Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Relationer

Sex

Analsex | 

Förspel | 

Onani | 

Oralsex | 

Sex | 

Ställningar | 

Vaginalsex | 

Övrigt | 

Senaste frågorna i kategorin Övrigt

Nästa sida »

Skicka nude?

Nån som vill skicka nudes?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Det finns det säkert, men inte på Hamsterpaj då det inte är en sida för sådant. Tänk också på att personen måste vara över 18, annars kommer du ha barnporr på din dator.

Lycka till.

MvH /RoadGunner

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Det finns det säkert, men inte på Hamsterpaj då det inte är en sida för sådant. Tänk också på att personen måste vara över 18, annars kommer du ha barnporr på din dator.

Lycka till.

MvH /RoadGunner

Vann rätt låt?

Hejsan!! Jag som gillar Mello undrar vann rätt låt igår :)?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Kollade inte på Mello igår och har därför ingen åsikt om det var rätt eller fel, men gissningsvis var det låten som fick flest röster och då var det ju rätt eftersom det är så tävlingen går till :)


MvH /RoadGunner

Få barn

Kan man få barn med en HIV smittad person utan att själv bli smittad?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ja, det kan man.

/myh

Mår dåligt

Hej! Jag är en tjej på 14 år, och förra året blev jag diagnoserad med depression.
Jag är ofta nedstämd och trött, då har jag inte heller nån motivation för nåt som jag tidigare älskat. Jag kan inte sova på nätterna heller. Jag har en stark ångest och har lågt självförtroende som gör så att jag knappt ens vill gå ut på dagarna. Jag har haft ett självskadebeteende ganska länge nu. Jag har tappat matlusten helt, vill knappt äta alls. Jag har oxå funderat mycket på självmord osv.

Jag vet inte om det här bara beror på att jag är tonåring, för jag har varit såhär sen jag varit ungefär 9 år, då min farbror dog. Men jag och min farbror har aldrig haft en nära relation då vi aldrig träffats med familjerna så ofta. Det kanske oxå kan bero på att min pappa oxå är självmordsbenägen, att hans mående och beteende har dragit in mig oxå.

Jag har gått hos kurator på UMO i min ort, osen hos BUP men ingen verkar ha tagit det så seriöst. är det inte så allvarligt som jag tror?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hejsan!

Att du mår så dåligt är naturligtvis fruktansvärt. Det skulle inte vara tillåtet för någon att må så dåligt. Tyvärr är psykvården i Sverige under all kritik, vilket gör att alldeles för många som mår dåligt inte får rätt hjälp.
Det du måste göra är att fortsätta kämpa för att få den hjälp du behöver, för det är du värd. Ingen skal behöva må dåligt.

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Skillnaden

Vad är skillnaden mellan transvestit och dragqueen?

Visningsbild

myh svarar:

Hej!
En dragqueen är en man som klär sig i kvinnokläder, gärna ganska överdrivet och ofta i underhållningssyfte. Medan en transvestit är en person som väljer att uttrycka sig genom att t.ex. klä sig som motsatta könet, byta röstläge osv.

/myh

Farligt med klamydia?

Finns det något som är faligt med klamydia ? Min flickvän har det och jag har troligen fått det också

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Obehandlad klamydia kan leda till att man blir steril, så ja, jag skulle vilja hävda att det finns något farligt med klamydia.
Testa er så snart ni kan så att ni kan få tabletter.

/myh

Orolig

Hej! Igår fick min kompis för sig att gå in på min mobil och vara lite rolig så hon sökte på nå hästporr, alltså tjejer som har samlag med hästar. Hon skulle bara sätta på det på min mobil och slå på högt ljud för att det skulle vara kul, ingenting sexuellt. Men istället fick hon upp ett meddelande som vi båda läste. Det stod "Du har blivit anmäld för blalala barnpornografi blalala, straffet i Sverige är 5-8 år och typ att det skulle kosta 1000000 att betala" vi blev så rädda så vi kryssa direkt ner allt och läste inte så noga. Men nu undrar jag om polisen kommer kontakta mig och om jag kommer få nå straff? Jätterädd!! //15 årig tjej

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Detta har flera råkat ut för och det är ett spammeddelande.

/myh

Våldtäkt?

Vad räknas som våldtagning?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
När en person tvingar någon mot dennes vilja att utföra samlag eller jämförbar sexuell handling.

