Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Sex och Sinne

Relationer

Sex

Analsex | 

Förspel | 

Onani | 

Oralsex | 

Sex | 

Ställningar | 

Vaginalsex | 

Övrigt | 

Senast besvarade frågorna

Alkohol & stånd

Hej, är det onormalt att man inte får stånd när man är full även att man hånglas med en tjej och tar lite på henne? För om det är det så vad kan det bero på och om man röker kan det göra så att det blir svårare att få stånd? Är 15 årig kille och vill gärna hålla denna frågan privat.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Ja, alkohol kan göra att man får svårare att få stånd.

/myh

Ta steget

Hej jag är en kille som heter Kalle, jag har träffat en tjej ett tag och det känns som det är dags för sex, men vi kommer lixom aldrig till det. Tips på hur man kan göra för att ta steget?

Tack på förhand

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Ni kan alltid fråga varandra rakt ut om ni ska ha sex. Annars brukar det komma ganska naturligt när båda känner sig redo.

/myh

Onanitips

Några onanitips med saker man har hemma?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det finns ganska mycket saker man kan använda sig av som finns i hemmet. Viktigt är dock att det inte är något som kan göra ont eller som ska ätas efteråt.
Du kan prova med en gurka med en kondom på, en banan, skaftet på en hårborste om det är ett rundat skaft. Som kille kan du t.ex. gröpa ur en melon och värma den lite.
Var noga med hygienen efteråt.

/myh

Sur men vill ha trekant

hur ska man göra om man känner sig sur med endå vill ha trekant med sin kille o hans ex?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Frågan är lite otydlig. Är du sur på din kille och/eller hans ex? Prata isåfall med dom om vad det är som gör dig sur.
Är det någt annat så vänta tills humöret blir bättre och kör.

/myh

Få hjälp

hej ja undrar hur man får anorexia typ fort utan att nån märker typ snälla kan jag få tips

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det här är inte frågor som vi besvarar på detta forum. Anorexia är en skadlig sjukdom som vi ej förespråkar.
Kontakta närmaste vårdcentral så kan de ge dig den hjälp du behöver.

/myh

Gå ner i vikt

hej jag har försök att gå ner i vikt och bli smal, jag går upp i vikt fort om jag äter vanliga portioner varje dag jag ha försökt att sluta äta så men de ä svårt hur ska jag göra om jag vill få anorexia fort och på ett enkelt sätt snälla hjälp mig

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag tänker inte säga någonting om hur man får anorexia. Det rör sig snarare om att du borde börja träna om du vill gå ner i vikt. Förbränn mer än du äter.

/myh

Vart finns dom?

Hur fan hittar man lesbiska tjejer i 15 års åldern? Dom existerar ju inte!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Dom existerar garanterat, prova hansterpaj!

/myh

Trång förhud

Hej! Jag är 14 år och har nästan en full utvecklat kropp men jag kan inte få bak förhuden hela vägen :/ borde jag söka upp det eller ska jag vänta?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!
Väldigt många killar har en trång förhud och så länge det inte innebär en direkt smärtsam känsla när du har stånd behöver man inte göra något akut åt det.

Det du kan göra i första hand är att på egen hand fortsätta att dra tillbaka förhuden lite mer åt gången när du runkar, använd glidmedel eller någon form av hudlotion för att mjuka upp huden så gör det inte lika ont. Eventuellt så kommer förhuden att tänja ut sig mer och mer, så att du till sist kan dra tillbaka den helt.

Om det inte hjälper kan du vända dig till skolsköterskan eller ungdomsmottagningen så kan de ge dig en salva som innehåller kortison och visa dig hur du ska använda den för att tänja ut förhuden på bästa sätt. Om inte det heller fungerar kan det bli så att du får träffa en läkare som gör att litet snitt i förhuden (under bedövning). Eventuellt tar man bort förhuden helt.

En sak är viktig att tänka på och det är att om förhuden skulle "fastna" halvvägs ner på ollonet och inte gå att få upp igen så måste man åka till en läkare direkt, till exemepel till en akutmottagning. Det finns annars risk att blodflödet stannar av i ollonet. Det är alltså väldigt liten risk att det skulle hända, men bara så du vet.

Och om du är blyg så ska du veta att skolsköterksan och de som jobbar på ungdomsmottagningen inte tycker detta med förhud och snoppar är något konstigt alls. Killar med trång förhud är en av deras vanligaste patienter. Och dina föräldrar eller klasskompisar behöver inte veta någonting om att du varit där eller varför.

Ha det gött!

MvH /RoadGunner

"Sexoman"?

är man en "sexoman" om man har sex med kanske 5 tjejer i veckan som man känner/är kk med?
är detta beteende normalt för en singel kille i 20 års åldern som tröttnat på förhållande PGA att alla tjejer jag varit med antigen är ute efter mina pengar eller hugger mig i ryggen/ är otrogen eller ngt annat bullshit som jag senare får reda på?
tack på förhand för hjälpen.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Vet inte riktigt vad du menar med "sexoman", syftar du på sexmissbrukare så är du inte riktigt det.
Och vad det gäller definitionen på normalt så är den lite diffus, det är snarare inget konstigt. Trivs du så kör ditt race.

/myh

Normalt?

Hej! är en snubbe på 18 år. och jag gillar att strypa bruden i sängen och köra ner kuken i halsen på henne. är det normalt? (hon älskare det självklart, oftast ;)

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Definitionen på normal är lite diffus, det är snarare inte direkt konstigt. Se bara till att det sker i samförstånd.

/myh

Klåda efter intimrakning

Yo, jag rakade pungen för första gången idag och som klantig jag är läste jag inte om det på nätet så nu sitter jag har och kliar. Jag märkte för en liten stund sen att rakhyveln jag använde kanske inte var så fräsch, jag tror nu att det är min mammas ben rakhyvel. Nu är jag min hud fett irriterad finns det nåt sett som man kan minska det, testade lägga på alovera men det hjälpte bara en stund och kan ju inte bara springa in på toan då och då under skoltid. Sen är så är det också typ stubb kvar som också kan vara en anledning till att det kliar, är det vanligt att det blir kvar när man rakar?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det är viktigt med en bra rakhyvel. Använde du den som din mamma använder för sina ben så är det ganska stor chans att den blivit lite slö då det rör sig om lite större ytor än intimrakning. Skaffa dig gärna en egen rakhyvel som du använder enbart för intimrakning.

Stubb beror lite på hur van man är och vilken teknik man använder sig av. Har man en vass hyvel och "drar ut" huden så mycket det går så blir det sällan mycket stubb kvar. Men ja, stubb kan vara anledningen till en del av klådan då de "fastnar" i kläderna osv.
När det kommer till klådan i efterhand så har RFSU x-antal produkter som är anpassade för intimrakning, både före och efter. Dessa finns på bl.a. Apoteket.

/myh

18 år & 14 år

Hej jag är 18 år och har träffat en fett trevlig tjej. Vi har träffats 4 gånger på 3 månader, ända e att hon bor 40 min från mig med pendeltåg, men det har inte vi någon större bekymmer över. men det största problemet jag ser men inte hon e att jag är ju 18 och hon 14... hon fyller 15 i september jag fyllde 18 för 5 dagar sen så är 3 år äldre om man räknar med slutet på året. Vet dock inte vad jag ska tycka har verkligen känslor för henne.. men har hört så många som säger så mycket olika så vet inte om jag ska fortsätta eller om jag ska ge upp.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Jag förstår inte varför du skulle ge upp. Tycker ni om varandra och klickar så är det bara att köra.

