Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Relationer

Sex

Analsex | 

Förspel | 

Onani | 

Oralsex | 

Sex | 

Ställningar | 

Vaginalsex | 

Övrigt | 

Senaste frågorna i kategorin Könssjukdomar

Nästa sida »

Klamydia - vad gör jag nu?

Hej.. Jag har ett jävligt stort problem. Jag har förmodligen fått klamydia. Den enda som det kan ha varit är en man jag träffat och fått betalt av. Får man klamydia måste man uppge alla man haft sex med, och det kan jag inte. Hur löser jag detta? Kan jag ljuga och säga att jag är oskuld? Hur funkar det?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det finns en lag i Sverige, smittskyddslagen, som säger att du måste uppsöka läkare och ange tidigare sexpartners för att förhindra att smittan sprids vidare och för att kunna spåra den.
Så nej, jag skulle inte rekommendera dig att ljuga.

Uppge tidigare partners, behandlas och använd kondom i fortsättningen.

/myh

Testa sig

Hej

Jag ska börja att testa hur det fungerar med kondom m.m. Viktigt att skydda dig :)

Jag har aldrig haft sex men kan man testa sig och bör man vara orolig för om man har någon sjukdom utan att ha något symtom på det?

Givetvis ska jag ha kondom men ändå man vill ju vara säker?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ja, man kan testa sig. Risken att du har någon sexuellt överförbar sjukdom är dock liten.

/myh

HIV?

Hej!
Kan HIV uppstå av sig själv om man har sex utan kondom, eller måste den ena personen ha det för att man ska smittas?

Visningsbild

Peppar svarar:

Hej!
HIV kan inte uppstå av sig själv! För att få det måste man bli smittad av en person som redan har det!

Vad ska jag göra?

Hur ska jag göra om jag har fått riktigt jävla illa gonorré och inte vill visa farsan för då kommer han spöa mig?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Kontakta UMO eller närmaste vårdcentral.

/myh

Har fått prickar

Jag har en fråga. Jag Har haft oskyddat sex med min flickvän flera gånger. Nu på morgonen när jag ställde mig i duschen så såg jag att jag hade vita prickar på ollonet och på undersidan av kuken är detta något jag borde vara orolig för?

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej,
Det skulle kunna vara Herpes. Frågan är om det kliar? Om prickarna på något vis kanske är fyllda med vätska etc? Du kan boka en tid på UM och be dem titta huruvida det är herpesutslag eller något annat. :)
/rawwr

Kan vi ha könssjukdomar?

Hej, har en rent hypotetisk fråga kring könsjukdomar.
om både jag och min kompis är oskuld och har sex, kan någon av oss ha fått någon könssjukdom då?

Låter väldigt konstigt men associerar med att könssjukdomarna måste ha uppkommit någon stans.

Tack på förhand

Visningsbild

rawwr svarar:

Tja!
Svaret är ja. Ett exempel som HIV smittar ju även vid blod och man kan ha kommit i kontakt med det vid till exempel en olycka. Ett annat exempel är herpes som kan smitta från mamman till barnet vid födseln. Och även petting, oralsex och så vidare kan också vara sätt att bli smittad på vilket gör att det alltid är bra att skydda sig med kondom.
/rawwr

Försatsen, könssjukdom?

Hej sex&sinne;! Jag är en tjej på 15 somrar som precis blivit av med oskulden. Det hände för två dagar sen men en kille som också är 98a.
Vi hade relativt långt förspel, han både pullade och gav mig oralsex, och sedan hade vi då sex, med kondom. Men innan den åkte på så var han halvt inne i mig och jag har ingen aning om ifall han fick sin försats i mig eller inte. Det känns nästan som att det svider där nere på mig (ytterst lite men ändå så att det märks.)

Eftersom jag bara träffat honom två gånger och inte har så jättebra kontakt med honom än och därför inte vill ta upp det med honom undrar jag om ni tycker att jag bör gå till en ungdomsmottagning.
Eller borde jag ta till mig mod och fråga honom både om hans försats kom in i mig och om han har någon könssjukdom sen innan, jag tror att han har legat med närmare 20 tjejer innan mig.

Har verkligen panik över detta - har ingen att vända mig till! Dessutom har jag ångest och sånt vilket förvärrar allt så skulle verkligen uppskatta ett snabbt svar!

Visningsbild

Cartman svarar:

Hejhej!