/myh

Mår konstigt

Hai
Jag mår så sjukt konstigt. Känner mig helt tom och likgiltig, inget betyder nånting längre. Allting känns suddigt, som om att jag går i dimma, eller att jag har svart tejp runt huvudet. Ibland har jag ångest också. Jag pratade med kuratorn på skolan, men han fattar inte, han tror att det har hänt något så fort man mår dåligt. Jag vet inte varför jag mår såhär, inget speciellt har hänt. Jag kan inte prata med mina föräldrar om det heller, de tycker att det är mitt fel att jag mår såhär och att jag ska fixa det. Så verkar det i alla fall.
Hela jag är helt kaos. Jag vet inte vad som händer med mig. Ingenting är roligt längre. Orkar inte mer.. Jag vet inte vad jag ska göra

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag skulle rekommendera dig att kontakta en psykolog hos UMO eller hos vårdcentralen.

/myh

Könssjukdom?

Hej! Jag undraar, är det möjligt att få en könssjukdom av en partner som aldrig haft eller har en könssjukdom. Alltså ingen av oss har haft en könssjukdom. Skulle de exempelvis då vara helt ok att köra utan kondom och inte behöva oroa sig för könssjukdomar? Eller kan de på nå vänster bildas en könssjukdom av ingenting då slemhinnor möts?? Frågar detta eftersom han påstod att de inte gick, men jag är fortfarande osäker på dedär, känns rätt risky://

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det finns en liten risk att man kan man få sjukdomar även då. Det kan t.ex. blivit överfört från föräldern vid födseln.

/myh

Skaffa bar

Hej. Inte för att det spelar någon roll längre då jag är 23 år men jag fick en fundering om när man bestämmer om sin egen kropp när det gäller att skaffa barn? Fast det kanske inte var mest ålder som jag undrade om. Jag har en diagnos som heter atypisk autism och äter medicin. Men har läst att det går att pausa och inte ta tabletter sista trimestern. Fast det bästa kanske är att inte ta alls när man planerar barn och medans man väntar barn. Min pappa är ganska positiv till att jag kanske skaffar barn men mamma låter inte så positiv. Jag bor i Lssboende och har inga planer på att flytta än och har inte träffat någon kille som jag skulle kunna tänka mig att skaffa barn med. Jag jobbar på daglig verksamhet också så jag tjänar inte så mycket. Men har hört att man får barnbidrag. Vet dock inte om det räcker? Kan min diagnos vara ärftlig? Min farmor som jag aldrig träffat hade psykotiska sjukdomar har jag hört. Kan det då betyda att mina barnbarn (om jag får några) kan få liknande diagnos/psykossjukdom?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Den här frågan känns lite för stor för att någon av oss ska kunna svara på den. Gällande medicinering så bör du nog prata med din läkare, likaså om just det du har är ärftligt.

Jag personligen tycker att det är viktigt att ha en stabil grund att stå på innan man funderar på att skaffa barn. Ordnad ekonomi, gärna eget boende.
Självaste barnbidraget är inte riktigt till för att försörja barnet helt och hållet utan mer lite hjälp på traven.

Att skaffa barn är något du bör tänka igenom lite mer, stressa inte.

/myh

Ångest över kille

Hej sexperterna! :)

Jag var på en fest i helgen och hånglade för första gången med en kille. Det var hans första gång med.
Nu har jag super ångest över det då jag ångrar det.. han var inte alls min typ. Det hela kryddas på nu när min kompis och hennes klasskompis försöker para ihop oss två. Jag anar att han vill nog mer än mig. Dessutom så är vi ett rätt litet gäng och jag hade spanat in en helt annan kille och så blev det såhär. Tack vare vodkan. Fyfan, hatar vodka.
Aja, jag får sådan ångest över det här och vill helst att alla bara ska glömma bort allting. Det var inte så att de skedde naturligt heller utan via snurra flaskan.

Vad ska jag göra för att kunna få lugnt i mitt sinne?!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Att hångla med någon är inte hela världen. Du kommer sluta tänka på det med tiden.
Säg åt dina vänner att sluta försöka para ihop er och att du helst bara vill glömma det.

/myh

Ändtarmen

Hej, kille 22år här.
Jag undrar om ändtarmen är töjbar, inte öppningen utan inuti, eller är den väldigt stor. Jag har nämligen fört in olika stora föremål, och de största har även gått in, så skulle vara roligt att veta.

Tack på förhand!


Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ja, den är töjbar. Ändtarmen i sig är bara några centimeter lång, men går att vidgas.