/myh

Vet inte om hon gillar mig

Jag gillar en tjej men vet inte om hon gillar mig vad ska jag göra

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Nu har jag väldigt lite information att gå på. Känner ni varandra? Går ni i skolan? Jobbar ihop?
Så det bästa och lättaste svaret är: fråga henne.

/myh

Byxmyndig

Om man är 24 år , vad är den yngsta tjej han får ha sex med då lagligt ?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Man blir byxmyndig vid 15 års ålder.

/myh

Är det okej?

Hej alla som läser detta nu!
Har en fråga här,
Jag tror att n av mina bästa vänner försöker ha mig som typ en sexleksak, hon nyper mig i rumpan och klämmer på mina bröst när vi kastar oss i högar. Är det ok? För mig spelar det ingen roll, jag kan ibland tycka att det är lite kul, men är inte säker.
Vore tacksam för svar.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det är du som bestämmer vad du finner är okej. Är du okej med att hon rör vid dig som hon gör så är det okej. Känner du minsta obehag så bör du säga ifrån. Låt henne inte göra saker du inte är bekväm med eller som du är osäker med.

/myh

Vill ha privatliv

Hej! Jag vill ha ett privatliv. Jag är själv nästan 13 år och lever ensam med mina mamma och två katter. Vi lever i en etta som är 48 kvm och jag klarar inte av det. Mitt sovrum är i klädkammaren och min mamma låter mig inte ha en dörr och jag behöver en för hon kan inte lämna mig ensam. Jag har alltid levt ensam för min mamma har alltid jobbat sent på kvällarna på vardagar och jobbat extra på helgen, men nu när hon jobbar hemifrån får jag aldrig vara hemma ensam och strosa omkring som jag brukade göra. När jag säger till min mamma att gå blir hon sur och bara skäller ut mig och jag får dåligt samvete. Jag behöver plats för att bara dansa runt, äta, leka med mina katter och bara vara ensam för jag gillar att vara ensam hemma.

ack på förhand// Semlis

Visningsbild

myh svarar:

Hej!

Förklara detta för din mamma. Berätta att en dörr eller kanske ett skynke kan göra stor skillnad för dig. Du är ju fortfarande nära och hon kan ha koll även om du har en dörr bara för att få lite andrum.

/myh

Slaknar

Hej. Jag är 16 år och "hade samlag" första gången igår, men jag fick aldrig stånd och kom aldrig trots att tjejen runkade och sög av mig länge. Kuken blev slak på bara några sekunder efter att vi slutade runka den. Vad är det för fel på mig? Har försökt få stånd idag på 4 olika tillfällen och jag blir inte hård längre som jag brukar. Den är bara slak. :(

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Min spontana gissning är att det är nervositet som spökar. Även om man inte direkt känner av den så kan den ställa till problem. Alternativt stress.
Se till att du känner dig bekväm och avslappnad. Prova andra metoder, t.ex. onanera själv eller om du går igång på att se tjejen göra det på sig själv. Prova dig fram!

/myh

Öronsex

Kan man ha öronsex?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Njae, det skulle jag inte hävda. Det vore nog trångt och obekvämt och saker kan gå sönder.
Det rekommenderas ej.

/myh

Kär - hur ska jag börja?

HJÄÄÄLP! Jag är kär i en tjej, men vet inte hur jag ska börja...

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det är svårt för oss att ge något bra svar här då vi inte har så mycket information att gå på.
T.ex. om du känner tjejen väl och hur er situation ser ut nu.
Prata med tjejen, är mitt bästa råd. Berätta hur du känner.

/myh

Gillar smärta - sport

Hej!

Jag har nyligen börjat på Ju-jutsu, vilket jag går på 2 ggr i veckan. Min kropp hinner nästan aldrig vila upp sig eftersom när värken väl har försvunnit är det dags för nästa pass. Efter första gången hade jag gjort illa mig på 3 olika ställen, och bara några timmar tidigare hade jag lyckats falla nerför en trappa, vilket gjorde träningen lite svårare (blåmärkena är fortfarande inte borta, vilket är något irriterande), tidigare har jag även gått på boxning och jag har mer och mer märkt av att jag tycker om den där smärtan.

Det är kanske inte konstigt, men jag är orolig för att jag på något sätt ska bli beroende av det. Jag vill liksom inte bli någon som bara känner sig levande när det gör fysiskt ont, eller när man gör något korkat och livsfarligt. Antalet gånger jag nästan blivit överkörd (för att jag tydligen är den enda som följer trafikregeln att fotgängare har förkörsrätt vid övergångsställen) är löjligt högt.

Vad ska jag göra för att sluta upp med sådana dumheter, fast jag egentligen inte vill?

/17, tjej, och inte helt klok

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det låter lite som att du söker adrenalinkickar. Många människor "kräver" detta och riktigt njuter av det, i ditt fall rör det sig främst om att du måste vara försiktig så att du inte skadar dig såpass att det ger bestående men.

Mitt råd är att hitta en syssla som du trivs med som du inte skadas såpass av. Vissa människor sysslar ju bevisligen med ju-jutsu och boxning, men ta det bara försiktigt.

/myh

Klamydia - vad gör jag nu?

Hej.. Jag har ett jävligt stort problem. Jag har förmodligen fått klamydia. Den enda som det kan ha varit är en man jag träffat och fått betalt av. Får man klamydia måste man uppge alla man haft sex med, och det kan jag inte. Hur löser jag detta? Kan jag ljuga och säga att jag är oskuld? Hur funkar det?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det finns en lag i Sverige, smittskyddslagen, som säger att du måste uppsöka läkare och ange tidigare sexpartners för att förhindra att smittan sprids vidare och för att kunna spåra den.
Så nej, jag skulle inte rekommendera dig att ljuga.

Uppge tidigare partners, behandlas och använd kondom i fortsättningen.

/myh

Hur trär man på en kondom?

Hur trär man på en kondom

Visningsbild

myh svarar:

Hej!

Såhär sätter du på en kondom.

- Bryt kondomförpackningen, det finns många små hack längs hela kondomförpackningens långsidor. och du kan öppna kondomen i vilket hack som helst.
- Rulla sedan upp kondomen en bit, så att du vet åt vilket håll den ska rullas på.
- Personen som ska ha på kondomen ska ha stånd när den rullas på. Om penisen har förhud, dra tillbaka den.
- När du rullat på kondomen en liten bit (om penisen har förhud drar du upp den igen) trycker du försiktigt ut luften längst upp i kondomen. Sen fortsätter du att rulla på kondomen ner över hela penisen ända ner till penisroten. Hela kondomen ska rullas ut, även om det blir lite ”korvigt” längst ner.

http://www.rfsu.se/sv/Sex--relationer/Preventivmedel/Kondom/Satta-pa-en-kondom/
På länken ovan finns även tydliga bilder där de trär på en kondom på ett träskaft.

Lycka till!