Först och främst så kvittar det om försatsen kom i dig eller inte gällande en könssjukdom. Har han något så kan det ha smittat via oralt och oskyddat sex oavsett om det kom försats eller inte.

Sen ska jag erkänna något för dig.. killar överdriver alltid när det kommer till sex så vid 15 års ålder hade jag varit väldigt förvånad om en tredjedel hade stämt.

Det är ALLTID en bra idé att gå till ungdomsmottagningen och testa sig när man haft oskyddat sex eller bara känt att något inte är som det ska. Så är du orolig så ja, besök ungdomsmottagningen och testa dig och prata med dem som jobbar där. Dem är väldigt kunniga och professionella så det finns inget att förlora på att göra ett besök.

Lycka till!
Cartman

Klamydia?

Har ett litet problem. Jag känner mig kissnödig typ hela tiden men ibland kommer det bara några få droppar, när dom sista dropparna kommer så Gör det ont. Jag ska gå och testa mig för klamydia men frågar här om nån tror det kan vara de? Det är ju liksom symtom för klamydia..

Visningsbild

Cartman svarar:

Ja du borde testa dig, finns en klamydiarisk där.

/Cartman

Kan jag ha klamydia ändå?

Jag har haft sex med fyra olika personer vid flertal tillfällen, inga utav dom fyra har någonsin varit smittade av klamydia, inte jag heller, jo det jag ville fråga är, det är väl fortfarande möjligt att få det fast partnern eller jag aldrig haft det? ^^

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej.
Möjligt är det - men jag skulle inte ens säga att risken ens är liten, den är minimal.
Om du är osäker kan du alltid köpa ett test på apoteket eller gå till UM och ta ett helt gratis. (Du vet ju trots allt inte om dina partners har testat sig regelbundet och personligen tar jag hellre det säkra före det osäkra.)

/rawwr

Har jag en sjukdom eller svamp?!

Hej är en kille på 17 år som bara har haft sex med en tjej, och nu e det så här att jag tror att jag har fått svamp för jag har några vita prickar på min snopp dom e inte stora utan små, men man ser dom, kan det vara svamp ? Om inte isåfall vad är det och hur botar jag det ? Tjejen har inga könssjukdomar. Är väldigt orolig över det!

Visningsbild

rawwr svarar:

Hejsan!
Det låter för mig som talgkörtlar. Men om du ändå känner dig orolig är mitt tips att besöka en ungdomsmottagning. Innan man behandlar för svamp vill man i vilket fall som helst vara säker på att det är det - och då bör en barnmorska undersökt det redan.

Så slå en signal till UM.

Tjingeling

Analsex utan kondom

Vad kan hända om man har analsex utan kondom...?

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej.
Det är lättare att dra på sig en könssjukdom.
/rawwr

Vårtor i underlivet

Jag har vårtor i mitt underliv, vad är felet?

Visningsbild

rawwr svarar:

Hejsan!

Om det är vårtor så är det möjligt att det är kondylom om du har haft oskyddat sex.
Är det blåsor skulle det istället kunna vara herpes.

Men vill också poängtera att det kanske är svullna hårsäckar i underlivet eller sköldkörtlar - och det är inte något att oroa sig för.

För att få ett bra och bekräftat svar bör du slå en signal till ungdomsmottagningen för att boka en tid.
/rawwr

Visningsbild

rawwr svarar:

Talgkörtlar skulle det såklart stå, inte sköldkörtlar!

Könssjukdom

Hej måste man bära på en könssjukdom för smitta andra eller kan man köra utan kondom analt om båda då inte har någon könssjukdom?

Visningsbild

Cartman svarar:

Tjena!
För att kunna smitta någon med en könssjukdom måste man ha en själv.

Mvh
Cartman

Jag har herpes

Heej, jag är en tjej på 17 pr och har tyvär herpes. Mina receptbelagda tabletter har tagit slut på apoteket. Jag kan väl gå till UMO för att få mer recept till piller. Och kan man gå på drop in bara för att få recept eller måste man boka tid?
Vore tacksam för svar snarast.

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej du!
Det är olika från mottagning till mottagning - och jag vet inte vad som gäller för din mottagning. Mitt tips är att du slår en signal till din mottagning och hör med dem så att du får ett så bra svar som möjligt.

rawwr

Kan jag ha körtelfeber?

Jag hånglade med en kille för två dagar sedan, nu har jag hög feber och halsont, sökte lite på internet och såg att det stämde in på körtelfeber. Men såg också att det skulle ta 30 dagar innan symtomen märks. Kan det jag har vara körtelfeber eller inte?