/myh

15 år och vill bli gravid

Jag är en 15 årig tjej som så sjukt gärna vill ha ett barn... Är jag ensam om det i sån ung ålder...
Jag vågar inte berätta för någon... Folk skulle tro jag är dum i huvudet, men jag vill så gärna
Bli gravid och få ett barn! Jag känner mig redan som en mor... Är jag konstig? Snälla svara

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej!
Det är okej att längta, det är inget fel med det.
Däremot kanske du bör tänka över saker och ting. Att vara mamma och eventuellt ensamstående(?) kräver en hel del. Bland annat ska du kunna försörja ditt barn och ge er båda en skälig uppväxt. Det handlar inte bara om ekonomiskt, utan även mognadsmässigt. Att ha barn innebär att du med stor sannolikhet kommer missa mycket som dina jämnåriga kommer att göra. Det kan handla om studier, resor eller något annat du vill göra, men som du helt enkelt inte har tid med eftersom ett barn är ett heltidsansvar. Barn handlar inte bara om några år framåt, utan minst 20 år fram i tiden.

Det är ett ansvar som långt ifrån många är redo att ställas inför vid 15 års ålder.

Mitt råd till dig är att avvakta. Det är okej att längta, att drömma och att vilja. Det är också okej att dela med sig av sina tankar till andra. Men för både din egen skull och ditt eventuella barn - gå klart skolan och skaffa dig ett bra betalt jobb och någonstans att bo. Det gynnar er båda och du behöver inte stressa, du har trots allt många år på dig.

/rawwr

Cannabis

Tjena jag undrar hur det är att röka cannabis? Är det så farligt som det sägs? Och hur påverkas man? :)

Visningsbild

rawwr svarar:

Detta är ingen typ av fråga vi behandlar på Sex och Sinne. Vänd dig till forumet.

Operatör

hej, det är såhär att jag nästan precis fått en ny telefon från comviq, hade då telefonoperatören 3 innan men det är såhär att sedan jag bytte nummer så har ca 5 olika telefonnummer ringt mig som jag inte känner igen. har då inte skrivit ut mitt nummer på några sociala medier, det är samma nummer som ringt mig flera gånger.. klart man blir lite rädd vad ska jag göra ? är super tacksam för svar :)

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej.
Att skriva detta i Sex och Sinne är inte rätt plats. Vänd dig i så fall till forumet eller din operatör.

Problem?

Är det okej på ett relationsplan till mamma att smyga ner sprit i sin egna cola hemma dagligen är 18 år finansiera detta med jobb, panta burkar, gör tjänster åt polare m,m dricker troligen kring 3-5 dl dagligen nu sen ett halvår tillbaka min flickvän på 25 år köper ut sen 2 år tillbaka till mig har jag problem?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Jag förstår inte riktigt ditt inlägg, men som jag tolkar det som så undrar du om det är ett problem att dricka 3-5 DL sprit om dagen?

Svaret på den frågan är ja. Dricker du det är du en alkoholist och du bör genast söka hjälp för detta.

MvH /RoadGunner

Lärare ger mig dåliga betyg

Hej!

Jag är 11 år och är tjej, min svenska lärare ger mig dåligt omdöme fast jag gör bättre än dem flesta i min klass. Jag misstänker henne för hon ger mig dåligt omdöme för min pappa kommer från Afrika, hon säger jag är ej muntlig på lektionerna fast jag är en av dem som är muntlig mest i klassen.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ta upp detta med både dina föräldrar och din rektor, så kan de prata med läraren om detta.
Någon form utav diskriminering ska verkligen inte ske i skolan.

/myh

Hur använder man glidmedel?

Hej!
Detta kanske är en konstig fråga, men hur använder man glidmedel egentligen? ;)

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det kan användas på fingrarna, penisen, runt/i analen och runt/i vaginan. Även på en del sexleksaker.
Det är så simpelt som att du bara har på några få droppar på området och genast blir det mindre friktion.

/myh

Tänder på snus?

Finns det personer som tänder rent sexuellt på snus eller annan tobak är bara nyfiken?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det är mycket möjligt att det finns.
Jag personligen gör det dock ej.

/myh

Bra present?

Är tamponger en bra julklapp eller födelsedagspresent till flickvän?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Är det någonting hon önskar sig så svar ja.

/myh

Spola ner tamponger och kondomer

Får man spola ner använda tamponger och kondomer min partner gör det jag säger ifrån att man inte får det jag tror till och med att det kan klassas som våldtäkt eftersom det görs mot min vilja?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Sådana saker kan orsaka stopp i avloppet och bör därför undvikas.
Det räknas inte våldtäkt när din partner spolar ner saker i toan trots att du inte vill.

/myh

Fortsätta skicka bilder?

hej! jag är 11 och har nyss börjat kikat med en kille på 24 jag skickar bild på mitt nsikte och han ger beröm,har även visat magen för han ville det men han vet att jag inte kommer visa mer..älskar att få beröm,men borde jag fortsätta?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Nej, du bör inte skicka mer avslöjande bilder till honom då det kan komma att räknas som barnpornografi.