/myh

Under 15

Jag och en tjej vill så gärna ha samlag, fast problemet är att hon är under 15 år och jag är över kan jag bli anmäld för det då även om båda vill?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Lagen om att man inte får ha sex med någon under 15 år finns till för att skydda barn från sexuellt utnyttjande, vilket innebär att man kan bli dömd. Lagen säger dock också att man inte ska dömas om det är uppenbart att det inte handlar om något övergrepp.
I många av dessa fall, där sexet varit frivilligt, så sker sällan en polisanmälan.

/myh

Kommer mer i porrfilm

Hej, kille på 18 år här!

Jo det är så här att baserat på vad jag sett i porr och liknande så har jag under en längre tid varit orolig över min sperma, mer specifikt hur mycket det kommer vid utlösning. När jag får utlösning kommer det bara några små "skvättar" som definitivt inte kan vara mycket mer än en tesked. Men sedan när man kollar på porr så finns det bokstavligen personer som sprutar minst 20 gånger mer, och jag tror aldrig jag sett någon bara få fram så lite som jag.
Så basically så undrar jag om det kan vara risk att jag har mindre chans att skaffa barn? (hade ju varit djupt deprimerande)

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Den mesta porr speglar inte riktigt verkligheten. Att de kommer mycket i porrfilmer har många bakomliggande orsaker, långt förarbete och i vissa fall är det rent av fejkat.
Du har inget att oroa dig för gällande mängden och din förmåga att skaffa barn i framtiden.

/myh

Vem kontaktar jag?

Hej jag är osäker på om dett är ett lämpligt ställe att fråga eftersom min fråga är lite mer åt det tekniska hållet.

Jag har länge tänkt att jag måste gå till ungdomsmottagningen och se till att omskära mig då jag har förhudsproblem. Men jag skjuter upp det och skjuter upp det och skjuter upp det. Jag inser att en anlednig är för att jag inte vet hur man gör.
Ska jag ringa? ska jag bara gå dit?
ska jag boka just omskärning direkt eftersom jag vet att det är det som behövs eller behöver jag undersökas först?
Vill helt enkelt vet hur man brukar/ska göra i min situation.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

En omskärelse är något som utförs på sjukhus av en läkare, man går alltså inte riktigt till UMO.
Så du kan kontakta närmaste vårdcentral så hjälper de dig.

/myh

Pungkulorna sitter högt

Hej!

För drygt en vecka sen förlorade jag oskulden, och sen dess har mina pungkular varit lite udda. Enda sen jag hade sex så har dom suttit väldigt högt upp, ända uppe vid basen av penisen, typ som de gör när det är riktigt kallt, fast dom är så 24/7. Vad kan detta bero på?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det ska inte ske några ihållande kroppsliga förändringar när man haft sex. De kan dra upp sig precis innan orgasm och som du säger, när det är kallt.
Är detta något som oroar dig kan du kontakta närmaste UMO.

/myh

P-piller till P-stav

Hej! Jo jag ska nu byta från p-piller till p-stav och undrar om brösten lär förändras, minska eller annat? Jag har gått upp från storlek B till D nu sen jag började med mina p-piller 2013 då jag var 13/14 år men kommer dem minska nu när jag slutat med p-piller? Vad har ni haft för erfarenheter med att sluta med p-piller eller börja p-stav?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det fungerar olika för alla, så jag lägger upp frågan i forumet så får hamstrarna komma med sina erfarenheter.

/myh

"Hålrum" i slidan

Hej!
Jag är kille på 23 år, som har en tjej i samma ålder.
När vi har sex så är hon tajt precis som det ska vara till en början, men om jag drar ut penis efter en stund och känner med ett finger i hennes slida då är det tajt vid öppningen typ 1-3cm sen efter det så är det som ett stort hålrum som inte fanns där i början av akten. Hålrummet upplever jag att det är bredare än min penis (hur nu det kommer sig) och då undrar jag om du/ni vet varför det är så samt om det är något man kan göra, det är inte lika skönt efter en stund pga detta. Jag är övertygad om att även om något inte är där inne hustru då så är inte slidväggarna emot varandra. Jag förstår att jag töjer ut henne men inte så mkt, det är ett stort hålrum, det är alltså slidan som verkar bli stor.
Varför blir det så? lite tajt ska hon ju vara hela tiden.

För att föränkla frågorna:
1. Varför blir hon så stor?
2. Går det att göra något eller måste jag finna mig i detta?

Hoppas ni har bra svar
Tack!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Jag slänger upp denna fråga i forumet så våra hjälpsamma hamstrar kan erbjuda sin kunskap.
Vad tror ni?

/myh

Dålig sexlust

Jag är otroligt osexuell hela tiden när jag är nykter. Jag känner mig aldrig sugen förutom när jag är påverkad, och knappt då heller. Tycker det är tråkigt för min pojkvän blir drabbad och jag får dåligt samvete. Vi har bara vart tsm i 9 månader och har sex max 1 gång i veckan. Finns det nåt jag kan göra för att få mer sug?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

För vissa kan p-piller öka sexlusten, sedan finns det en del tabletter på apoteket som ska hjälpa till med detta.
Jag tror dock du kan behöva fundera på varför du inte har någon sexlust. Är du stressad, är du inte nöjd med sexet, är du bekväm med din pojkvän? Dessa faktorer och flera kan minska sexlusten då det får sexet att bara kännas jobbigt.

/myh

Depression - skriva av sig

Hej!

Jag är en kille på 16 år som verkligen har tappat lusten för allt. Jag känner att jag kommit in i en lätt depression som har gått från och till nu sedan början av 2016. Har tappat lusten för att göra sånna saker som jag innan tyckte var kul att göra och sitter för det mesta hemma i mitt rum. Det känns jävligt trist nu på ett sommarlov men har ingen som är speciellt intresserad av att vara med mig. Tror inte på att mina vänner inte vill ha något med mig att göra utan mer att de klarar sig utan.

Har tidigare haft väldigt dåligt självförtroende men som nu känns ha blivit lite bättre. Förr var jag inte rädd för att dö och undrade vad alla skulle tänka ifall jag var det. Idag vill jag inte dö, jag vill däremot få uppmärksamheten tror jag. Jag är inte en person som tar mycket plats utan väntar hellre på min tur att prata. Det kan hända att någon annan hinner före och avbryter mig men då börjar alla lyssna på denne personen istället för mig.

Jag brukar gilla att socialisera mig men hatar dock att hamna i obekväma och pinsamma situationer och därför undviker jag gärna att t.ex. träffa nya personer. Vågar helt enkelt inte visa mig känns det som.

Har verkligen inget att göra om dagarna. Är uppe sent på nätterna och vaknar sent. Käkar sedan frukost och duschar för att sedan se var dagen leder mig. Oftast händer inget mer än att jag sätter mig vid datorn och kollar youtube.

Jag tror att en flickvän hade boostat mitt självförtroende och gett mig motivation. Skulle orka göra saker med henne som jag inte har någon motivation till att göra själv. Däremot så är jag ingen person som tar stor plats och det känns som om att jag inte är den som man väljer först i något fall. Då blir det också svårt att kunna integrera.

Ledsen för en lång text, känns skönt att ha skrivit av sig lite däremot. Känner dock inte för att jag vill ta telefon kontakt med BRIS eller liknande.