Och kan jag ha fått det från honom även om han inte hade det?

Sedan undrar jag också, för ca 4 veckor sedan hånglade jag med samma kille, efter det hade jag halsont och feber i två omgångar innan sist vi träffades. Kan det vara så att jag fick körtelfeber den gången och att den är kvar. Såg något om att man kunde ha influensaliknande symtom i några veckor innan körtelfebern bryter ut...

Tacksam för svar:)

Visningsbild

Cartman svarar:

Tjenare

Risken finns, besök ungdomsmottagningen för att kolla dig och för mer information.

Lycka till
Cartman

Herpes

Kan könsherpes 1 utvecklas till herpes 2?

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej.
Menar du nu att könsherpes skulle utvecklas till munherpes? För i så fall är svaret nej. Man kan dock få könsherpes runt munnen.

/rawwr

Munherpes

Hej, nu är det så att jag har en kille som har munherpes (vilket jag inte fick veta förns efter ett år vi vart tsm) och nu har jag fått herpes i underlivet. Min fråga är då, kan jag också få munherpes på nått sätt??

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hejsan!

Ja, munherpes smittar främst genom pussar och kyssar, så om din pojkvän har det är det mycket stor chans att du får det, alternativt redan har fått det också...

MvH /RoadGunner

Svider när jag kissar

Hej!

Jag har en fråga jag skulle vilja ha svar på.

Det är så att för ungefär 5 dagar sedan så hade jag väldigt ont i underlivet. Det sved när jag kissade och kliade lite. Det sved även när jag inte kissade, det sved under hela dagen och jag kissade väldigt mycket, dock kom det inte så mycket urin.

Dagen efter hade jag bokat tid hos läkaren, men då hade jag inte ont alls längre. Det varken sved eller kliade och det gjorde inte ont när jag kissade längre. Jag sa till min mamma att jag trodde det var urinvägsinfektion och att det sedan bara försvann. Hon sa att det kan bli så. Det har inte kommit tillbaka iallafall. Är det så att man kan få så och att det sedan bara försvinner eller kan det bero på något annat?

Jag har en fast partner just därför skulle det ju vara tråkigt om man hade en könssjukdom eller så. Skulle verkligen behöva hjälp så fort som möjligt. Vågar inte vända mig till någon och är otroligt rädd!

Tack på förhand

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej!
Tycker det låter som en urinvägsinfektion.
Så ta ett nytt besök hos läkaren och visar det sig inte vara en urinvägsinfektion kan du alltid ringa till UM och höra med dem hur de tycker att du ska gå vidare.

/rawwr

Klamydia, behöver mamma och pappa veta?

Hej, jag är en tjej på 16 år som har ett stadigt förhållande med min pojkvän på 19 år. Vi har snart varit tillsammans i 3 år och vi har bara oskyddat sex. Jag är nu orolig att jag har klamydia. Han tog min oskuld men han hade haft sex med 2 innan mig. Om jag har klamydia får mina föräldrar reda på det eller kan jag bota det anonymt? HJÄÄÄLP

Visningsbild

rawwr svarar:

Hej!
Dina föräldrar behöver inte få reda på om du har klamydia eller inte. Du är byxmyndig och du väljer själv om du vill berätta för dem eller inte - oavsett vad resultatet visar.

Tester kan man ta på ungdomsmottagningen eller köpa på apoteket. Beroende på vilken kommun man är skriven i kan man också välja att beställa det från internet.

Visar det sig att testet är positivt brukar man få en antibiotikakur och sedan brukar det inte vara mer med det. :)
Är testet positivt behöver dock dina sexpartners testa sig enligt smittskyddslagen.
/rawwr

För mycket oralsex?

är det dåligt att slicka fitta för ofta ? jag gör det alla häljen och tänder på det

Visningsbild

Ellie svarar:

Som med all form av sex om du inte skyddar dig så riskerar du att smittas av en könssjukdom. Herpes är även en sjukdom som du kan först få i munnen och sprida till underlivet. Alltså har du munsår så bör du inte utföra oralsex. Annars är det nog ingen fara. Det finns slicklappar man kan använda sig, man kan fråga på en ungdomsmottaging.

Kliar i urinröret.

Hoj...

Mitt problem.
Det kliar i urinröret efter utlösning. Detta är både om de är efter sex eller om jag runkat. Men dagen efter kliar det inte alls(eller avtagande)..

