Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Köpa imac, vilken?

Skapad av Borttagen, 2018-02-15 11:27 i Datorer & IT

4 894
9 inlägg
0 poäng
perelin
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
-1
Jag ska köpa mig en ny dator då den jag har nu är otillräcklig, det är en imac som står på tur. Frågan är vilken jag ska köpa

Det jag har problem med på min nuvarande är att minnet helt enkelt inte räcker till då jag redigerar film (har en macbook pro från 2016). Ärligt talat så har jag ingen som helst koll på vad det är jag ska kolla på när jag köper min nya dator. Gjorde ju uppenbarligen en tabbe senast då jag köpte min macbook pro vilket dom i butik sa skulle räcka.. jo tjena, importerar jag filer som räcker till en halv film så varnar datorn för att den snart blir full. Så denna gången vänder jag mig inte till butikspersonal.

Vilken är bäst? Räcker det med 21,5" med lite tillval eller behöver jag köpa en svindyr 27" med tillval. Vilka tillval är det jag ska ha? Är det någon som kan göra en uppskattning för hur mycket de olika tillvalen blir i slutändan, alltså hur många timmars effektlös film? Fattar inte hur de olika delarna hänger ihop... såg tex att dom rekommenderar minst 2 tb fusion drive om man ska ha 32gb eller mer, vad innebär detta? Att datorn blir snabbare?

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Peppar
Visningsbild
P 28 Community Manager 7 451 inlägg Online
0

Svar till perelin [Gå till post]:
Vilken storlek på film pratar du om? "En halv film" säger inte särskilt mycket. De flesta iMac's har samma hårddisk-storlekar som du har på din MacBook.
Kan säga som så att om det är hårddiskstorleken du har problem med så skulle jag rekommendera dig att skaffa en extern då en 2016 MBP inte är några problem att redigera med.

Ah you think Hamsterpaj is your ally? You merely adopted the Hamsterpaj. I was born in it, molded by it.

perelin
Visningsbild
Veteran 1 inlägg
0

Svar till Peppar [Gå till post]:
Självklart går de redigera på den men det jag menar är att minnet är otillräcklig och nu när jag ska köpa en ny undrade jag vad jag skulle kolla på för att samma sak inte ska ske igen. En film, 720, 1080. Upptäckte att de va rätt lätt att läsa sig till vad man behövde ha så nu är datorn redan beställd
godis-apa
Visningsbild
P 28 Modereringsansvarig 3 949 inlägg
0

Svar till perelin [Gå till post]:
Har du slut på minne på hårddisken är det ju uppenbarligen en större hårddisk du behöver, alternativt som peppar säger, en extern hårddisk att koppla in när du redigerar filmer.

Men absolut, beställ en nu, sjukt dyr dator istället om du känner för det :)

Even boys have something to say if you listen long enough

hejmonika
Visningsbild
F 19 Stammis 1 inlägg
0

Svar till Borttagen [Gå till post]:
skulle säga att jag......har ingen aning

jag står över de dåliga jag gjort men jag ljuger iaf inte


Forum » Datorer & IT » Köpa imac, vilken?

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons