Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Hamsterpajs sexperter svarar på dina funderingar om sex, kärlek, kroppen och annat som hör tonåren till. Vill du ställa en fråga? Välj "Ställ en fråga" i menyn ovanför! Givetvis är du helt anonym om du så önskar. Våra sexperter får inte se vem som ställt frågan.

Senast besvarade frågan

vårtor på snoppen

Jag är en pojke på 14 år och oskuld (Kommer inte ihåg när jag var spädbarn osså men jag tror verkligen inte att jag har blivit sexuellt övergripen när jag var så ung). Sålänge jag har kommit ihåg har jag alltid haft ca 20 hud/rosa ich små nästan ovala vårtor långt ut på min förhud (Jag tror iallafall att det är vårtor). Var rädd att det var något farligt och smittsamt först så jag inbillade mig att det inte var något fel. Men nu under senaste tiden har vi haft sex och samlevnad i skolan och jag har lärt mig mycket. Speciellt om könsjukdomar och häromdagen läste jag lite om kondylom och det verkar som jag nog har det. Har funderat på att gå ner till ungdomsmottagningen och testa mig. Men kan det smittas via modern när man föds? (Skulle aldrig våga fråga morsan om hon har det). Har läst om att det finns medicin men att det ändå kan återkomma. Men hittar ingenting om ifall de är tillåtna för barn. Borde jag vara oroad, för detta är något jag vill göra åt? Även om jag inte har kondylom och det kanske är normalare än jag tror.

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Kondylom kan vara ärftligt, även om det är ovanligt, så det går tyvärr inte att utesluta, även om det troligtvis inte är det. Det du bör göra är att besöka en vårdcentral eller skolsyster och kolla upp vad det är för något du har. Du behöver inte oroa dig för ett sådant besök, de är vana vid det och kommer inte alls tycka det är konstigt.

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Välj en kategori att kika runt i

Relationer

Sex

Analsex | 

Förspel | 

Onani | 

Oralsex | 

Sex | 

Ställningar | 

Vaginalsex | 

Övrigt | 

Annons