Tack!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Skönt att det blev bättre av att skriva av sig lite!
Den där telefonkontakten eller kanske en psykolog tror jag dock skulle kunna vara något för dig att prova. Sen om du inte känner dig bekväm behöver du inte fortsätta. Men det skadar inte att prova.

/myh

Svårt att komma i henne

Hej!
När jag och min tjej har sex så har jag jättesvårt att komma i henne, jag har bara gjort det en enda gång. Jag måste sluta och börja runka för att sedan precis innan utlösningen stoppa in den och komma i henne. Vi håller på länge, men jag kommer ändå inte. Det är skönt och hon är lagom tajt så det ska inte vara något problem. Speciellt jobbigt är det när vi också försöker få barn.
Finns det något jag/vi kan göra för att lättare komma i henne!

Tack på förhand!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Vissa har svårt att komma vid penetrering och så är det bara. Ni kan prova med diverse sexleksaker, olika ställningar, runka tills innan utlösning och sedan ha sex. Vad hände den gången du kunde komma i henne? Det kan vara ett vinnande koncept.

/myh

Grips av panik av orgasm

Hej
Är en tjej på 20 år har ett problem när jag ska ha sex med min kille.
Det går jätte bra hela tiden ända till just innan jag ska få en orgasm och grips av panik
Tror det kan vara så att jag är rädd att förlora kontrollen, har försökt många gånger att låta honom göra det men får alltid panik just innan och stoppar honom.
Har haft sex med honom under ett par månaders tid före det var jag oskuld och har aldrig fått en orgasm.
Jag litar på honom och har inga problem med att ha honom som partner men jag är väldigt orolig vad som kommer hända eller vad han kan se om jag får orgasm och vad han kommer tycka om det.
Är lite överviktig så har ingen självsäkerhet alls.
Han berättade för mej för ett par dagar sedan att det stör honom att han inte får ge mej en då han känner att han utnytjar mej

Vad kan jag göra?
jag vill låta honom ge mej en men kommer inte förbi paniken. :(
Hur kan jag undvika paniken ock slappna av?
Kan det hjälpa med bättre ''förberedelser* ?

Tack för svar

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Jag postar denna fråga i forumet, kanske kan någon hamster vara till hjälp?

/myh

Mår dåligt av p-piller

hej
jag och min tjej har ett problem när vi ska ha sex
hon vil inte bli gravid så vi äter hennes p-piller
jag har börjat må fysisk dålig, är det fel på tableterna

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

P-pillrena är till för kvinnor, enbart hon ska äta dom.

/myh

Gör ont

Hej! Jag är en tjej på 18 år som varje gång jag har sex får ont.. Ibland gör det mer ont än andra gånger. Jag har frågat mina närmaste vänner för att se ifall dom också känner att det gör ont (känns lite som att det "spricker" och är liksom för tajt), men dom har sagt att det inte gör ont alls för dom.
Folk har sagt att både förspel och glidmedel är viktigt vilket jag använder varje gång. Glidmedel behövs inte alltid då jag ändå blir så våt att det rinner ut.. Senaste gången jag hade sex gjorde det ont och efteråt så gick jag och duscha av mig och tog på mig nya underkläder. När jag senare skulle gå på toa så märkte jag att jag hade blod i trosorna. Jag har inte mens nu och det såg inte ut som mens utan som "vanligt" blod. Jag tror att det kan bero på att det gjorde ont när jag hade sex.. (Jag har märkt detta någon gång innan också, men inte lika mycket)
Vad tror ni detta beror på, att jag alltid kan få så ont? Förutom att det gör ont i början av sexet (slutar sen när man kommit igång) så känner jag inget speciellt.. ibland kan jag känna mig kissnödig :/ men de är det enda.
Är detta något som jag borde kolla upp? Varför det gör ont eller gör jag något fel? Och hur ska man göra för att jag ska känna något under själva sexet? Det känns så tråkigt när man själv inte njuter, utan först ska genomgå smärta och sen "städa undan" och själv inte njuta av det.. Tack för svar!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Jag skulle rekommendera dig att kontakta en barnmorska eller vårdcentral kring detta. Du är i en sits som givetvis inte ska behöva förekomma.

Då du använder glidmedel och har förspel så ska det inte behöva göra ont vid penetrering. Jag skulle kunna tänka mig att du inte känner av sexet något vidare i efterhand just p.g.a. smärtan som först uppstod.

/myh

Sexlust utan livmoder

Hur påverkas sexlusten om livmodern är borta? Bli man lika kåt som innan?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Vanligtvis så påverkas inte sexlusten av att man tar bort livmodern.

/myh

Uttöjd

hej, jag är en 13-årig tjej och jag och min pojkvän har regelbundet sex med barandra.
Ungefär ett halvår sen första ligget typ.
Nu säger min kille att tycker att min slida känns slapp.
kan man bli utänjd genom att ha sex så här tidigt?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Slidan har en fantastisk anpassningsförmåga och töjs inte riktigt ut av sex. Vid sådan ung ålder utvecklas kroppen även fortfarande och går med största sannolikhet tillbaka tills sitt "normala" tillstånd.

/myh

Båda under 15

Jag är en tjej på 13 år.

Jag och en kille(14 år) har planerat att ha sex och båda vill det.
Är det olagligt att vi har sex? Ingen av oss är ju byxmyndig men båda är ju med på att ha sex.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Är båda under 15 och samlaget sker i samförstånd så är det fritt fram.

/myh

Suga av sig själv - std

Jag är en kille som gillar att experimentera.
Jag hade tråkigt för ett par dar sen, ville försöka att suga min egna kuk.
Jag är rädd för att jag har fått någon sorts könssjukdom, jag har en
relativt bra hygien, tvättar alltid penisen före och efter jag har runkat.
Efter ett par dar började det att klia, har även märkt att jag har fått
ngn sorts vit-aktig och dimmig gegga runt ollonet. Är detta farligt och borde jag ta kontakt med vårdcentralen?

Visningsbild

myh svarar:

Hej!

Har du ingen könssjukdom sedan tidigare så kan du inte riktigt få det av att försöka suga av dig själv.
Det du beskriver låter som smegma, är du dock orolig så kan du kontakta närmaste vårdcentral.

/myh

Knöl i vänster testikel

Hej, jag är en kille på 14 år som har blivit orolig över en knöl i vänsta testikeln, har läst och hört att medelåldern är 20-45 år och att sjukdommen är relativt ovanlig, har inte heller några symptiom heller, förutom knölen i den övre delen av testikeln, jag tror det är bitestikeln men den känns hårdare och har som små hårda partier i sig, det har inte den högra.
Tror ni det skulle vara cancer, eller är det kanske något annat som jag inte hittat på nätet om, svara gärna snart!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med närmaste vårdcentral just för att få reda på vad det kan tänkas vara. Det är nästan aldrig en bra idé att googla sina "symptom" då det bara skapar mer oro.

/myh

Bula i underlivet

Hej, är en tjej på 16 år. För ungefär en vecka sen var det första gången jag rakade mig själv i underlivet. Då både såg och kände jag att det fanns typ som en liten bula vid ena blygläppen. Nu kliar det även att jag rakat mig. Vet inte vad jag ska göra och jag vill inte söka till någon barnmorska för vill inte att mina föräldrar ska veta detta. Vad ska jag göra? Är det farligt, hur får man bort den här "bulan" och vad fan är det?!