Var å testa mig (klamydia) för 1-2 år sen då jag hade detta då med.. Men inget... Sen har ja inte känt av de på länge.. Men de har börjat klia igen efter sex/onani..
Och nej ligger inte runt ^^

TROR de är pga för trång förhud när jag är hård och kommer, som gör att mitt urinrör blir irriterat.. Då det försvinner dagen efter(om jag nu gör ett uppehåll med sex eller onani).. hahaha

Kan de stämma?

Visningsbild

Ellie svarar:

Ingen aning det där för en läkare eller någon annan inom vården avgöra. Hjälp kan du få antingen via vårdcentralen eller ungdomsmottagningen. Alla sjukdomar som finns är inte alltid sexuellt överförbara man få urinvägsinfektion utan att ha haft sex till exempel. För killar är det viktigare att söka vård för urinvägsinfektion än för tjejer.

Könsjukdomar oralsex.

Hej
Jag undrar om man kan få någon sjukdom av att suga av en killen?

Visningsbild

Ellie svarar:

Ja, nästan alla könssjukdomar förutom vissa överförs via oralsex också så ja man bör skydda sig innan eller testa sig innan man har oralsex. Munsår herpes var förut inte överförbart vid oralsex men är det nu så har du munsår i form av blåsor bör man inte utföra oralsex alternativt använda kondom.

Tjej med hiv

hej era sexgalningar.

jag är en kille på 15 år som är ihop med en tjej som är 19 år och har hiv så jag får bara ta henne i tvåan och det tycker jag är äckligt, varje gång jag gör de så slaknar den. har ni något tips så jag kan hålla den hård under hela resan?

mvh en entusiastisk pojke

Visningsbild

Cartman svarar:

Tjenaretjena.

Alltså om hon har hiv så smittar det oavsett vilket hål du tar henne i. Du kan skydda dig med kondom då kan ni ha vilken typ av sex som helst.

Mvh
Cartman

Herpes eller munsår?

Hejsan, har ni något bra tips på hur man urskiljer hepres från en finne eller något sorts munsår?

Visningsbild

Ellie svarar:

Munsår och herpes orsakas av samma virus förutom liknande de bara varandra men nyligen muterade det och vanligt munsår kan överföras via oralsex. En finne ser ju rätt distinkt ut och ska i regel inte dyka upp i underlivet. Är man osäker så ska man definitivt kolla upp det, då tar man ofta en odling och kollar vad det är för virus eller bakterie som dykt upp. Eftersom man själv inte är utbildad läkare så ska man ta hjälp av dessa då det kan röra sig om könsjukdomar man har en plikt att spåra.

Kondylom

Hej!

Jag är en tjej på femton bast som har varit sexuellt "aktiv" ett tag nu och haft sex med ett par stycken. Jag är i ett långdistansförhållande med en kille sedan fyra månader tillbaka, men det senaste året har han varit den enda jag har haft sex med, trots att vi inte var tillsammans, och enligt honom har det varit samma sak där. Och ja, det har varit oskyddat nästan varje gång.

Jag har aldrig haft några problem med mitt underliv. Det har inte luktat konstigt eller så, och jag har aldrig haft några könssjukdomar (kollar mig en gång i månaden, även när jag är i ett förhållande).
Iallafall, nu är det så att min käre pojkvän tydligen har fått kondylom, och enligt honom skall det komma från mig. Detta är dock någonting jag starkt betvivlar, med tanke på det jag sa tidigare ang. mitt underliv.

Så jag "undersökte" mig själv lite snabbt med en spegel, för att se om jag hade några ytliga utslag som jag inte kunde se "uppifrån", och har även varit på ungdomsmottagningen och gjort en vanlig undersökning, men de kunde inte heller se någonting.

Finns det chans att jag _inte_ har blivit smittad, trots att det har varit oskyddat, med tanke på att ingenting har dykt upp?
Och bör jag gå och ta ett sånt där cellprov så jag vet om jag har viruset i kroppen, även om det inte syns?

Skulle verkligen uppskatta ett svar, för jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt saken... :s

Visningsbild

Ellie svarar:

Kondylom är vårtor i underlivet orsakat av ett virus (eller kondylom är ett samlingsnamn för flera typer av HPV virus). Ofta ofarliga och orsakar inte besvär hos alla. Inkubationstiden är lång (alltså tiden vid smittotillfälle till att viruset bryter ut) och du kan vara bärare utan att ha besvär själv. Så svar ja, du kan vara bärare och smittat honom samt tvärtom han kan ha burit på viruset en längre tid och nu har det brutit ut. Det finns inget enkelt sätt att veta vem som smittat vem eftersom du kan vara smittad av honom men det bryter inte ut.

