti som jag "hatar" (kanske lite starkt)
allram eest

Hej det är Albin, ska vi knulla?

DonVito
Visningsbild
P 26 Hjälte 357 inlägg
0
Gustav Fridolin eller Reinfeldt.

"Här ska vi alla hamna om vi får leva och ha hälsan" - Citat från kyrkogård

SDU
Visningsbild
P 33 Stockholm Hjälte 2 463 inlägg
-3
Även innan jag blev Sverigedemokrat så har jag alltid förundras av vilken bra ledare och debattör Jimmie Åkesson är. Så min röst går till Jimmie Åkesson.

Sverigedemokrat

Jokk
Visningsbild
31 Hjälte 9 867 inlägg
1
Annie Lööf tycker jag är den absolut bästa. Hon är nog den intelligentaste debattör och partiledare jag någonsin bevittnat.

Visa spoiler
Fridolin eller Sjöstedt hands down. Alla andra har inget vettigt att säga utan försöker bara få de andra parterna att framstå i dålig dager.

flizan

ogbo
Visningsbild
F 27 Hjälte 24 inlägg
1
Jimmie Åkesson till viss del.

Undra om det skulle vara mord eller välgörenhet att döda dig?

Lobax
Visningsbild
P 29 Uppsala Hjälte 5 448 inlägg
0
Svar till Gargamel [Gå till post]:
Var inte han statsvetardoktorand? Fast jag håller absolut med dig. Peter Eriksson var väl bäst på att leva som han lärde, men han hade dock andra brister.

Snopp
Visningsbild
P -990 Bergkvara Hjälte 5 452 inlägg
-1
Svar till Gatte [Gå till post]:
Blir nog Reinfeldt, fast som mest gynnsam för sitt parti är nog utan tvekan Åkesson.Svar till Jokk [Gå till post]:
Fasen, har Ohly blivit ersatt? Jäkligt anonym kille.Tillägg av Snopp 2013-06-18 17:34

Notera att första delen i svaret till Jokk är skrivit med medveten ironi.

Salvator
Visningsbild
Hjälte 6 051 inlägg
0
Inte för att Åkesson är dålig men jag tror att både SD anhängare och SD motståndare överskattar Åkessons betydelse för partiet. Tittar man på valresultaten så har SD mer eller mindre fördubblats i varje val sedan de bildades. Det är alltså inget nytt att SD ökar så frågan är väl dock hur mycket credit man ska ge Åkesson för det?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna#Valresultat

Åkesson är nog bra för sitt parti men jag tror man gör ett misstag om man tror att SD står och faller med Åkesson. Åkesson var trots allt relativt okänd för allmänheten innan 08/09.
Fuser
Visningsbild
P 32 Hjälte 240 inlägg
0
Löfven har gjort ett ganska bra jobb än så länge. Han har åtminstone av mätningarna att döma tagit tillbaka förtroendet i flera viktiga frågor från Reinfeldt och det är inte alls osannolikt att han vinner nästa val. Det är rätt starkt jobbat på knappt mer än ett år, i synnerhet som hans företrädare varit de näst sämsta dummerjönsarna på länge.

Näst sämsta som sagt, för sämst av alla är Annie Lööf utan konkurrens. Med henne vid rodret kan de lika gärna döpa om hela partiet till Sämsterpartiet.
Smurf
Visningsbild
P 29 Trollhättan Hjälte 326 inlägg
1
Kompetensmässigt skulle jag nog säga Löfven, men tyvärr tror jag att han faller på det karismatiska planet.

Min favorit i alla debatter är nog Jonas Sjöstedt eftersom att han alltid lyckas säga sådana humoristiska men ändå allvarliga saker.
Handofcruelty
Visningsbild
P Hjälte 1 073 inlägg
0
Känns mest som att Reinfeldt är som många andra politiker och mest spelar ett spel för att sitta kvar så länge som möjligt.