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det är svårt att veta för oss exakt vad det kan tänkas vara så jag rekommenderar dig att kontakta en barnmorska. Dina föräldrar behöver inte veta något om detta för att du går dit.

/myh

plikt

Hej! jag är en kille på 16 år som har stött på ett litet problem. Jag är smal och har en välformad rumpa. Alltså den perfekta kroppen för en homosexuell. Och i o med detta så känns det som att det är som en plikt för mig att vara homosexuell och som att jag är född för att vara det. Jag testade igår att göra ett konto på någon hemsida för homosexuella och och tog en bild på min kropp och på bara några minuter komm en massa gubbar och andra män och började skriva och hålla på. Jag blev sjukt äcklad och tog bort kontot. Men det kändes bara som att det bevisade min poäng mer. Jag vet inte vad jag ska göra, lite tips?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Känner du dig inte attraherad av män eller har romantiska känslor för män så är du inte homosexuell.
Ditt utseende ger inte dig någon form utav "plikt" som du måste utföra i samhället. Var den du är och kör ditt race.

/myh

Hur ska jag göra?

Tja!

Jag dejtar en tjej just nu och vi klickar sjukt bra och har roligt tsm. Saken är den att i sängen så vill hon att jag behandlar henne typ rått och aggressivt. Hon vill typ jag tar stryptag och att jag ska vara allmänt aggressiv.
Jag själv är fett obekväm med det, jag gillar liksom närheten och att även när jag kör "hårt" så bryr jag ju mig om hon skulle få ont eller om hennes njutning.

Just nu när vi har sex kör vi i princip bara på hennes villkor, o hela grejen med att behandla henne dåligt i sängen blir avtändande, så undrar väl mest vad jag ska göra? Ska jag bara köpa det o köra på? Är rädd för att om vi gör på "mitt sätt" så kommer hon inte bli tänd eller att hon ska tycka jag är tråkig.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Det är viktigt att du pratar med denna tjej om detta. Förklara för henne att du blir obekväm av att göra dessa saker mot henne och gärna tonar ner det. Tycker hon om dig så kommer hon förstå och ni kanske kan kompensera lite.

/myh

Läggning

Hej!
Jag är en kille i 16 års åldern som är lite smått osäker i min sexuella läggning, jag tror att jag är bisexuell men är inte helt säker.
Jag skulle kunna tänka mig att ha sex med en man (bara tanken av det gör mig extremt kåt), men jag har inga andra känslor för män.
Jag känner bara av den sexuella attraktionen, inte någon form av romantisk dragning mot män.
Med tanke på detta, skulle jag klassas som bisexuell eller klassas det mer som någon form av fetish?

- Tack för svar, hälsningar Osäker kille

Visningsbild

myh svarar:

Hej.

Definitionen av bisexualitet är att man blir kär eller attraheras av en person oavsett kön.

/myh

3 frågor om sex

Hej jag är en tjej på 14 år och jag och min kille vet inte riktigt hur vi ska göra med sexdelen, låt mig förklara först så kommer frågorna sen.

Vi brukar vara antingen hos han men mest hos mig, då brukar han ligga på rygg i sängen och jag brukar sitta på han som när man rider en kille fast med kläder på då, han brukar få stånd och genom att jag har min fitta på hans kuk kan jag känna det och blir såklart jättekåt av det, vi pratar ju såklart om det och vi vet ju vad vi vill men vet inte riktigt hur vi ska börja. Jag brukar retas med han genom att jucka på han och han brukar ta sina fingrar och smeka utanpå mina byxor. Jag vill att vi ska göra mer men är för feg för att börja.

Så frågorna är:
1. Hur kan jag liksom börja, för jag är rädd att han ska tycka något konstigt om mig eller att det är äckligt, luktar konstigt, hur kan jag gö?
2. Vad kan jag göra på han? Liksom hur ska jag börja?
3. Vad ska man gö medans han slickar/pullar mig eller jag runkar/suger honom?

Tack på förhand

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
1. Han kommer antagligen inte finna det äckligt då han blir upphetsad av att bli gränslad.
2. Smek inannför byxorna, kyss honom. Det brukar komma ganska naturligt när man känner att båda vill.
3. Njut.

/myh

Sjuk av smegma?

Kan man bli sjuk av smegma?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det skulle jag inte säga att man kan bli, det är snarare en hygienfråga. Duschar du regelbundet och tvättar underlivet så hålls detta under kontroll.

/myh

Kommer han gilla mig?

Hej vet inte riktigt hur ni kommer svara på denna fråga men kör svaret lång och beskrivande och hoppas ni fattar.

Jag har börjat pratat med en kille på snapchat som går i min parallellklass så vet inte riktigt om han vet vem jag är, men iallafall så har jag pratat med många andra killar innan han som först verkat trevliga som jag känner men som har blivit taskiga och konstiga efter ett tag, och denna kille jag pratar med nu är så snäll så jag vågar knappt tro det och är rädd att han lurar mig på något sätt.

Och är rädd för att om han ser mig hur jag ser ut att han inte kommer gilla mig längre om han gillar mig nu. För jag är lite kurvig och "ganska" lång och många andra killar tycker jag är ful☹️.

PS.är 14 år tack på förhand

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag förstår inte riktigt vad din fråga är då du inte ställt något.
Tycker denna pojke inte om dig för hur du ser ut så är han inget att hänga i granen. Det finns garanterat killar där ute som kommer tycka om dig precis som du är!

/myh

Gör ont vid en speciell punkt

Hej! Jag får väldigt ont ibland under samlag när penis kommer åt en speciell punkt. Jag har ingen aning om vad det beror på och det är otroligt jobbigt.. Varför blir det så?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ett tips att byta ställning så att den punkten inte vidrörs. Det är även något som är viktigt att ta upp med din partner, att den ställningen/punkten gör ont.

/myh

Trång förhud

Hej, jag har trång förhud och fått en kortisonsalva utskriven. Men jag är inte säker på vart jag ska smörja. Jag vet att jag ska dra tillbaka förhuden så långt det går och sen smörja. Ska jag göra det på själva "kanten" bara eller från själva kanten och typ nå'n centimeter ner (där det känns trångt). Och när jag menar kanten så är den mellan utsidan och insidan av förhuden om du fattar. Och är det ovanligt att det inte funkar? När ska jag ge upp och bli omskuren?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Salvan ska smörjas där huden känns stram. Det låter märkligt att du inte fått instruktioner från din läkare kring detta, kontakta hen vid oklarheter.

/myh

Vad ska jag göra?

Hej!
Är 15 bast och min kille o ja skulle ha sex.
Vad ska jag göö :c
1. Jag var inte våt.
2. Jag var för trång.
3. Han hitta inte in.
4. Vad ska ja göra...

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Glidmedel, förspel och en karta.
Långt förspel med glidmedel brukar kunna lösa sådana problem. Att din pojkvän inte hittar in kan lösas med en googling.

Lycka till och God jul!

Distanssex

Jag har snapat med en tjej i en vecka nu, vi brukar skicka nakenbilder till varandra då och då. Hon bor skitlångt bort, men vi har diskuterat att jag ska ta tåget till henne så att vi kan ha sex.
Grejen är det att biljetten skulle kosta 400kr tur o retur... tips?