Så nej, du behöver inte ta ett cellprov så länge du inte har symptom men kondylom testas inte på vanliga undersökningar med urinprov utan man tar prover på vårtorna så om du får problem bör du gå till ungdomsmottagningen med detta.

Ta detta som en hint till att skydda dig, man vet inte alltid om man är smittad och det kan ta en lång tid innan sjukdomen bryter ut och i många fall är de jobbigare än kondylom.

onanerat med gurka

Hej

jag onanerade med en gurka en gång i fittan. och jag började blöda. sedan lade jag den tilbaka i sallads skålen. men jag tvättade den men min familj åt den och nu är jag rädd att jag har gett dem aids!

snälla hjälp !!!

Visningsbild

Ellie svarar:

Är du diagnoserad med aids eller HIV. Även om viruset överlever dåligt utanför kroppen så kanske du bör informera dem eller dra en lögn om att du råkada skära dig på gurkan för att bespara dem lite. I fortsättningen hitta något annat sätt att onanera på. Har du inte aids eller HIV så har du inget att oroa dig för mer än att det är inte speciellt schyst mot din familj.

Röda prickar.

Jag har röda torra fläckar/prickar över nästan hela snoppen,det började med en prick men blev sedan flera,det gör inte ont eller irriterar på något sätt,har bara panik o vill veta vad det är

Tack på förhand!

Visningsbild

Ellie svarar:

Kan vara vad som helst, har du haft oskyddat sex ökar det rätt markant för diverse könssjukdomar. Det enda sättet att få veta är antingen gå till en vårdcentral eller ungdomsmottagning.

Säkert sex.

Hejsan det är så att jag ska träffa en kille ifrån en annons sida och han ska sätta på mig i rumpan. Om han har kondom finns det fortfarande risker för sjukdomar? Eller ska han köra med dubbla? Eller finns det något annat sätt att bli säkrare? Sen även om jag ska suga av han? Kan jag få sjukdomar då med? Ska man suga med kondom för att vara helt säker?

Visningsbild

Sexperten svarar:

Hej,

Kondomen ger inte säkert sex, men säkrare sex. Så en kondom ska alltid användas vid analsex då det finns risk för könssjukdomar och det är dessutom andra bakterier i analen som kan orsaka infektioner. Inga dubbla kondomer, endast en kondom.

Vissa könssjukdomar kan smitta genom oralsex, så du bör även använda kondom vid oralsex. Det finns kondomer med smak som kan vara kul att testa.

Mvh Sexperten.

Svamp i underlivet.

Om att bota svamp i underlivet.

Det här är egentligen ingen fråga, men eftersom att man inte kan starta en forumtråd anonymt, så kände jag att jag ger det ett försök att starta en tråd på det här viset och på så sätt kunna vara anonym, och samtidigt kunna hjälpa en hel del av er tjejer (och killar?) där ute med återkommande svamp.

Mina problem startade för lite över ett år sedan när jag skaffade pojkvän. Tre månader efter att vi blivit tillsammans hade vi sex för första gången, och det blev även min debut.

Jag har extremt känslig kropp. Min kropp hanterar vissa saker rätt extremt. För att ta ett exempel så kan vi ta upp p-piller och diverse andra hormonpåverkande preparat. De biverkningarna som vi säger att 1 av 20 får, får jag om jag tar de.

När det gäller krämer, och smink så är det det allra "renaste" man kan hitta som gäller, annars får jag världens acneutbrott. När det gäller tvättmedel och sköljmedel så är det det allra mildaste som gäller annars får jag nässelutslag. Det enda som jag på riktigt faktiskt "tål" i hygienisk väg är munhygiensprodukter och shampoo/balsam.

Jag reagerar väldigt dåligt på extrem kyla och även extrem värme. Samma med stress och dålig sömn.
För att sammanfatta detta: Jag är alltså väldigt känslig i kroppen.

Tillbaka till min sexdebut. Jag var 18 år vid tillfället och skyddsmässigt så kombinerade vi kondom och p-piller. Vi körde oskyddat då kondom inte fanns tillgängligt helt enkelt.

