Som besökare på Hamsterpaj samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
Annons

Ansöka pass efter man blivit medborgare

Skapad av morotssaft, 2018-03-15 11:58 i Mellan Himmel och Jord

1 562
6 inlägg
0 poäng
morotssaft
Visningsbild
F 22 Stockholm Legend 151 inlägg
0
Jag har precis blivit svensk medborgare och vill ju såklart fixa ett svenskt pass så snart som möjligt. MEN för att kunna söka pass ska man ju enligt polisens hemsida ha med sig svensk gitlig svensk legg vilket jag inte har eftersom mitt id kort från skatteverket är spärrat för att tappade bort det fö ett tag sen.. Räcker det med giltigt hemlandspass och bevis om medborgarskap, någon som har erfarenhet?
Jag orkar inte köa och vänta tusen år hos skatteverket där man dessutom får skitdålig service... Vill helst ha nationellt id-kort så att har nytta av det utomlands oxå ist för skatteverkets id-kort.

Hamsterpaj verkar ha dött

Är reklamen ivägen? Logga in eller registrera dig så försvinner den!

Guud
Visningsbild
31 Göteborg Prao-OV 2 204 inlägg Online
0

Svar till morotssaft [Gå till post]:
Dom är rätt petiga med det där. Är rätt säker att du får gå till skatteverket först såvida du inte kan ta med dig någon som kan bevisa att du är du och som själv är medborgare med giltigt ID, men även där finns ju krav på vilka dessa kan tänkas vara.

Don't get caught with the beard in the letterbox!

Drickz
Visningsbild
P 25 Umeå Legend 768 inlägg
0
https://polisen.se/tjanster-tillstand/pass-och-nationellt-id-kort/giltig-id-handling-pass/

Verkar vara rätt strikt. Du kan alltid testa ringa och fråga om det går att plocka ut passet med Alla dina dokument som styrker din identitet. Typ dokumentet som ger dig svenskt medborgarskap i kombination med eventuellt pass och körkort från Finland.

Ingen status

morotssaft
Visningsbild
F 22 Stockholm Legend 151 inlägg
Trådskapare
0
Tack för svaren!
Jag får slösa bort 400kr för att använda id kort en gång.. Man skulle tro att man hade klarat sig med gitligt utländskt pass och medborgarskapbeviset :( Ringde polisen o frågade att betyder det nu att jag ska ha två olika id kort och fick svar att kan ansöka nationellt id kort om 5 år sen, men vill ha det nu inom ett år för att kunna legga mig i Finland med det oxå så slipper man bära pass.

Hamsterpaj verkar ha dött

Chubaka
Visningsbild
P Kändis 618 inlägg
0

Svar till morotssaft [Gå till post]:
Kolla om du kan få id-kort via banken eller liknande annars. Brukar kunna ta en vecka kanske. Dom id-korten hade jag när jag var yngre.
Alltid bra att ha idkort ändå, för att köpa, bekräfta att du är kontokortetsägare, biljettkontroller osv.

Sluta förfölj mig! -_-

morotssaft
Visningsbild
F 22 Stockholm Legend 151 inlägg
Trådskapare
0

Svar till Chubaka [Gå till post]:
Det är nog bara skatteverket eller polisen som fixar id-kort. Jag bara hoppas att denna gång tar det inte 6 veckor innan man får kortet..
Använder annars mitt spärrade kort men det kan man inte göra med myndigheter..

Hamsterpaj verkar ha dött


Forum » Mellan Himmel och Jord » Ansöka pass efter man blivit medborgare

Ansvariga ordningsvakter:

Användare som läser i den här tråden just nu

1 utloggad

Skriv ett nytt inlägg

Hej! Innan du skriver om ett potentiellt problem så vill vi påminna dig om att du faktiskt inte är ensam. Du är inte onormal och världen kommer inte att gå under, vi lovar! Så slappna av och gilla livet i några minuter - känns det fortfarande hemskt? Skriv gärna ner dina tankar och frågor, vi älskar att hjälpa just dig!

Den här tråden är äldre än Rojks drömtjej!

Det senaste inlägget i den här tråden skrevs för över tre månader sedan. Är du säker på att du vill återuppliva diskussionen? Har du något vettigt att tillföra eller passar din fråga i en ny tråd? Onödiga återupplivningar kommer att låsas så tänk efter en extra gång!

Hjälp

Det här är en hjälpruta

Här får du korta tips och förklaringar om forumet. Välj kapitel i rullningslisten här ovanför.

Rutan uppdateras automagiskt

När du använder funktioner i forumet så visas bra tips här.


Annons
Annons
Annons
Annons