Visningsbild

Hotdoggie svarar:

Långdistans relationer brukar ofta sluta ganska dåligt. Att betala 400kr (plus minus mer avgifter) känns som ett väldigt jobb för ett ligg. Har varit i liknande situationer och ångrat de gånger jag gjort sånt då det inte blev som väntat. Men om du ändå bestämmer dig att åka så rekommenderar jag att du tar med kondom och glidmedel (man vet aldrig) och stanna där en längre tid då stresssex kanske inte är något du är ute efter? Mycket bättre om ni blir bekväma med varandra före synden #staysafekids.
Skulle rekommendera att ni också tog upp olika intressen så att ni gör något mer än att bara ha sex och för att slippa eventuell jobbig stämning där emellan.


/Mvh Doggie

Är vätska vid orgasm normalt?

HJÄLP jag är en 13 årig tjej och jag ska fylla 14 i år! Och jag har börjat onanera och känna lite på mig själv på sistone och idag så stoppade jag in ett finger i mig själv och så gjorde jag typ "kom hit" rörelsen med fingret och jag vet inte vad som hände men jag började typ känna mig kissenödig och sen så typ sprutade det ut kiss eller någon vätska ur mig? Är det något fel på mig då? ( det har hänt 2 ggr)

Visningsbild

Hotdoggie svarar:

Hej

Oftast när en kör "kom hit" rörelsen på en tjej så kommer en åt g-punkten som är en speciell plats i vaginan som är skön att få stimulerad. Det du beskriver som kiss är troligtvis en fontänorgasm, vilket betyder att det körtlar vid och i urinröret som släpper ut naturliga och ofarliga vätskor. Trots att inte alla kan uppnå det så är fullkomligt normalt att få det!

/Mvh Doggie

Kvinnlig "sperma"

Hej, jag undrar om tjejer får utlösning vid onani som vi killar? Vad är det för vätska isåfall?

Visningsbild

Hotdoggie svarar:

Kvinnor kan spruta ur en stor mängd vätska vid sexuella situationer och kvinnlig utlösning kallas oftast för fontänorgasm eller sprutorgasm.

Enligt den senaste forskningen är det två olika vätskor som kommer ut.
Runt urinröret i vaginan så finns en viss prostatavävnad (Inte analprostata) med flera körtlar näst till varandra. Vid tillräcklig sexuell stimulans så kan körtlarna tömma sig själv på vätska.

Det kan komma små mängder av vätska under hela sexuella akten ,eller så sprutar det ut en vätskestråle (fontän) ur urinröret. Vätskan påminner om tunn skummjölk och smakar sött. Mängden varierar alltifrån några droppar till cirka en tesked. Detta är en typ av sprutorgasm. Men det finns också en annan, betydligt blötare.

I en studie ombads kvinnor att kissa så att urinblåsan var tom innan de tillfredsställde sig själva sexuellt. Under den processen så fylldes urinblåsan och de "sprutade". Vätskan bildades snabbt i urinblåsan och kom ut genom urinröret. Forskarna undersökte vätskan och fann att den innehöll "prostatasekret" och utspädd urin. Vätskemängden var i dessa fall större och överskred ofta en och en halv deciliter!

Utlösningen händer dock inte nödvändigtvis samtidigt som orgasmer.

/Mvh Doggie

Blåsa på penis

Hej

Jag är en kille på 15 år och har upptäckt en sak på min penis. Det har bildats en blåsa/rund klump. Klumpen är 5mm i diameter och det gör ont när jag rör på den. Jag upptäckte det för ungefär en vecka sedan men då var den ganska liten. Men den verkar ha blivit större och större. klumpen sitter ej på ollonet utan på sidan av penisen.

Skulle vara väldigt tacksam för svar!

Visningsbild

Hotdoggie svarar:

Hejsan!

Brukar du raka dig "där nere"? Eftersom av det du skriver, så låter det låter lite som inväxt hår, vilket brukar orsaka sådana bulor och bli större efter tid. Det skulle även kunna vara en finne, en sådan jobbig en, som inte går att klämma ut. Det är ovanligt, men det händer att man kan få finnar på penisen då och då.

Rekommenderar dock att du får det undersökt av en läkare/ungdomsmottagningen då det ger besvär.

/Mvh Doggie

Testa sig

Hej

Jag ska börja att testa hur det fungerar med kondom m.m. Viktigt att skydda dig :)

Jag har aldrig haft sex men kan man testa sig och bör man vara orolig för om man har någon sjukdom utan att ha något symtom på det?

Givetvis ska jag ha kondom men ändå man vill ju vara säker?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ja, man kan testa sig. Risken att du har någon sexuellt överförbar sjukdom är dock liten.

/myh

6 år yngre

Jag är 21 år gammal och undrar om det är okej för mig att ligga med 15 åringar? (folk säger så olika) jag är medveten om de ska vara om de vill.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Rent åldermässigt är det lagligt. Så, om detta sker under samförstånd, så är det upp till dig om du anser att en person som är 6 år yngre är okej.

/myh

Flickvän blöder vid sex

Hej, jag och min flickvän har haft sex med varandra ett par gånger nu. Och de senaste tre gångerna har det alltid hänt att hon börjar blöda. Vi har båda aldrig haft sex med någon annan förut så jag tror könssjukdomar är väldigt otroligt och vi har alltid använt kondom. tacksam för hjälp!

Visningsbild

Peppar svarar:

Hejsan!
Att din flickvän blöder kan ha många olika anledningar.
Det första jag rekommenderar är att fråga din flickvän om det gör ont när ni har sex. Det kan även vara så att hon inte är tillräckligt våt alt. blir uttorkad under akten. Händer detta finns det risk för sprickor på insidan.
Dessa är oftast ofarliga, men kan orsaka blödningar. Även med kondom kan det hända p.g.a friktionen vid rörelserna. Då rekommenderar jag att använda mer glidmedel!
Skulle det vara så att ni själva inte kan komma på vad det kan vara så rekommenderar jag att ni tar kontakt med UMO (om ni är under 23) och/eller vårdcentral för att få tid med en professionell!

frågor

jag är kåt hela tin borde jag sätta på nått av våra djur tvekar på hunden hon är lite äcklig men hästarna e fina katterna gsk små å dom fpr nog hjärt attack å dötör så, men borde man vara rädd att hästen blir gravid ja har ganska kraftig ladning

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Nej är svaret på alla din frågor.

Gör det ont första gången?

gör det ont första gången man har sex?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

För vissa gör det och för vissa inte. Skall man prata rent generellt så brukar det i regel vara vanligare att tjejer upplever att det gör ont första gången än killar. Det man skall tänka på är att värma upp ordentligt med mycket förspel och att det är ordentligt vått där nere innan killen sticker in den ;.)

(Förutsatt att det är "vanligt" sex vi pratar om, det finns ju oralt och analt med, och är det det du undrar mer över får du gärna skriva igen)

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Fånga mina händer

Hej, jag hetter todd och jag är 9 jag undrar varför pappa ger sig på mig och säger saker som "fånga mina händer"

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Du får nog utveckla din fråga lite mer. Vad menar du med ger sig på dig? Och vad vill din pappa att du skall göra när han vill att du skall fånga hans händer?