Jag hade lite ont där nere efter sexet och blev dessutom torr och öm där nere veckorna efter debuten, och fick för första gången svamp i underlivet.

Under sex så kan man få en del "småsprickor" och "sår" i underlivet som varken känns eller syns, men där frodas gärna svamp, vilket var det som hände mig.

Kan även tillägga att jag alltid varit extremt noga med min hygien där nere. Tvättar mig noggrant och gärna ofta. Ser till så att det är rent och luftar ofta. Sover gärna utan trosor, så svamp har ingenting med dålig hygien att göra.

Hur som haver så hade jag efter detta återkommande problem. Cirka varannan månad fick jag svamp. Ibland oftare ibland mer sällan. Ofta direkt efter sex. Det var lite bättre när vi körde med kondom och glidmedel, men så fort vi körde utan kom svampen tillbaka värre än någonsin. Jag blev desperat och provade på varenda huskur mot svamp man kan tänka sig. Vägrade prova receptfria medel från apoteket då det kan förvärra det hela så det jag "behandlade" med undertiden jag hade svamp var helt enkelt olivolja. Sov utan trosor, luftade under dagarna, smörjde med olivolja och väntade ut skiten, ända tills jag en dag bestämde mig för att gå till botten med det hela.

Efter otaliga timmars googlande så hittade jag en hudvårdsserie som skulle vara extremt skonsam. En intimtvål, en intimgel och en intimkräm som skulle göra det möjligt för mig att tvätta mig där nere hur många gånger om dagen som helst men samtidigt behålla fuktigheten som behövs, samt ett stabild ph-värde samtidigt som krämen skulle stärka slemhinnorna och därmed förhindra framtida "skavsår" från sex.

Hittade även en forumtråd där en kvinna skrev något om att svamp inte nödvändigtvis behöver bero på sex utan att det kan vara så att man inte får i sig en tillräcklig mängd mjölksyra och zink och att tarmen då får ta stryk, så att svampen helt enkelt frodas därifrån och sätter sig i underlivet när man uträttar sina behov eller torkar sig bakifrån och fram efter att man kissat osv. Så jag köpte även mjölsyretabletter. Skippade zink då jag får i mig tillräckligt i min dagliga kost men mina problem är idag som bortblåsta.

Månader av konstant kliande, svullnad, smärta och ömmande underliv är som bortblåst. Det är helt fantastiskt! Jag kan ha sex utan att oroa mig och kan tvätta mig lika ofta som förut utan att förändra mitt ph-värde eller torka ut underlivet.

Så för att kort sammanställa vad jag gjort för att bota mina besvär:

Huskurer jag provat
- Yoghurt på tampong
- Olivolja = det enda som faktiskt funkar
- Babyolja
- tvätta underlivet med utspädd vinäger

Mediciner jag UNDVIKIT
- ALLT receptfritt på apoteket

Vad jag slutat med
- tvättar inte underlivet med vanlig tvål längre
- minskat mitt sockerintag

Hur jag sköter min intimhygien numera
- när jag tvättar mig använder jag NOVA TTO sulfatfri tvål från hälsokosten
- Smörjer in underlivet med NOVA TTO imtimkräm som även kan användas som glidmedel
- Luftar ofta, sover gärna utan trosor

Tabletter jag tar
- Lactiplus mjöksyrekapslar

Vad jag gör om jag känner minsta lilla klåda där nere
- Smörjer in med NOVA TTO Salufem intimgel

Jag är svampfri sedan 7 månader tillbaka. Är så himla lycklig! Så jag rekomenderar verkligen den där hudvårdsserien om ni haft problem, och prova gärna mjölksyretabletter också.

Kram :)Visningsbild

Ellie svarar:

Postar vidare i forumet. Vill påtrycka att alltid söka vård för återkommande besvär med svamp och rådgöra med utbildad personal innan man börjar med huskurer.

Få klamydia av oskuld?

Kan man få klamydia av en tjej som är oskuld?

Visningsbild

RebelRebel svarar:

Hej!
Nej, inte just klamydia. Hon måste ju ha fått smittan någonstans ifrån, eller hur? Den dyker inte bara upp ur tomma intet.

Sålänge hon inte haft någon typ av sexuella kontaker innan så kan hon inte ha fått det, nej. Dock är det här inte "ursäkt" nog att låta bli att använda kondom - det finns fler könssjukdomar och dessutom såklart risken att hon blir gravid.

Hoppas det var svar nog på din fråga. Ha det bra!

Nästa sida »
Annons