/myh

Åldersgräns på graviditetstest?

hej, är det åldersgräns på att köpa graviditets test på en vanlig mataffär? jag är nämligen 15 och skulle behöva.

tacksam för svar:)

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Nej, det går utmärkt för dig att köpa graviditetstest.

/myh

Porrsida

Jag har en fråga. Idag när jag surfade på nätet hittade jag på en sexlänk och gick in på det får att kolla vad är det får nåt. Då komm det upp ett medelande att jag har begått en sexuell brott för det. Kan jag bli straffad på grund av det?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det var troligen bara ett virus. Det är inte straffbart att gå in på en porrsida.

/myh

Okej att skriva?

Hej, jag är en 18 årig kille som har skaffat mig ett konto på zoosk. Det gjorde jag ungefär tre månader efter att jag fyllde 18. Jag har inte lagt upp nån bild på mig än och inte heller gjort någon beskrivning om mig och vad jag drömmer om för partner, och det är därför jag vill ställa en fråga till er.

Är det ok att jag skriver att jag inte vill att tjejen röker, dricker för mycket och inte är tatuerad, eller skulle jag göra bort mig då? Jag vill helst inte ta några risker.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag har inte ett konto där själv men jag antar att man ska skriva vad man söker i en person, så skriv det helt enkelt!

/myh

Äckligt?

Tja jag är en 11 årig tjej som lyssnar väldigt mycket på Ebba grön och många som jag känner tycker det är äckligt att jag lyssnar på låten "ung och kåt"
Och frågan är då om det är konstigt att jag lyssnar på den eller bara dom som är barnsliga

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Lite barnsligt är det nog allt. Musiken är gjord för att lyssnas på!

/myh

Många gånger?

Tja jag har haft orgasm 2 gånger är det många gånger för en 12 åring

/12 årig tjej

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag tycker faktiskt att det är helt upp till dig att bestämma det!
Men det finns folk som är bra mycket äldre än dig som aldrig upplevt en orgasm.

/myh

Flytningar och p-piller

Hellu
Har en fråga. Mina flytningar (måste vara det) luktar väldigt illa, på dagarna så måste jag spruta någon parfym eller liknande vid området för att jag e rädd att någon i närheten kommer känna lukten av mina flytningar. Lukten sätter sig alltid i mina byxor, så jag måste använda olika byxor varje dag och tvätta dom ständigt. Jag mår verkligen dåligt av detta. Jag går på p-piller. Finns det något p-piller som försäkrar att det inte kommer nån lukt (sålänge man inte har nån infektion eller så)? Flytningarna ser normala ut, inga klumpar eller så.

Jag såg även ett forum om att man med något p-piller kan skjuta upp mensen helt och hållet. Vad e det för p-piller?

Och sen, hur ofta kan man skjuta upp mensen innan man måste ta mensen igen?

Tack på förhand!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
För självaste lukten på flytningarna så finns det trosskydd med en mildare doft som tar bort en del av lukten.
Lukten kan dock vara starkare om allting inte står rätt till i underlivet, t.ex. om man har en infektion. Det kan vara något du behöver kolla upp.

Med tanke på att du går på p-piller nu så ska du inte blanda det med andra.
Det finns däremot minipiller som du kan byta till, som gör att man inte får mens alls. Om man bortser från eventuella mellanblödningar.

Gällande hur länge man kan skjuta på mensen så sägs det lite olika. Det är alltid föredraget att ha mensen varje månad, men vill man promt skjuta på den så sägs det att man ska i alla fall ha den 3 gånger per år.

Känner du dig fortfarande osäker så kan du alltid gå till närmaste UMO eller barnmorska så kan de ge dig mer utförliga svar på dina frågor.

/myh

Får två 13-åringar ha sex?

Hejsan!
jag undrar bara om man får ha sex när man är 13 år och den andra är också 13 år och dem båda vill får man då ha sex med varandra eller hur är det ?? vill gärna ha svar så fort som möjligt
Med vänlig hälsning Gabriel

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej Gabriel.
Om båda är med på det så finns det inget i lagen som reglerar huruvida två 13-åringar får ha sex med varandra.

Dock kan jag av egen erfarenhet säga att det många gånger är värt att vänta. Som 13-åring är man sällan redo och mogen för vad som kan komma med sex, dvs könssjukdomar och graviditet. Jag tycker du ska tänka igenom det och inte stressa. Om du ändå tänker ha sex, glöm då för sjuttsingen inte kondom, för bådas er skull.

/rawwr

Nästa sida »
Annons