MvH /RoadGunner

Den går inte in

Den går inte in !

DET ÄR FÖR TIGHT

Visningsbild

RoadGunner svarar:

ok. Hade du någon fråga kring det får du gärna ställa den,


MvH /RoadGunner

Komma över sitt ex

Hej.
Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Mitt ex gjorde slut med mig i oktober och jag kan inte släppa henne. Vi var ihop i knappt 2 månader, en fis i blöjan för vissa. Men allt är såååå grått utan henne. Anledningen till att hon gjorde slut var för att det gick snabbt fram och för att hon kände att hon inte var redo för ett förhållande med någon. Hon säger att hon fortfarande har känslor för mig. Har gått lite mer än en månad nu så jag bestämde mig för att "sluta tro på sagor" så jag förklarade för henne att jag har känslor kvar för henne och att jag saknar henne men respekterar hennes val och önskar henne all lycka då jag inte tror hon kommer vilja ha tillbaka mig. Hennes reaktion på detta var: Vem har sagt att jag inte har känslor kvar för dig, och typ "aja nu har ju du sagt farväl så".
Så detta vart ett längre inlägg, ber om ursäkt för det. Men vad ska jag göra (tycker ni) Försökt träffa andra men det känns bara fel. Mina närmsta vänner är alla upptagna med olika saker som skola, jobb o.s.v. Jag jobbar oxå men som vikarie nån gång i veckan. Hur ska jag göra för att gå vidare?
Allt känns bara grått å för jävligt.
Tack för att ni läser detta ...
//Anonym

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det känns nästan alltid grått när en relation tar slut, oavsett längden på relationen.
Att hon säger saker som "vem har sagt att jag inte har känslor kvar" spelar en lite spratt, man skaffar sig förhoppningen om att det ska fungera igen när man egentligen borde ha inställningen att det inte borde bli något. För då är det lättare att hantera resultatet.

Jag skulle säga att du kan skaffa dig en hobby, pyssla med något, börja träna om du inte gör det. Allt för att ockupera sinnet och tänka på dig själv lite. Fråga dina kompisar om de kan tänka sig skaffa lite tid att träffa dig då du skulle behöva det.

Vad skulle ni andra hamstrar ge för råd?

/myh

Vill inte ses

Hej!
Undrar hur jag ska säga till en tjej att jag inte vill träffa henne. Hon har ganska svår depression och har börjat med medicin för de, samt har hon inga riktiga kompisar enligt henne själv. Finns det något bra sätt att säga att man inte vill ses?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Det där är en mycket svår situation, då man såklart inte vill förvärra depressionen. Är du kompis med henne eller är ni mer än så? Det känns som att det är lite svårt att svara utan att veta lite mer om hur er relation är. Om du skriver ett inlägg till på samma sätt som förra gången och förklarar lite mer hur er relation är så skall jag försöka skriva ett utförligare svar!

MvH /RoadGunner

Ligga med någon ändre?

hej jag är ny kan man ligga med någon eldre

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej ny.

Ja, det kan man. Både med äldre och yngre, men om ena parten är för ung. (under 15) så kan det vara olagligt...

MvH /RoadGunner

Lite problem

Hejsan, det är så att jag tycker jag har lite problem.
Jag gillar två tjejer just nu, en som jag vet inte är intresserad och en som vill ge mig en chans. Den som inte är intresserad vet att jag är intresserad och jag är ''friendzonead''. Den är också intresserad av min vän. Den andra tjejen har jag inte pratat jättemycket med, småprat mer över snapchat. Jag funderar på att fråga om hon vill gå på bio eller något men vet inte hur jag ska ta initiativ och vad som kan hända om hon säger nej, hjälp tack!

PS, är 15 år och båda går på samma skola som mig

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!¨

Den första tjejen som inte är intresserad av dig, men i din kompis tycker jag ju utav det du beskriver låter som en återvändsgränd. Henne bör du nog glömma snarast om det går. Den som vill ge dig en chans låter helt klart bättre. Tycker absolut du kan fråga om hon vill gå på bio med dig! :-)


Det som händer om du inte frågar är att ni inte går på bio.
Det som händer om du frågar och hon säger nej är att ni inte går på bio.
Det som händer om du frågar och hon säger ja är att ni går på bio.

Du har med andra ord inget som helt att förlora på att fråga! :-)

Fråga på snapchat om hon har lust att gå på bio till helgen. Svårare än så behöver det inte vara!

Lycka till! MvH /RoadGunner

Bisexuell

Jag är en 14- årig tjej. Okej, så jag har en sak som jag funderar väldigt mycket på. Det är om jag är bisexuell. Asså jag känner mig främst mest attraherad av killar, men jag kan tycka att tanken på att kyssa en tjej känns väldigt spännande men inte särskilt främmande. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att kyssa eller till och med ha sex med en tjej. Jag kan bli väldigt attraherad av vissa tjejer. Men inte av mina närmsta tjejkompisar, vilket jag tycker är skönt, för det skulle vara sjukt jobbigt att vara kär i min tjejkompis och liksom inte kunna berätta det. Men jag känner mig liiite kär i en annan tjej i min klass. Och nu är då frågan, tror ni att jag är bisexuell eller är det bara jag som utforskar och tänker såhär för att jag kommit in i puberteten och allt är nytt och sånt typ. Asså jag kom ju in i puberteten för några år sen, men jag har inte känt såhär förut, dethär har mest kommit senaste året.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det kan vara så att du är bisexuell, det kan vara så att du inte är det.
Om jag vore du så skulle jag inte lägga alltför stor vikt på att behöva sätta en etikett på det. Kör ditt race, kyss en tjej! Är inte det din grej så är det inte det.

De flesta människor har nog en period då de utforskar detta eller tänker lite extra på det, men om något är det ju under den tiden man kan lista ut sig själv.

/myh

Påverkar mig

KIlle 15 år.

Jag har ett problem, enda sedan 1 år tilbaka så var jag lite små kär i en tjej. Men hon slutade på min skola och jag kände inget speciellt, mer typ "jaha, det var ju synd". Men enda sen dess har allt jag gjort baserats på hennes stadars, hur jag klär mig, hur jag beter mig på internet och främst så börjar det påverka vilken linje på gymnasiet jag ska gå. Hon kommer förmodligen att gå på samma gymnasium och jag känner att jag bara måste vara i samma klass som henne. Men jag måste även tänka på vad som är bäst för mig, men jag vill inte missa chansen att få vara med henne.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Du kan ju säkert ordna möjligheten att träffa henne eller prata med henne utan att ni går i samma klass eller på samma skola. Gymnasiet är ändå vid ganska stor vikt om du vill plugga vidare, så låt inte en tjej påverka det valet. Vad vill du själv läsa?
Som jag nämnde, är det så viktigt för dig att få vara med henne så ordna det på annat sätt!

/myh

Har kanske redan en partner

Ayyy, gillar en tjej i min klass... vi har pratat lite, men misstänker att hon gillar/ ä ihop med ngn annan, känns jävla dumt lol... Känns weird o posta också men vafan.

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Jag vet inte riktigt vad din fråga är, men är du osäker på om hon har en partner så kan du ju alltid fråga.

/myh

onanera med fel hand?

Är det normalt att onanera med felaktig hand? Känner mig så dum.

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Det finns ingen hand som är rätt eller fel. Onanera med högern eller vänstern eller fötterna eller hur du vill.

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Träffa tjejer

Hej! Jag är en kille på 14 snart 15 jag är väldigt ensam och inte så många kompisar förutom skolan. Jag är väldigt desperat av att få en flickvän för att alla mina kompisar har det och får ganska ofta höra att jag kommer vara ensam hela mitt liv... Vet att jag inte tänker bara bli ihop med någon jag inte gillar men jag har aldrig fått upp det sociala med folk har ingen kontakt med tjejer överhuvudtaget och dem i min klass ( tjejerna) tycker jag är världens clown... Och jag försöker vara rolg för det är det ända sättet jag kan för att inte bli utfryst så jag undrade hur man får kontakt mer tjejer vart man kan träffa dem osv? Tack på förhand uppskattar snabba svar

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Hamsterpaj! Sociala medier! Det är ett utmärkt ställe att träffa folk på, så länge man är lite försiktig och är säker på att det är personen på bilden man faktiskt pratar med.
Det funkar även kalas om du har något fritidsintresse som även tjejer befinner sig på. Prova dig fram.

/myh

Små hål

jag har två små hål mellan förhudden o penisen av att jag har runkat är det normalt jag är rädd för att göra det nu

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Beskrivningen är lite otydlig enligt mig, kontakta närmaste vårdcentral eller ungdomsmottagning så kan de kika på det!

/myh

Får inga tjejer

Jag är väldigt ledsen över att jag inte kan få tjejer och hatar när jag ser på mina kompisar som får hur mycket som helst... Alltså i min stad så har jag inte fått någon alls, har skrivit till massor här men alla typ iggar, och svarar segt osv..... men när jag skriver till tjejer från andra städer, så går det bra! jag fattar inte varför kan jag inte få tjejer här i min hemstad, men i andra städer. Vad kan det bero? Jag har alltid undrat.... jag vet själv jag vet vad jag skriver osv... och många har sagt till mig "du ser bra ut, du har bra klädstil osv men ändå så har du ingen tjej".... och endag så hade min kompis tråkigt, så han skrev till tre tjejer "hej kan vi träffas" och alla dem ba "JA"
men när jag skrev så svarar dem inte, man ba "dra åt helvete med er!" man blir bara så ledsen och typ svartsjuk...

Jag vill att nån skriver vad det kan bero på, vad jag behöver förbättras, vad för misstag jag gör osv...

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Det är svårt för mig att svara på vad du kan tänkas göra "fel" då jag inte vet hur konversationerna ser ut.
Utseende och kläder är inte allt när det kommer till varför en person kan tänkas ha en partner. Skriver du dock till tjejerna att de ska dra åt helvete så är det inte så märkligt att de inte är intresserade.
Ändra din öppningsreplik, "Hej hur är det?" är ett relativt tråkigt meddelande att börja med och många tjejer skippar nog att svara på det.
Börja med något roligare, något som fångar intresset.

/myh

Återuppta kontakten

Hej, det är så att jag undrar om man ska återuppta en konversation med en tjej man skrev till ungefär 3-4 år sedan, har kvar den gamla konversationen mellan oss men dock vet jag inte om hon kommer ihåg mig?

Visningsbild

myh svarar:

Hej.
Ska och ska, vill du så kör på. Hon kanske inte kommer ihåg dig, men du kan försöka påminna henne annars kan ni ju börja om.

/myh

Trivs inte med min kropp

Hej! Jag är 14 år och gillar inte min kropp alls.. Jag vet att man ska va nöjd över hur man ser ut men tycker att de är väldigt svårt. Jag har ingen stor rumpa och mina bröst är konstigt formade, typ som pyramider.. Ja vet inte riktigt vad jag ska göra för trivs inte med min kropp..

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

I 14-årsåldern är det tyvärr väldigt vanligt att killar och framförallt tjejer inte trivs i sin kropp. Det jag tycker att du skall göra är att prata med exempelvis en kurator eller om de hänvisar dig till en psykolog för att du skall få hjälp med att må bra över dig själv. Vi har alla olika kroppar och det man kan göra för att ta hand om den är att försöka motionera regelbundet och äta varierad nyttig kost. Brösten är olika hos alla kvinnor och samma sak med rumpan. Det finns inget facit hur det skall se ut. Känner du att du inte mår bra över saker du inte kan påverka är mitt tips att du pratar med någon som kan hjälpa dig att bryta tankemönstret!

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Vad pågår i min skalle?

Halloj!! En 18 årig snubbe här!

Jag vet inte riktigt om det är ett problem eller inte då jag för tillfället inte lider av det. Men troligtvis kommer i framtiden. Jag kan inte bli kär. Jag kan inte finna något attraktivt bland andra tjejer (eller killar) och när tjejer flirtar med mig så känner jag mig ytterst obekväm. Speciellt när man precis träffat tjejen i fråga.

Jag har också noll i intresse för sex. Jag ser det som slöseri med tid som jag istället kan lägga på skolarbete. Sex är ett djuriskt beteende som sitter kvar i vår reptilhjärna. Det är något folk gör utan att veta varför. Jag gör som sagt skolarbete eller så läser jag hellre en bok (non-fiction). Jag blir mentalt utmattad i sociala situatione en längre tidr så att bo med någon i framtiden är näst intill inget val då jag behöver vara för mig själv för att "ladda batterierna". Jag blir också väldigt otrevlig när jag är med folk konstant en längre tid.

Jag är av personlighetstyp INTJ vilket är känt för sina nördiga drag och sökande på kunskap och även brist på sexdrive.

Jag ser känslor som något utan något rikigt värde eftersom de är just bara känslor. Känslor håller ingen fakta. Inte heller representerar det verkligheten då känslor är en subjektiv upplevelse. Alla känslor jag känner ifrågasätter jag vilket gör mig rätt kall i övrigt.

Jag undrar vad det är som pågår i min skalle. Är jag för smart för kärlek/förhållande?

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Det där med vad som pågår i ens skalle är ju en ständig fråga som jag tror att alla ställer sig. Min tanke är väl som sådant, att om du mår bra utan ett förhållande och utan kroppslig kärlek så är det väl alldeles ypperligt för just dig och helt klart det smartaste valet. Andra kanske mår bra av kärlek och förhållanden och då är det det smartaste valet för dem. Vi är alla olika människor och det finns inget facit på hur man skall vara eller vad som är bäst och det du skall tänka på är såklart vad som är bäst för dig!

Lycka till!

MvH /RoadGunner

Göra för att en tjej skall gilla en?

Hur ska man göra för en tjej ska börja gilla mig? Vi går inte i samma klass o vill bli bra vän me henne ;) tacksam för svar! Hade bra

Visningsbild

RoadGunner svarar:

Hej!

Jag gissar på att ni går i samma skola iallafall eftersom du inte skriver att ni går i samma klass? Mitt tips är att du helt enkelt pratar med henne, kanske på rasten, eller annars om ni är på någon gemensam tillställning typ fotbollsmatch, disco, skolutflykt eller liknande. Prata mycket med henne och sen så frågar du henne om hon vill hitta på något någon dag när ni fått en bra kontakt.

Lycka till!

MvH /RoadGunner