Suomi_Finland

viggesixx
Visningsbild
32 Helsingborg Hjälte 4 inlägg
0
Stefan Löfven, lätt!
Han är facklig, det behövs. Nån som vet hur det är att jobba. Han är svetsare i grunden och jag har faktiskt haft äran att träffa honom när han var här i Helsingborg. helt vanlig människa, det var som att prata med en kollega på jobb.
han har även skitbra koll på hur det är att vara en helt vanlig människa, han är det själv från början. Han har haft ett helt vanligt jobb och kommer från en arbetarfamilj.
Vissa som är yngre förstår kanske inte vikten av detta, men att en politiker kommer från en helt vanlig bakgrund och att han har förståelse för hur arbetsmarknaden ser ut och hur det är att vara anställd är svinviktigt, det kommer ni säkerligen förstå den dagen ni börjar jobba.
propell
Visningsbild
P 35 Göteborg Hjälte 3 156 inlägg
0
Bosse Persson är helt klart bäst
Forum image

I TOOK A SIP FROM A CUP OF MERCURY

majamedm
Visningsbild
F 29 Hjälte 125 inlägg
0
Personligen så är jag inte så jättemycket för Löfven som partiledare för S, men då svenska folket föredrar en socialdemokratiskt partiledare som rör sig lite mer mot mitten (mer än vad exempelvis Juholt gjorde) så är det inte konstigt att det går bra för honom. Jag tror absolut att han kan leda S till en valseger, lite karisma skulle dock inte skada.

I övrigt så är Jimmy Åkesson ofta jäkligt duktig. Han leder, enligt mig, ett bläparti, men att han gör det bra kan jag inte förneka. Han lyckas få normalsvensson att tro att alla samhällets negativiteter beror på invandringen, precis det SD vill att vi ska tro.

Jag är muffinsbakaren din mamma varnade dig för.

SDU
Visningsbild
P 33 Stockholm Hjälte 2 463 inlägg
0

Svar till majamedm [Gå till post]:
Fast vi tror inte att alla dåliga saker kommer med invandringen. Tyvärr så är det väldigt felaktigt.

Sverigedemokrat

vise_mannen
Visningsbild
Hjälte 1 161 inlägg
0

Svar till Gatte [Gå till post]:


Som folk redan har sagt så är de Fredrik och Jimmy som har haft störst betydelse för respektive parti. Om Jimmy la ner tjafset om definitionen av svenskar och att vi måste lyfta fram kristendomen i samhället så skulle han bli ytterst farlig.

En doldis som dock ofta tyvärr glöms bort är Jan Björklund. Väldigt skicklig politiker som står för vad han tycker samtidigt som han är bered att ändra åsikt om det visar sig att han har fel om något.

Ingen status

ICABASIC
Visningsbild
P Hjälte 134 inlägg
0
Jimmie Åkesson.

Ingen status

Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Borttagen [Gå till post]:
App app!

Han lägger INTE skulden på invandrarna, han lägger skulden på Fredrik Reinfeldt och de andra politikerna jämte honom. Jimmie har sagt det många gånger och fler gånger lär det förmodligen bli.

Eat shit ت

Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
Trådskapare
0
Svar till vise_mannen [Gå till post]:
Jimmie är ju inte den som står för tjafset om definitionen av svenskhet... Det är alla (ja, alla) andra som inte kan se på verkligheten; att vi faktiskt har en en stor grupp med invandrare som inte känner sig som en del av sverige och vårat samhälle. På den punkten är Jimmie egentligen den enda goda partiledaren, jag menar de andra vill ju inte ens lyssna på honom utan sitter bara och slår lock för öronen och upprepar orden "rasist och främlingsfientlig".Tillägg av Gatte 2013-07-19 23:09

Absolut, Jan är definitivt en av mina favoriter!

Eat shit ت

Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
Trådskapare
0

Svar till viggesixx [Gå till post]:
Om du säger det så! Uppskattar helt klart din åsikt. (Själv tycker jag att Håkan skulle stannat kvar.)

Eat shit ت

Gatte
Visningsbild
P 26 Påarp Hjälte 109 inlägg
Trådskapare
0

Svar till majamedm [Gå till post]:
Nja, där var du ju inte helt saklig. Det är inte SDs vilja. Om det är det Jimmie som person vill få igenom det vet jag inte (det vet inte du heller).
SD ser på verkligheten, en halvt "förflosklad" fras som egentligen betyder att de vill påminna folket om att allt inte är lycka och harmoni. Invandringen till sverige diskuteras väldigt sällan och än mindre de negativa aspekterna som kommer med den.

Det är DET som SD finns till för.

Eat shit ت


Forum » Samhälle & vetenskap » Politik » Bästa partiledaren?

Ansvariga ordningsvakter: RoadGunner

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons